Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од najmilo, 22 септември 2010.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас не ја користам редовно затоа.. инаку се навикнува човек... не е страшна малку е необична

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    се надевам дека че ја најдам овде таа паста :) ма нека мириса како сака само да ми помогни на непцата (ете морав нојческа да станам и дафалган да се напијам за да ми се подсмират и да можам да заспијам) :(

3. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    пастата ја има по поснабдените аптеки сигурно околу 180-200денари е, а јас би ти советувала ако е толку страшно со непцата да си појдиш на стоматолог да ти ги исчистат, ќе ти олесни многу верувај....
    јас овој проблем го имам одамна и досега успешно се справувам со него...ги чистам на секои 6 месеци , па така пред да останам трудна тој период некаде бев на редовно чистење...сега за сега е во ред меѓутоа ако почнат пак на стоматолог и готово...
    те поздравувам и те чекам со најнови информации :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    бев пред да останам бремена итоа 4 месеци се гнавев со забиве сите ги стредив и чистејне и се што требаше.ако појдам сега има крвоици да ми биди цела уста :x ми је страв дане ме разчепка внатре .само на сабајле и навечер пред легнувајне ги мијам забиве и само од нежно поминувам со четката еден тон крв плукам.че видам утре со пастата како че биди денеска немав време да излезам да си ја купам :( :(

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    пробај да ја смениш и четката да не ти е многу тврда

6. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    ако осетиш дека имаш и непријатен здив тогаш се работи за џебови кои нормално се појавуваат во бременоста и тоа најчесто во 5 ти и 8 ми месец. Мене ми се јавија во 5 ти и бев на стоматолог кој ми ги исчисти, значи види си сама, оцени за што се работи и плус обавезно паста како што погоре ти кажаа пародонтакс или лакалут актив

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    не немам гнојни кесички чисти ми се непцата само што ми крварат,отечени што ми се и боли а и забите ми се сите во ред изгледа имам премногу крв :D па мора од некаде да истечи

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    и јас имав едно 2недели проблем со умник,непцата заникадE крв :^) туку ајт помина.
    денес забележав половина пломба се скршила :^) среќа што не влегува храна внатре,од страна пукнала :^) на заболекар и страв ме вајча да одам пак сега и бремена,да не напрам некој бејла :D

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    не е страшно нема проблем и не штети на бебушот.. слобофно оди попрај си штом е скршена пломбата нема да те боли.само нова пломба.. не дозволувај храна да ти влегува да не ти се расипе пак

10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Женички јас да прашам за позитивни и негативни искуства во користењето на флуонатрил?
    Некако сум на два ума дали да ги пијам или не....Читав на нет и позитивно и негативно нивно влијание на плодот , па незнам сега што да правам ? :^) :?:

11. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Јас дефинитивно сум презадоволна од нив.Во оваа бременост некогаш знам да ги испуштам и одма ја приметувам разликата на користење и не користење на Флуонатрилот.Веднаш ми се воспалуваат непцата.
    Мислам дека во никој сличај не би пречеле или би создале некој несакан ефект.
    Тоа е мое мислење и мое искуство...така да...топло ти ги препорачувам ;)

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Последнава недела ужас, десните ме болат, ми се раскрварија задните заби....зад задните заби месата ужасно ме болат - буквално не можам ни да јадам :doh:

13. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мене освен во бременоста, ми се испорасипаа сите коа почнав да го дојам, абе и умници ме болеа и све |( бебето црпело калциум, и собрав храброст и сите ги напраив наеднаш, нема бегање од тоа :x

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Јас од кога го прекинав калциумот почнаа да ме болат...ама па од друга страна, некој вика во 7ми месец треба да се прекине со пиење калциум .... е сега иди па најди НЗС

15. sira

sira Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Најпрвин поздрав до сите. Ги прочитав сите прашања и мислења до сега на темава но не најдов одговор за мојот проблем. Би сакала да ве замолам ако некоја од вас има искуство или можеби знаење за тоа, што да превземам во случај на ужасна забоболка а изгледа и процес-почнува да ми отекува забот, меѓутоа сеуште не сум сигурна за мојата бременост до крајот на неделава треба да имам првични резултати.
    Би благодарам <3

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    па биди сигурна дека си бремена прво и секако консултација со гинеколог.. ако ти отечува забот тогаш нема бегање мора антибиотици зашто може да ти загнои..
    инаку мене најверојатно почнаа да ме болат забите од благото

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Имав ужасна болка...но почнав неколку дена со калциумот и одма се оправија.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mnogu mi krvarat nepcata...a i zlebinata si ja osekam nekako promeneta....

19. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    јас се миев со лакалут паста за заби, и не ми крвареа, и користев за непцата нешто како гел, некако гингагел така некако беше, прашајте во аптека знаат и не ми крвареа, инаку јас што мака си извадив со забите, ми се скршија 5 заба, умник имам за вадење, ама уште ми е страв да одам да го вадам :D па со него, секој 2 ден јас бев кај матичниот лек да ми менува, тоа болка ли беше и ми се смируваше, тие што имате проблеми со забите одете до матичниот, ќе ви каже што како да правите...

20. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Земи некоја софт четка , парадонтакс паста, и четкај ги после секое јадење.