Помага многу, јас ја користам многу долго време и ја препорачувам на пациенти. Малку е чудна на почеток солена е плус вкус на прополис, е малку поскапа од другите пасти околу 200 ден . Но откако ке се навикнеш на неа нема да сакаш да ја смениш
Dali e vistina deka pd zabobolkata moze da dojde do predvremen porajgaj ili uste poloso nesto ne daj boze da mu se sluci na bebeto???/kaj najdov kaj procitav seta se izbezumiv inace mi pomina bev na zabolekar. Srekni Bozikni praznici
не верувам, јас какви се не болки поминав кога бев бремена со забите, секој 2 ден бев да ми ставаат лек за да истраам додека се породам па да ми вадат забот, па се породив супер и фала богу никакви компликации... јас знам дека не смеат да вадат заби и да работат со анастезија... барем мене така ми рече тогаш матичниот
прв пат слушам дека ке му биди нешто на плодот... за предвремен пораѓај можи да дојди пример во случај ако вадиш заб... треба да се користи анестезија без адреналин (кој што би го поттикнал предвременото породување)
Eден од поопасните индикатори во една бременост се забите,ако правилно не се третира болката на забите и непцата,можат да доведат до спонтан абортус.
како што ти кажа и мелинара пастата помага многу само е чудна на вкус, меѓутоа штом еднаш ќе се навикнеш нема да сакаш да ја смениш...поздрав и секое добро
Значи кај сите е исто страшно.....мене многу ме болат но ајде ќе помине се се ќе издржиме за бебушите...ке пробам со некоја понежна паста па ајде се ќе биде во ред....Издржливи сме ние
Сноу квин чим е забот отечен ќе треба да побараш мислење од стоматолог дали и каков лек смееш да користиш... а за останатите феминки кои имаат проблеми со непцата - назад 4/5 страни се испишани како да се реши овој проблем : 1. ако крварат многу правец стоматолог - ќе ви ги исчисти премачка со паста и ќе бидете како нови 2. користите парадонтакс паста и помека четка the end....
Се јавив кај матичната ми рече дека без антибиотик не може даа помине, но се додека можам да издржам зошто ако почнам со лекови не ќе можам да дојам.
Штом имаш оток од забот мораш да појдеш на стоматолог да го отвори забот за да се издренира тоа што е насобрано внатре. Има антибиотици кои се дозволени за време на доење, но сепак, консултирај се со педијатар и со стоматолог.
Abe nesto pocesto mi mirisa zdivot..za mienje si gi mijam cesto...dali e od nepcata ili mozebi nekoj zab pocnal da mi se rasipuva pa da mi mirisa zdivot od toa...imate li slicna rabota vie
Проблемот е што мене само коренот ми е останат и едено мало парче заб. Еве од вчера не ме боли, ама сабајле кога станав топче на десните има - како подуенко
Kolku poveke odolgovlecuvas tolku poloso moze da bide.plus zagnoen zab ne smee da se raboti nipa vadi..najdobro da si posetis zabolekar i da ti prepise nekoj poslabi antibiotici i so konsultacija so pedijatar da gi koristis..dokolku ne sprecis moze poveke da ti se vospali i togas ke treba pojaki antibiotici mozebi i inekcii..kako so e istrosen kalciumot od bremenosta i sega dois podobro spreci nego leci
Utrinava otidov na kontrola za zabite. I bas koga mislis deka se e ok osmicata pocnala da mi raste ama tolku e rasipana sto mora da se pravi operacija za da moze da se izvadi. Doktorkata mi stavi lek i mi rece da izdrzam do poroduvanje, bidejki vakvi zafati nesmejat da se prevzemaat za vreme na bremenosta.
Ретко се препорачува трудници да вадат заби, ама би ти рекла да побараш и второ мислење. Ако забот веќе ти е многу расипан, нема да издржиш уште 6-7 месеца да се породиш. Не дај боже загнои ќе си ги истрпиш маките и пак ќе ти го извадат, а чим имаш и проблеми со синусите често знаат да бидат поврзани двете работи. Само стоматологот што те прегледал може да знае за сигурно, пак ќе кажам најчесто се чека после бременоста за вадење. Ама ништо не кошта да разговараш со орален хирург да ти каже за сигурно дали е правилно да чекаш, сепак има уште доста време.