Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забрана за движење со детски колички во продавница!!

Дискусија во 'Бебе' започната од Macyyyyy, 12 декември 2014.

1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Никој не рече дека се препознавме. Баш напротив направив добра поделба. И не мора да дразниш на секој пост. Како кукавица цел ден додаваш по некој цитат испревртен со два три твои збора. Извади ги пелените па ќе разговараме

2. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Уште еднаш ќе речам, тешко и горко на децата.

3. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Оваа информација, мисам на таа од почетокот која е повод за волку многу гнев и бура сочувство и себепрепознавање ѓи нема основните елементи за да биде релевантна. Нема за кој марќет се работи, дали има основни услови за движење на количките, извор на информацијата, која е таа мајка....
    Инаку денес може на компјутер да направам дека на врата во влада стои плакат дека е забранет влез на плавуши и да полудат сите плавуши.
    Не трошете беспотребно енергија на непроверени информации затоа што сето ова изгледа помалку смешно и од ден на ден имаме се повеќе вакви дезинформации со различна цел.

4. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.980
    Допаѓања:
    4.743
    А жена од 30 години што демонстрира сила на 16-17 е во ред?

На Heidi, calliope, mims-89 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    10 страни го чекав болдираното и го дочекав!

Исто така Анина, браво на цивилизираната реакција :clap: Култура на ниво(y) Тој моето дете со празно шише, јас него со полно ХАХА плус и маж ми е во близина, никој ништо не ми може. Да, реакцијата на детето не е на место ама па твојата реакција, како возрасна и попаметна, е за секоја осуда. Родител за пример, што да кажам па уште се фали по форум како добро постапила :x

На CameliaMiller, Heidi, calliope и 10 други им се допаѓа ова.
  6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Се фатија сите давеници за истата сламка. Ајде влечам излегувајте!

7. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.980
    Допаѓања:
    4.743
    Користам твои зборови т.е. твој начин на изразување. И тоа дете има родители, и неговите не сакаат влакно да му фали ИСТО како што ти би извадила очи за твоето. Смири се малце :)

На Heidi, mims-89, BurstBerry и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Aj ti mi odgovori koi se tie mnozinstvo od majki ovde na forumot se neodgovorni za okolinata???
    Kako prvo i osnovno kulturata e ispod nula. Sto pati sum se cukala so kolickata vo druga kolicka, sum gazela coveci, sum soboruvala proizvodi oti sum se zagledala nekade vo cavki. Ke se izvinam kulturno i ke go dignam toa sto sum go soborila i od zrtvata ke dobijam samo edna nasmevka i nisto ne se sluci. Sto pati mene me imat zgazeno so kolicki, bez razlika dali baby ili za pazaruvanje, se imat vo mojata BABY kolicka cukano i ako mi se izvinat vikam nisto ne se sluci, ili ako ne primetat deka me udrile ne krevam panika okolu toa. So tolku dzipate Ti i drugite ne mi e jasno. Sto se zamisluvate?? Na prvo mesto e kulturata na covekot a posle doagja ostanatoto. Koga site vie kje imate bon ton i koga ke sretnete majka so kolicka i ve udara sigurno toa nema.da go pravi so namera deka saka da ve povredi, tuku deka zaveala nekade so mozokot i razgleduva niz raftovi i zakacalki. Ne gi svakjajte rabotite tolku tragicno.

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.120
    Ве фаќа склет од колички и мајки со деца . Богами и мене ме фаќаше кога бев во Скопје , маркетите градени да може едвај да се разминат две лица , за количка тешко.

Некултурата ја има насекаде . Среќавам секакви луѓе , дали мајки со мали деца , дали стари луѓе , дали млади девојки и сл. Културни и некултурни .

Даничап спомна да не се споредува Мк со Европските земји . И со право .
    Македонија е далеку од Европа . Во секој поглед .

Најчесто шетам со деца , пазарувам со нив.
    На паркинзите првите места се обележани за мајки со деца и за инвалиди. Таму се паркираат само родители со деца ...
    Има колички за пазарење каде си седнува детето напред и можеш да си ставиш плус
    [​IMG] транспортер или да го седнеш детето напред. Моите деца на никој никому не му пречат . Нит трчаат да го изрушат маркетот.
    Може и е до воспитувањето . Незнам^_^

Ме нервира тоа што сите мајки ги ставате во исти кош. И Навредите Мајки сте си можете .
    Вас факт е ве нервираат сите мајки.
    Ве нервираа мајки што дојат во јавност, мајки со деца во кафичи , ресторани ]:)
    Не се места за нас нели ... Само во зоолошка и во шума со нив нели , според вас (y)
    Со децава идам и на кафе и на ручек . Нит трчаат по маси нит урлаат . Во какви асоцијални средни живеете за да давате примери каде деца ви чачкаат во јадење и ви досаѓаат на маса :^)

@nena2010 оддамна те имам приметено . Те има активно во темите Снаи и свекрви и во некои вакви слични теми. Многу си нервозна бе женска . Одма рипаш во напад на мајките , свекрвите .
    И да ..јас немам пробелм со свеки , супер однос си имаме .
    Иди пушти си турска серија и релаксирај се малце . (highfive)

На kjukli, Nova, bambusce и 12 други им се допаѓа ова.
  10. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Смирена си сум јас и си играм момопол со син ми и лека полека си пишувам. Туку размислувам што тема да отворам за да не ја носиме оваа до недоглед

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.047
    Допаѓања:
    134.562
    Браво Анина, тепаш туѓи деца во зоолошка. Јас па очекувам обзир кон повозрасните, а ти деца тепаш. Кажи кога ке одиш, да кажам да не идат други родители со деца. Си удрила дете со шише по глава па и се фалиш. Што си поразлична од обичен насилник? Па уште маж ти бил тука, пофали се, шо не го отепавте, може повеќе ке се фалеше. Згрозена сум какви мајки има, а јас па сум се фатила за колички...Они деца тепаат по улица. Кај е икончето за повраќање?

ПС Кажи кај одиш, да не го шетам клавирот таму? :)

На CameliaMiller, Heidi, Marossa и 14 други им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Ве исчитав сите и имам впечаток дека кога ќе излезам од дома ќе наидам на војна меѓу мајки и „немајки„, трки со колички, хистерични луѓе со уште похистерични деца, разголени газови и дојки...и што ли уште не. Не велам дека тоа го нема, ама да бидеме искрени, тоа не толку многу колку што вие го сервирате овде. Исклучоци секаде има и ќе има, и позитивни и негативни. Според мене, за среќа реалноста е многу поинаква од ова што се пишува овде, а овде анонимноста прави тоа што “не може“ личноста.
    Колку и да не сме развиени како држава, сепак не сме Зимбабве.

На Heidi, buba4e89, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Извини ама не! Ако јас внимавам кога сум со количка во маркет, истото го очекувам и од останатите купувачи, без разлика дали тоа се мајки, тинејџерки или стари баби. Тоа што некоја родила не и дава никакви посебни привилегии, како и сите останати ќе гледа каде оди и што има пред неа :) Бонтонот и културата се однесуваат на сите подеднакво, без дискриминации, привилегии и отстапки.

@anina, еве ти предлог- што не отвориш некоја тема каде ќе научиш како се контролира агресија ммм?

На calliope, Mimi123, Captain-Omni и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Јас не знам зошто се испокаравте и веднаш се оди со тоа - роди па ќе те видам.

Тоа не значи дека кога ќе родам ќе заборавам на логиката и културата така да ако некаде условите не дозволуваат количка јас зорле нема да напнувам. Ставиле забрана оти сметаат дека нема простор за маневрирање со колички во продавницита. Што е тука чудно? Што нема ни цар не јаде :D

На CameliaMiller, calliope, Bridget и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Pa ti neznaes deka Canada spaga vo North America. Tuka zborot North America stand for Canada.Taa terminologija se upotrebuva na drzavni vesti, vo politika i ....Koga spomnuvaat za nafat i gas, se spomnuva North America , pa site znaeme koj vo svetot e najgolem proizvoditel na oil sands, CANADA, Alberta , Fort Mcmurray, ne e Amerika, no terminski se upotrebuva North America zosto Canada e na North of American Continent.
    Eve mal cas po geografija.
    Ova moze da posluzi za site koj sakaat da dojdat da rabotat kako zavaruvaci.

На CameliaMiller и mims-89 им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Часови по географија, македонски, бон-тон....многу треба. Туку дете се учи.
    Стар очигледно често може и наученото да го заборави.

На kjukli, Giovanna, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Abe ti ili jas ili bilo koj drug mozeme da ocekuvame mnogu nesta, ama nema da bide taka. Sum otisla da pazaram sum se zagledala u nesto i ne sum go primetila covekot do mene i sea so treba??? Da se tepame oti nesakajki sum go zgazila??? Emi aj jas ke sum kriva oti sum go zgazila i ke mu se izvinam. Emi toj covekot na primer ako mi se izvikaaa eeejjj kaj odis, sto ne gledas, kakva kultura toj ke pokaze??? E aj sea, sakas da kazes deka ti kaj so odis samo pred nosot li si gledas??? Neli ja vrtis glavata levo-desno ??? Nee poentata rodi dete da bides privilegiran. Spored tebe sega i poveketo ovde izleguva deka decata gi koristime za nekoja cel. Eee duri sea ne znam dali da placam ili da se smejam.

На kjukli и leona83 им се допаѓа ова.
  19. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    739
    Мислам дека дискусијата почна за количките (кои може да ги возат:таковци, баби,дедовци,тетки, стрини и остала родбина и пријатели на бебето), а се јавија само мајките, никој друг не коментираше, никој друг не ги нападна оние што немаат деца, а можеби имаат количка со бебе кое не го родиле, но се грижат за него. Толку многу фрустрации и бес зашто на некого му сметаат количките и несовесните родители и тоа од мајки кои најкултурно си ги возат своите колички и се трудат никому да не му сметаат. Не можам да сфатам зошто толку с возбудивте и зошто ако не е така се пронајдовте во пишаното за оние кои несовесно се однесуваат на јавни места. Логично ми е и вие да ги осудите, овие несовесните родители, а не да напаѓате се живо тука на форумов и пошироко. Верувајте дека сите што пишуваме тука бар еднаш во животот сме се нашле во ситуација да возиме бебе во количка и знаеме како тоа изгледа, а претпоставувам дека и вие се сеќавате како е кога некој друг е возач на детската количка.

На ddevojce, anina и SwanMay им се допаѓа ова.
  20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239