Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забрана за движење со детски колички во продавница!!

Дискусија во 'Бебе' започната од Macyyyyy, 12 декември 2014.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Зарем ова СЕЉАК горе не е навреда ?
    Никој не те понижува, но не те сака со количка внатре.
    Твое право е да се лутиш ама нема да влезеш со количка.
    Можеш на месеината да се качиш ако таму нема забрана за колички

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Култура на живење и правилен речник. Сељанка сум и тоа тешка.
    Кому не му одговараат знаците нека ги искрши и прави што сака.
    Уф заборавив и ова да го кажам дека сум самохрана мајка од кога малата имаше 1-на година, море и пред тоа.
    Да не треба да ви кажам и кој број гаќи носам па да ми купите, ама од оние сељачките.

На Nausicaa, TIGARCE86 и referentka им се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Какво умирање од град...што збориш...
    сите оние кои сами си ги гледаат децата гледам дека умреле од глад.
    Што па некој е должен да ме трпи мене со количката во маркетот ??? И тој излегол да завриши работа !

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    Ajde dosta raspravanje, sekoj si ima svoe mislenje i sekoj moze da si pravi kako sto si naumil... Pa dali kje bides izvregjan, isteran od market so kolickata ili ne, pak bila tvoja odluka :)

5. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Аманте бе луѓе, па ако мајката се "бутнала" во продавница со бебе, не се бутнала во јавна куќа. Зошто е толку размазено и лигаво да сакаш да се прошеташ во Џамбо со количка. Мене лично никогаш не ми се случило да ми засмета количка да не можам да поминам, ама и те како ми засметале луѓе што немаат осет па така троа од подалеку зјаат во рафтовите, ѓоамити изложба е, па го зафаќаат целиот пролаз, не се ни осврнуваат да видат дали некој врви тука. И сега забрана за луѓе да има? Со количка или без, некои луѓе си се без осет. Јас од секогаш сум пазела па верувам дека ќе пазам и кога ќе одам во Џамбо со бебуш. Ако некои мајки не се замараат дали може да се помине или не, зошто мене да ми се забрани да шетам со количката? Секако ќе почитувам забрана, не одам да протестирам сигурно, само не е фер, се генерализира. Би му забраниле и на човек што не може да оди и е во количка, само зошто зафаќа простор? Па не мора ни тој да се бута, друг ќе му купи. Немојте така. Некултурата е од самите луѓе, не од количките :)

На ennaz, Sky-butterfly, TIGARCE86 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Не се работи за расправање туку за навреди кои што не држат вода.
    Секој си плаче на својот гроб.
    Едит: А пензионерите со количките ни сметаат А!?

7. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Ваше општество ваша мака трпите си штом ви одговара, јас да сум не би.. мене ми е супер

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    E toa ne mi e jasno, kolicka da im smeta, a zelezna ogromna kolicka za pazarenje da ne im smeta. Zasto? Bas koga i da sum videla majka so kolicka i bebence, sum mu se smeskala na bebeto i sekako ako trebalo i kje sum se potrgnela za da pominat... Pa iskreno zavisi dali si coek so oset, ima luge bez oset kolickite za pazarenje kje ti gi stavat pred pat i si razgleduvaat po raftovite i sega ti treba: Izvinete moze da ja potrgnete da pominam? E majka so kolicka ne pravi taka sigurno, pa bebe nosi vo kolickata i sekako deka kje bide do nea i kje pazi dali smeta na nekogo, e sega epten ako nemas oset pa i bez nikakva kolicka kje smetas :)

На kjukli, ennaz, IveBrajan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28

Многу си на место со одговорот, ама нели пазарувачките колички се побитни ке се врткат 5 саата да ги видат сите колку накупиле а мајчето скромно со количка е идиотка што влегла во високореномираниот маркет, лелеееее смехови

На ennaz и mariz им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    39.882
    E dragi moi nema sekoj baba servis tetki strini da cuvaat deca da mama pazari ,odmara,se setka na kafinja.
    Eve jas nemam takov luksuz da odam sama negde.
    Mene.pari da mi davas ne vlagam vo Jumbo ni sama ni.pa so deca . Edino pazaram vo Ramstore onoj vo Kapitol ima prostor dovolno za pazarenje da se razmines ko covek za drugive marketi ne komentiram
    Mene pa drugo mi preci .pazaram vo dm i pred mene edna gospogja so kolicka na.kasa si naplakja.si stava proizvodite vo kese ja ostava kolickata pred mene toes na.sama kasa i si odi.
    Kasierkata stana da ja stavi na mesto kolickata
    Ete ja kulturata. Moite deca.ne trcaa po raftovi da fakjaat nego do mene bea.
    Koj saka neka se luti ama mnogu bezobrazen narod sme. Znaci vtor pat kako patuvam sama so deca so.avion. gledaat deka sum sama .so dve deca edno godinka lazi na pod i pogolemko . Kje me sogazea da vlezat preku red . Do tolku sme prokleti

На MilaP, Mrs.Bass, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Во маркетите се ПАЗАРИ и затоа има колички за пазаење, за таа намена се
    Маркетите не се детски градинки па да има колички со бебиња.
    Пред некој ден мајка која беше на ред да наплака во КАМ маркет детето за да не и додевало си го седна на лентата каде што редиме производи за наплата, оти така ке било умно, ленатата се движела.
    Не е чудо и во КАМ да стават таква етикета
    За невоспитани луѓе нема место никаде.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    Eeee toa e... Malku krivo mi e sto ovde majkite mislat deka majkata kje vleze vo market za da se prci, da be vo market kje se prci ahahah Pa vo park ste videle li zencinja sto e periodov, merak za majki so kolicki i bebinja tamu se uziva so kolicka, vo market sigurno ne, zenata od potreba kje si vleze da si kupi nesto... :)

На Sky-butterfly и 2013 им се допаѓа ова.
  13. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28

Па кај има маркети, бутици, продавници само за родители со количка да одиме таму 

На ennaz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Кој што Ви дозволува, одете...
    Ама ете помирете се дека некој не Ве сака со количка
    Негово право си е !

15. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Тоа ок, јас неможам да сфатам како може кај нас да е уште турско ропство не друго :)

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    Rabotava sega edna nalepnica zabrana za deca :D a ako e bebe do edna godina koe moze da sedi i go stavam vo kolickata za pazarenje (neli ima specijalno za decinja), taka nema da ti smeta???? Daj bre ne zaebavajte, baska onie pa za pazarenje so cela kola plasticna napred, tie pa da ne ne smetaat povekje od edna mala kolicka za bebe??

17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Не се чудете !!
    Турско било и ке остане.
    И мене ми пречи што неможам да си излезам со количката и да си пазарам 2 часа (еве за мене месечното пазарење е уживање и несакам да брзам), ама ги сваќам и тие што се мрштат кога ке им влезеш со количка.

18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Ама прави разлика од нивна количка и твоја !!!!
    не мешај баби и жаби
    Тие таа количка ја ставиле таму за да пазариш и да ја полниш !
    Што му е гајле за твојата количка со бебе !!!
    Прво , покрај твојата количка ти ке возиш и уште една метална голема и правиш гужва !!!
    Тоа им е поентата

19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.633
    Допаѓања:
    35.243
    Мене ми се интересни мајкиве кои пред 10 и повеќе години имале мали деца, па подзаборавиле како е, а сега бистрат политика тука. Мислам... ок е, знаеме дека вие сте биле најдобри, ама ајде ве молам оставете не нас “некултурните” да си ги чуваме децата како сметаме дека треба и да ги шетаме (замислете!!!) со колички?!
    Абре треба правила да се постават, мајки строго со кенгури или децата во раце да ги влечкаат, а најдобро би било дома да си ги чуваат. Ако нема кој да ги чува, нека приумрат од глад.
    Во врска со продавницава и со нивното легендарно правило... Откако го донесоа јас не сум стапнала кај нив, ниту планирам да им одам. Моите пари ќе ги потрошам таму каде што ме третираат како сите останати.

Замисли си, ама има и колички специјално за деца во маркетите. Значи, според твојава логика сепак се и детски градинки. М? :?:

На MilaP, kjukli, ennaz и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    E da beeee sigurno kje turkam dve odednas, ne ti e dobra logikava. Pa i jas kje vlezam da pazaram sigurno nema da se setam, sakas da kazes deka ako ne zemam metalna kolicka nema pari da im napravam? :)