Јас да можев,цело животинско царство ќе имав дома.Лавови,тигри,мечки,лисици,жирафи,зебри,понекој слон итн. Ама еве да си кажам конкретно,во последниве неколку денови ми се увртело во глава едно животинче-твор.Супер за чување.
волк почнав да ги обожавам кога во моето маало со мојата комшивка видовме една куќа каде еден човек чува хаски и ние мислевме дека мајка му или татко му е парен со волк и дека тој е пола куче пола волк зошто многу лаеше и очите му беа зрвени кога ќе му се доближевме
Многу сакам да си чувам дома тигар или пак лав. Ама се знае, треба да е издресиран, да не јаде луѓе .
тигар- еден бенгалски а другиот исто само бел змија и нешто од овие дивите што ги има низ планиниве на пример срна или срндач, или па кошута или елен(овие па ммногу малку ги има неможеш да ги видиш не па дома да имаш),многу ми се убави овие особено кошутата бидејки изгледа многу грациозно
Сакам да чувам зајаче ама мачорот ке го малтретира пошто на мачките ко ке му дојде за парање не гледаат дали е зајак или мачка ај да неречам ке го .....
Волк колку се мили, баш прееска видов два издресирани, баш необично ми дојде, дури едниот беше до мене.
Мили ама и не толку мили. Секој ден ќе се обидуваат да го заземат алфа статусот, за разлика од кучињата кои за степен полесно се покоруваат. Волк не е куче за да се чува, волкот си припаѓа во природата, а дома ако е чуван се дезориентира и обочно порано умира. Зборуваа за ова на една епизода од Dog Wisperer, емисија на Цезар Милан. Ама се сложувам дека се прекрасни животни.