Спојлер Знам, за цвеќарот е сега во денешната, прашав за тоа кога Ендер ќе и се јави на Шахика од тој телефон.
Спојлер Во некоја од наредниве епизоди за околу 4-5 епизоди Шахика пред сите ќе кажи дека Јигит е син на Ендер и Каја. Потоа тука негде ќе биди нејзиното заминување и труењето на сите во куќата.
Ќе сака некој да го раскаже разговорот меѓу Шахика и Ендер кога и се јави од тој телефонот на Шахика?
Отидена е таа одамна, готово. Од мака шо цело време спиеше со старецот си откачи. Инаку можи сум единствена ама Шахика ми е ОК. Зашто сакам да ги остави на улица Халит и неговите паразити. Штета што Ендер е преснаодлива, а Јилдиз има неверојатна среќа. Жал ми е само за неговите ќерки, другите женски ликови испаднаа кучки. Шахика и ништо посебно не и рече, освен Господ да те казни, Ендер. Ендер се смееше гласно, ама ја излажа дека телефонот бил празен, ништо не нашла во него, но и рече како долга е мојата рака,отсега знаеш што можам да направам. Шахика од мака си го скрши телефонот со штиклата, после на Јигит му рече два телефони да купи.
Многу го величат Каја безвеза дури, нека дошла женаму неа ќе ја бранел.. ептен поштен глуми а за два дена и се закачи на Лејла како да мора да го дружи секаде. Шахика уште успева да прави проблеми ама Ерим нешто не ја рецка веќе. Зехра кој и го измисли ликот закочен еве не знам.
Јилдиз и Ендер,тандем,чиста 10ка. Колку е смешна Јилдиз,"-Каде е ХалидЏан?" -"Го пратив во дуќан,да купи леб". -"Важи,ќе му кажам да се качи во автобус и да оди во фирмата на татко му". Кралица е со гафовиве.
Мене ми изгледа дека Каја онака од задоволство и намерно и се пушта на Лејла. И тоа не му пречи. Де на забава одат заедно, де фустан и купи за забавата, потоа во фирмата каде што работат организирал вечера само за нив двајца. Не знам.
Шахика се вади од такт полека. Ендер почна убаво да се однесува кон Јигит.Знае дека тој ја лупна по глава?