Забрането јаболко (Канал 5)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Dream-Girl, 31 март 2020.

1. darlingdragon

darlingdragon Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    275
    Потоа како што гледав јас Јилдиз ќе ја истепа Лејла и ќе се разведи од Халид, понатаму знаеш што ќе се случува? И, гледав епизода колку што сфатив Надир ќе и предложи брак на Јилдиз, точно е тоа?

На Zahirr, Mrs.Precious и Mery92 им се допаѓа ова.
  2. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Да, точно е се. Ќе раскажам се до крај, детално, кој не сака да прочита да знае.
    Надир ќе и предложи брак на Јилдиз, Шахика ќе и каже дека Лејла е трудна (тоа не е вистина) и Јилдиз од нервоза ќе упадне на сред состанок и ќе ја прифати понудата за брак на Надир. После ќе искочат на вечера да прослават она и Надир со Ендер и Каја и Ендер ќе ја примети дека нешто не е океј и ќе отидат во WC и Јилдиз ќе и каже зашто прифатила и Ендер ќе и каже дека Лејла 1000% не е трудна дека тоа е уште една од игрите на Шахика. Јилдиз следниот ден ќе му каже на Надир дека погрешила дека нејќе да се земат, он ќе се изнервира, ќе и каже на Ендер да ја убеди Јилдиз инаку ќе биде лошо за сите (ќе ги убиел демек) и Ендер ќе и каже на Јилдиз ама Шахика ќе им искочи у пресрет тука пошто ќе го убие Надир. Ќе го отруе и ќе лажира брак со него за да ги наследи неговите 50% акции во фирмата (потплатила и свештеник и сведоци, све средила).
    Шахика ќе ја шитне Лејла у замена за ветување од Ендер дека ќе ја остави на мира (пошто Ендер цело време и правеше сплетки за да ја избрка од дома). Шахика ја натера Лејла да му каже на Халид дека е трудна па после дека демек го абортирала бебето и Ендер ќе отиде кај Халид и ќе му каже да ги отвори очите и да не се глупира пошто ако Лејла стварно била трудна ќе му кажела во 6тиот месец од бременоста а не во првиот и уште да абортира. И Халид ќе ја натера Лејла да му каже кај кој доктор абортирала и она ќе и каже на Шахика да среди и тука Шахика се договара со Ендер, наоѓа доктор на кој му кажува да отиде заедно со Лејла кај Халид и да каже дека Лејла го потплатила за да каже дека абортирала кај него и така и ќе биде и Халид ќе ја избрка Лејла.
    Халид ќе банкротира, ќе живеат кај Ситки дома некое време, после Ерим ќе отиде да живее кај Ендер а Зехра и Лила кај Јилдиз. Јилдиз ќе биде добра со Халид, ќе му помага.
    Шахика ќе проба да ја убие Ендер, ама она ќе сфати и после ќе има докази дека Шахика пробала да ја убие и за да не ја стрпа во затвор Шахика ќе и даде 10% од акциите во фирмата.
    Акциите на кои Халид изгуби многу пари во Африка магично ќе пораснат за 10 пати повеќе и он ќе си ги врати парите. У меѓувреме ќе работи како асистент на Шахика во фирмата за да прати што се дешава.
    Ендер ќе го открие тоа и намерно ќе е фина со него и ќе му каже дека земала 10% од акциите на Шахика и дека сака да го превземе да работи како менаџер со неа пошто не можела да поднесе да гледа како Шахика се однесува со него и како го понижува (се тоа за после Халид кога ќе се врати на чело на фирмата да не ја избрка и да соработува со неа).
    Јилдиз станува милионерка со продавање на кашата на баба и. Ќе се вработи како метеоролог во каналот на Надир и на сред снимање бебето ќе почне да плаче и она у живо ќе земе да го рани и ќе ја испофали кашата и демек после се јавувале многу родители сакале да ја купат кашата.. После ќе добие понуди од 2 фирми за да ја произведуваат нејзината каша, едната понуда е 500 илјади другата 5 милиони. Она нормално ќе ја прифати таа со 5 милиони, ќе ја вработат во една фирма таму ќе си има канцеларија, Емир и Џанер ќе работат со неа. Директорот се вика Булент, таму ќе се запознае со Керим (Керим е другар на Булент) и Керим ќе ја засвиѓа Јилдиз. У меѓувреме Керим е и новиот извршен директор во фирмата на Халид кого Шахика го вработила само затоа што и се засвиѓал. Ендер примети дека Шахика го свиѓа Керим, и кажа на Јилдиз и ќе го искористат тоа некако понатаму сигурно.
    Керим е свесен дека Шахика го свиѓа и го користи тоа, и кажа дека ако не го пушти сам да донесува одлуки дека ќе даде отказ, и она му кажа ко добро прави како мислиш. Со него е вработен и неговиот најдобар другар. На сред состанок Керим кажа и Халид да присуствувал на состанокот зашто бил многу искусен и неговото искуство било потребно за донесување на одлуки (купува поени кај Халид зашто и он знае дека Халид ќе се врати на чело на фирмата). Му кажа на тој другар му (цитирам): Кога Халид ќе застане на чело на фирмата јас ќе бидам неговата десна рака и потоа ќе почнеме малце по малце да ја празниме фирмата (фактички и Керим планира да го покраде).
    Шахика на крајот од последната епизода тој ден требаше да ги превземе акциите на Халид од банката и вилата нивна, ама нема појма дека акциите пораснале и дека пак се на Халид и отиде во вилата да ја купи и да се договори за преуредување и кога влезе во вилата внатре беше Јилдиз и Шахика и вика што бараш тука и Јилдиз и кажа дојдов да ја купам вилата и Шахика и кажа дека она немала доволно пари да ја купи сама и Јилдиз и кажа дека не ја купила сама туку заедно со некој друг, и од другата страна на скалите се симнува Халид и и вика излегувај надвор од мојата куќа Шахика и она остана скаменета на скалите и така заврши..
    Се надевам дека барем нешто разбравте :rofl::rofl::rofl:

На Veta, 24.07, Enderr и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    Јигит ја сака стварно Лила или игра беше се тоа?

4. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.011
    Допаѓања:
    9.836
    Јигит ми е одвратен, не требаше да го донесат во серијата. Што се случи со девојката од факултетот? Во новата сезона исчезна. Не знам зошто трчаат по она измеќарче, некако подла фаца има и лечи комплекси на нив.

На Enderr, piglet1, tinka-mace и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Ја сака, и он неа и она него..

На Enderr, cresa-jagoda, Kimberly11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Буквално.

На Enderr, Аргентина *, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    Мене ми личи на стаорец у фаца

На tinka-mace и Mery92 им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    13.777
    На Јагмур мислиш?

На Mery92 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    Izgleda vecerva pokasno ke ja dadat serijava..ne e pocnata uste edna e majka|(

На cresa-jagoda, Kimberly11 и Osamena devojka им се допаѓа ова.
  10. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    Ми се слоши од сплеткиве:drunk:

На Кена Рис, Veta, Enderr и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    На Enderr, Mery92 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    На cresa-jagoda и Zahirr им се допаѓа ова.
  13. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Ама и со Керим на вечера.. не знам
    На 7ми септември почнува во Турција, кај нас не знам кога ќе почнат да ја даваат

На Enderr, Osamena devojka, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    Da znam za Turcija...kaj nas sigurno 2021:D

15. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    Znae nekoj kolku trae pres od Zaev?

16. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Не
    Не би требало долго, вонредни вести се сепак.. А мајка заврши?

17. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    Ne e i taa zavrsena,ja prekinaa. Nisto kanal 5 pocnaa da me nerviraat..barem da si znaev turski nese macev vaka da cekam:yawn:

На cresa-jagoda и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    21.006
    Ако потрае пресот, додека да заврши Една е мајка ќе помине времето за Забрането јаболко. Не верувам да ја дадат вечерва ама ќе видиме. Канал 5, и се е можно.:envy:

На Matea^_^ и Mery92 им се допаѓа ова.
  19. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    604
    И јас не верувам :( или можеби ќе ја скратат епизодата

На Mery92 и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  20. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    21.006
    Пишете ако почне, бидејќи сум пуштила на друг канал.