Забрането јаболко (Канал 5)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Dream-Girl, 31 март 2020.

1. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.014
    Допаѓања:
    9.837
    Минатото на Ендер требало подобро да го обмислат, оти дојде Каја и СЕ ЗАФРКНА СЕРИЈАТА. Го дала детето на посвојување и тоа и доаѓа да се одмазди а не знај кај тера сиротото, ниту има некаков изграден карактер, не се потрудиле режисерите на него. Ендер ако е толку паметна, чим не сакала да роди, можела од родителите на Каја да побара пари за абортус или кога веќе го родила да им го дадела ним, тие нека го чуваат, таман и Каја ќе знаеше дека има дете |(Ова вака се глупости. После тој и се враќа ко шо и ветил, се вработува во јака фирма, ја внесува и неа таму, а таа го заведува неговиот шеф. И овај Каја покрај сето тоа уште разговара со Ендер и е фин и коректен спрема неа и ја зема за жена. Значи го дала неговото бебе на посвојување во анонимно семејство без да му каже, потоа него го искористи и го откачи за неговиот газда и овој на Шахика и префрла за Јигит ( Шахика која иначе се фали по луѓе дека го лажи брат и 35 години, а тој и за тоа не е свесен )Добро, колку е малоумен овој? Поглуп лик од Каја немало во серијава.

На marchi-cool, tinka-mace, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ender Çelebi

Ender Çelebi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.936
    Ender bila kaj roditelite na Kaya i im kazala za bremenosta ama tie ja izbrkale isto taka taa sakala da mu kaze na Kaya ama nemozela da stapi vo kontakt so nego.Spored mene vo celata taa prikazna ne e vinovna samo Ender tuku i Kaya.A i Ender sto mozela da napravi togas imala samo 18 godini.
    Inaku mene segasniot odnos na Kaya i Ender mi e bez vraska.Koga Kaya se pojavi na pocetokot celo vreme i posvetuvase vnimanie na Ender i se trudese povtorno da ja osvoi, posle otkako povtorno se sblizija malku se sluci nesrekata i mislea deka Ender e mrtva.Potoa Ender se vrati a ovoj Kaya kako nisto da ne bilo ne se zamarase voopsto i posle onaa Leyla se pojavi....no coment A Yigit ubavo ke napravi so toa sto ke im kaze da se vencaat

Последна измена: 31 август 2020
    На ohlalalala, tinka-mace, Mery92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    И како тоа Ендер ја немаше со месеци, НЕКОЈ се обиде да ја убие, никој нит ја праша неа за тоа, ниту истрага се спроведе.
    Таа нели знае дека син и ја удри, зошто не го употреби тоа против Шахика ?..ем знае дека таа го наговори детево.

На tinka-mace, Mery92 и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Не, пред тоа се скараа.
    Нели она Халид дома го прими кога го ранија Ерим и затоа и рече ти очигледно него го одбираш.

На Mery92, Mrs.Precious и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Ender Çelebi

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.936
    Taa znae deka Yigit se obide da ja
    ubie i zatoa ne barase da se istrazuva toa sigurno nema sinot vo zatvor da go stavi a i znae deka Sahika mu ja polnela glavata protiv nea.Ama Sahika toa ke go upotrebi protiv Ender ke i se zakani so Yigit ona imala snimki od taa vecer

На Shahika, Mery92, Zahirr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ender Çelebi

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.936
    Da ama ona mu kaza deka toa e samo za Erim da bide sreken i deka koga ke se oporavi Halit ke si odi, mu rece da ja poceka malku ama..

На tinka-mace и Mery92 им се допаѓа ова.
  7. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Родителите на Каја нејќеле да ја видат Ендер а не уште бебето да го чуваат. Они нејќеле да и дадат број од Каја за да не му каже дека е трудна, она немала како да стапи во контакт со него, плус немала ни пари. Што да прави, кога собрала пари за абортус веќе било доцна, морала да го даде. А за односот на Ендер и Каја, најголемиот проблем кај нив двајца е гордоста и делумно стравот. Они се сакаат тоа е повише од очигледно ама и двајцата пробуваат да го поттиснат тоа чувство за да не бидат повредени на крајот. Он неа ја оставил 2 пати, многу логично да и тешко да му даде уште една шанса и покрај тоа што го сака, плус што ако ја остави пак, на сите проблеми уште љубовен и фали. А Каја знае дека веќе 2 пати погрешил, свесен е дека грешката што она го оставила детето е делумно и негова, он да се противел на родителите, да не отишол у странство или барем да нашол начин да останат у контакт ништо од тоа немало да се деси. Нема право да и се лути зашто она немала друг избор. Плус сега и нему му е страв ем она да не му го скрши срцето ем да не му ја повреди гордоста пошто може да бидат заедно и она намерно да го остави после за да му се одмазди, пошто сепак тоа е Ендер. Пробува да ја заборави и да продолжи понатаму, зашто она му е цело време пред нос, а се понаша ладно и како да не и е гајле, а тука се најде и Лејла, која искрено е симпатична и убава и она му беше на него како обид за излез од целата љубовна драма со Ендер, ама и да останеа заедно немаше да потрае врската, бидејќи тоа не е тоа. И се деси тоа со Јигит што се деси и сега сакале нејќеле ќе сфатат дека и она ќе биде дел од неговиот живот до крајот, и он ќе биде дел од нејзиниот. И тоа што Јигит ги натера да се венчаат само ќе им помогне да видат дека колку и да пробуваат не можат да избегаат еден од друг, судбината пак ќе ги спои, и тие чувства што ги поттиснувале еден спрема друг ќе искочат на површина со тоа живеење заедно и едноставно тоа е тоа, и после толку години и после све они се сакаат- створени се еден за друг.
    И не е точно дека Ендер го откачила Каја за Халид, Каја по втор пат ја остави Ендер, и од тука она се преобразува во бесчувствителна ладна кучка, за да не дозволи пак да ја повредат, и правеше се и сешто за да ја искористи секоја ситуација која и се пружаше за да дојде до пари и да се издигне (тука е вклучена и врската со Халид) пошто сфатила дека од искрена љубов нема фајде. Што ако стварно го сакала Каја кога 2 пати ја пстави, плус скршен денар немаше.
    А за Шахика, Каја е демек превише наивен и добродушен и не може да разбере како неговата сестра би можела да направи такво нешто. Едноставно не може да верува. Затоа Ендер е тука да му ги отвори очите :D:devil:

На ohlalalala, marchi-cool, tinka-mace и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Enderr

Enderr Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    274
    Потпишувам од а до ш. @Zahirr девојко ти би докторирала психологија без проблем :rofl::l:

На tinka-mace, Shahika, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.014
    Допаѓања:
    9.837
    Како сакате вртете ја, ништо од ова нема логика. Шахика не знаеше дека Ендер имала дете од Каја, зарем не разбрала дома од нејзините родители?? Значи Ендер не била упорна, само сакала да се ослободи од детето и барала изговори. Кога Каја се вратил си продолжила врска со него и ништо не му кажала, ни какви се неговите родители. На Џанер кога му ја откри вистината, му плачеше демек не можела да го најде синот, а реално не се ни обидела да дознае што се случило со него откако станала жена на Халит. И онака го дала детето кај некој шо се испоставил пијаница, барем кај баба му и дедо му да го оставела, тие требало да бараат чаре и да му објаснуваат на Каја. И зошто воопшто правеле дете на 18 год, додека не биле самостојни и им забранувале да се гледаат, баш дете нашле да направат....имале ли тие двајца мозок во главите, или само безвеза ги зборат дека се паметни.... Највишок дел од серијата е романсата на Ендер.... што им требало ова, арна си беше со Јилдиз дури се занимаваше....

На Mery92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    И Шахика не ја сакала Ендер, не си ја гледала сцената кога Ендер ќе дојде кај нив дома прв пат кога Шахика ќе се појави. Сигурно знаела и она ама криела. Плус Ендер му кажа на Џанер дека таа сестрата и ветила дека е добро семејството, и му кажа дека пробувала да гонајде Јигит после ама не успеала, сестрата била мртва.

На tinka-mace, Shahika, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Хахаххах why not :rofl::l: и онака на моменталниов факултет не ме грее сонце :rofl::rofl:

На cresa-jagoda, Mery92 и Enderr им се допаѓа ова.
  12. Enderr

Enderr Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    274
    Да не е спомнат Каја во приказнава ќе немале како да ја уклопат Шахика. Вака нему му е сестра, дојде и направи хаос. А онака како, рандом девојка ќе дојде од нигде никаде и ќе му фати око на Халид, малце глупо. Вака има повише смисла, плус повише логична драма. У принцип колку повише ликови толку повише приказни, случки и драми. А тоа е поента на секоја серија, мора да се дешава нешто ново, иначе нема да биде интересно.

На tinka-mace, ema-emicka, Shahika и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Новава Лила да не е пејачка?
    На балканика видов спот како неа беше, или пак премногу личат само или само глуми во спотов дека е она пејачката :D

14. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.014
    Допаѓања:
    9.837
    Шахика не знаеше дека постои дете, кога го запозна Јигит и и кажа дека е син на Ендер но не знае кој му е татко, таа отиде кај брат и да го прашува во кој период точно бил во врска со Ендер, таа не можеше да се сети. Да знаеше за дете, ќе памтеше убаво. Со ништо не навестија дека Шахика знаела за бременоста.

И вториот пат Ендер го откачила Каја, била оладена со него, затоа тој се вратил за Лондон. Од разговорите со Каја кога се појави тој во серијата можеше да се сфати се.

Овој дел ич не им е добро смислен, а ќе тупат со нив до крај. Мене од страната на Јилдиз и Халит ми се интересни ликовите. Јас Јилдиз ја гледав ко главен лик, а Ендер негативецот.

Последна измена: 31 август 2020
  15. Ender Çelebi

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.936
    Mislam deka Sahika ne znaela za bremenosta na Ender, verojatno roditelite sokrile i od nejze za da ja izbegnat verojatnosta taa da mu kaze na Kaya(iako sigurno nemalo da mu kaze)

На Mery92, tinka-mace, Zahirr и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Епа значи ни на Шахика не и кажале. Ама она ја нејќела Ендер уште од тогаш и кажа кога се видоа. Епа зашто Ендер му кажа на Џанер Каја мене ме остави 2 пати.. не знам како и да е мене ми се убав пар, срцки ми се заедно :inlove:

На Mery92, tinka-mace, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Ender Çelebi

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.936
    I mene mi se preubav par
    Samo spored mene pointeresno ke bese ako Nadir bese pozainteresiran za Ender i Kaya da bide malku ljubomoren

На Mery92, tinka-mace, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Enderr

Enderr Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    274
    Фактот што Шахика не знаела за бебето не менува ништо. И да знаела сигурно не би му кажала на Каја, и онака не ја сакала Ендер уште од тогаш.
    Ендер не е негативецот. Да те потсетам дека Јилдиз беше таа што ја издаде кај Халид дека пробува да го намести за неверство. Да, Ендер сакаше да земе пари ама ќе и дадеше дел и на Јилдиз, ама на неа не и беа доволни парите од Ендер, сакаше уште повеќе пари, сакаше да живее во вила и ете што се деси, таа ја изгоре Ендер, после самата се изгоре. А Ендер после тоа и се одмаздуваше и си правеа сплетки една на друга се дур не се појави Шахика. Така да квит се.

На H.VAGA, Mery92, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Shahika

Shahika Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    750
    Како може Јилдиз да биде главниот лик пред Ендер кога она на почетокот беше келнер и асистентка, а Ендер беше позната. Ендер е таа што ја внесе Јилдиз во тој свет, не само за свој профит туку за профит на двете, и Јилдиз ќе земеше од парите. После Јилдиз му стана жена на Халид, а Ендер остана без скршена пара ама сама се издигна пак. Не е Јилдиз главниот лик, заедно се главни ликови и Ендер и Јилдиз и Халид, ама по мене најглавна од соте тројца е Ендер, и по моќ и по споспбности и по памет и по се. Они тројца се па после сите останати. Ендер е прикажана како негативец, ама сите забораваат низ што се има поминато. Не почнала да напаѓа туку така, у принцип она се бранеше за да не се врати на старо и да не поминува пак низ истите работи. Нападот е најдобрата одбрана.

На Dream-Girl, Mery92, Рапунзел.* и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Ender Çelebi

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    2.936
    Dali ima nekoja strana na koja moze da se gledaat ponapred epizodite bidejki na youtube ne gi otvara