Уф, Ендер почнав да ја мразам Инаку Зејнеп само нешто да ја изнервира или да се разочара, веднаш оди и постапува по свое, па затоа и се кае на крајот. Така беше со Џем, па потоа откако се смирија до Алихан, не знаеше како да му објасни.
Многу го сака и многу се разочарува. Мислам дека Алихан е свесен за тоа, но некако и тој си игра и си тера по свое. Нејзината намера не е лоша, кога веќе не бива со него, сака да се тргне и да сврти нова страница со друг, ама не и оди, емоциите ја издаваат.
Леле Диндар ми е многу одвратен глумец. Хакан, Кемал, Алихан према него се господа. И оваа Зејнеп па шо ќе види у тој Диндар, многу просто човече ми е, со таков речник уличарски, па со него нашла свадба да праи, па и уште за инат на Алихан. Мислам дека требаше да продужи со животот, а она запна по Алихан па да е у близина. Живи глупости ми е ова. Во рл ваквите психопатки ги викаме шо се смараат со бивши и за инат се им праат. На сите Ендер ве нервира само мене не. Знае да се снајде жената, мене ми е опасна, вода може да и носат сите за глумата и се. Преубава и негувана жена е, да изгледам така на 40+ ќе сум презадоволна. Халит е гад невиден. Како се понаша према жените и ќерките ужас. За синчето се може, а Зехра стварно ја третира ко ѓубре. Жал ми паѓа дури за Зехра искрено, од шо не и посветиле љубов е таква. И греота сите ќе ја оставаат ради швалерки и слично. Зерин и Зехра ми се тука некаде. Колку е глупа Зерин, акциите на бившиот маж ги даде бе. Ја мота Халит као сака. Па и цел живот него го чека ау. Ендер и ја плесна вистината баш, иако оваа мисли и љубомори. Зејнеп ме нервира како со потсмев се понаша кон другар и Емир. Ај Џанер има причини да не го сака ама Емир не и е крив...
И мене овој Диндар ми е многу одвратен. Не знам што Зејнеп ќе најде во него, но сигурно таа за инат ќе го направи тоа и ќе се омажи за него.
Ма тој Диндар кога почна да вика вчера, срипав од кревет викам шо се случи сеа лелеее викањее. Ми идеше преку ТВ да му акнам една, ама не може
И мене не ми се допаѓа тоа што Зејнеп така се однесува со Емир. Ок, може малку е некултурен, прост, но сепак и таа не е елита. Има доста нелогични работи во серијата, но мора така за да биде интересно за гледање. Затоа пишав претходно, дека во реалниот живот такви работи не се простуваат, како на пример бракот на Алихан со Ендер. Ќе го дотолчел. Како да не. Ендер ќе му направи проблеми на Алихан.
Можеби ве нервира Ендер ама мене НЕ!!! Многу паметна, интелигента жена и жена која знае што сака во животот и како сето тоа да го постигне. И Ендер не ја мазел животот како Јилдиз ама Јилдиз е лик кој е прост, необразован, и освен привилегијата на парите не гледа ништо. Дури и кога и се нуди ,,помош,, за да стане вистинска дама, гледаме многу промашување на нејзиниот изглед. Додека Ендер во однос на изгледот е КОМПЛЕТНА во секој поглед. Јилдиз и со помош тоа го нема!!! Халит е само човек кој преку парите единствено доаѓа до пат за да манипулира со жените. одвратен му е и односот со децата. Зехра со право смета дека не и е псоветено внимание, затоа и лесно паѓа во лош избор за мажи. Секој маж кој ќе и ласка малку повеќе ја добива и потоа манипулира со нејзе. Ја искористува. Алихан ми е нестабилна личност, лабилна и во рпиватен живот НИКОГАШ не би одбрала таков маж. Премногу шанси му дава Зејнеп, како да му виси на закачалка. Во приватен живот, ликови како Зејнеп без свој карактер, достоинство и вклучување на емоции пред разум завршуваат како една употреба, или секогаш кога Алихан би посакал. На филмов е поинаку.
Да, но многу е злобна премногу. Нонстоп користи некој друг за да си го истера кејфот и да биде по нејзино. Не и го оспорувам фактот што е многу интелигентна и префригана и секогаш се снаоѓа во било каква ситуација ама нели може и на друг похуман начин да го направи тоа. Сепак е негативен лик во серијата. Џанер, Кемал, Ерим, Зехра, Зерин па дури и Халит и Алихан сите ги искористува до максимум. Јилдиз може вода да и носи во све, она сака да биде како неа, изгледа се инспирира,учи од неа, идол и е ама уште колку фурни леб треба да изеде за да ја стаса. Ете после во наредните епизоди ќе се здружеле двете ќе станат bff, се надевам дека ќе се здружат против Халит и ќе го уништат еднаш засекогаш.
Парите го расипале Кемал. Џанер и Емир беа многу интересни синоќа откако сакаа да ја исплашат Зејнеп. Колку и да е Диндар гад, сепак ми е мило што Алихан чувствува дека позицијата не му е комотна. Сфаќа колку оплеска.
Будала работа, иако Ќемал не треба ни да ја погледне, ама ајде ја сака уште...од љубов не се бега.. Оваа лудача некоја..
Значи Ендер индиректно ќе ја поттикне венчавката на Зејнеп и Диндар со тоа што ќе почне Џанер да го влечка човекот близу неа. Откако Зејнеп ќе ја види фотката на Алихан и Ендер в кревет, ќе реши да се мажи за Диндар. Ендер му кажа на Алихан „Ние вака ако тераме уште една недела, Зејнеп ќе ја нема“, и така ќе бидне. Јилдиз сигурно сега ќе се спаси со лага. Филмот праќа три пораки според мене, дека љубовта победува се, преку ликовите на Зејнеп и Алихан, дека среќата не е во парите, преку Јилдиз и Халит, и дека не трба да бидеме како Ендер, оти таа од старт е лицемерна и лаже, ги користи сите, но колку таа е негативна, толку и се враќаат удари.
A ovaa Ildiz Pak ke se izvlece so nekoja laga. Ama I go spusti Kemal A Sto ke bide so Dzaner dusicka znae nekoj ??
Џанер изгледа дека не сака да прави такви нешта. Но Ендер го тера, тој нели се зближи со Зејнеп демек пријатели станаа и заедно со Емир, ама сега кога Ендер го тера да прави така, мислам дека и на него не му е убаво.