F Да си жива и здрава за муабетов. И да, тоа ми беше поентата. Дете од дом за сираци, смислува приказна, оди и лаже дека е сестра на богата и позната жена од високите кругови за брат и да и најде работа и за да избега од својот маж психопат?! Нема логика. Ова е најлошо осмислената приказна во целата серија, али добро, за тоа ни Лејла ни Ендер не се криви..
Не дека ја бранам @Zahirr ама за прв пат не се сложувам со тебе @Аргентина * Сиракот кој ти го браниш лажеше дека е сестра на богата жена за да дојде до пари. Тоа што Ендер и го направи не е иживување туку контра удар за да и го покаже местото.
Да, затоа кога Шахика и спомна дека Лејла ја потсетила на неа во младоста, оваа зовре. Ама никој тука не и е виновен низ што поминала освен Каја можеби, а со него е најпопустлива , на сите други се истура. Што и е па нејзе Ендер да оди по неа или да бега од неа Битно од Каја се тргна, Ендер наместо да и биде благодарна, вака и враќа Ми немаат смисла работиве што ги пишуваш, премногу субјективно, нез. Јас кажувам реално, мислам дека Лејла почна да се надева на Халит. Ама не направи никаков потег и она не го заслужи. А сега демек има родители и семејство
Не велам дека се виновни, велам дека тоа е причината поради која прави се што прави. А попустлива е спрема Каја зашто го сака. Љубов-истата причина поради која ке наебе и Шахика во следната сезона. Не сум јас субјективна ти си, и сама си кажа дека не ја сакаш Ендер. Тоа не значи дека треба нон стоп да ја напаѓаш
Da ja trgneme Ender na strana. Prikaznata na Lejla e malce nedorecena, cudna i besmislena osven ako *potenciramnema nesto u pozadina a izgleda deka nema* Ako ti sakas da izbegas od nekoj i da se skries, ne ides u edna od najpoznatite elitni familii i ne glumis deka si im sestra. Ne mora da glumis deka si rodnina na bogatas za da ti najdat rabota, mozela da otide u drug grad, da si najde rabota, nikoj nema ni da ja cue ni da ja vidi, ke si raboti, ke si sobere pari i ke si zamine vo stranstvo kako sto i planirala. A ne da privlekuva vnimanie i da se izlozuva na rizik da bide najdena vleguvajkji vo krug na bogatasi. Toa ne e izlez tuku samo od edna belja ideu pogolema belja.. Toa malce stvarno nema logika. A uste ponelogicno e toa sto seto toa go smisluva i pravi devojka koja porasnala vo dom za siraci. How?! Ednostavno ne mozam da svatam
Не е светица воопшто Лејла, т.е Ајше, не заборавајте дека се вика Ајше Од што е чесна, затоа уште неразведена започна врска со газда Каја, а од друга страна проповеда чесност и невиност со очињата Надир ми е многу лигав кога ќе го покажат во таа муцката, и ко некое женче само ги прчи устите @Аргентина * Немaм ништо против тебе, ама многу си пристрасна, постојано ја напаѓаш само Ендер, вака исто правеше и со Зејнеп
Овде пред да се зачлениш пишувавме дека Ендер има трауми и затоа е таква, не е ново откритие. Инаку, не се сеќавам да напишав дека ја нејќам, напишав дека сум амбивалентна, ама сега откако презеде примат во серијата, да, ја нејќам Ендер Најинтересно ми беше кога ја ставаа во заден план. Отсекогаш ги ремети луѓето, се исмева.... Претерува со однесувањето, два возрасни сина има, уште малку со врсничките на Ерим ќе почне да се јаде. Досега требало да научи повеќе за животот....емпатија и разбирање не е на одмет 99% од времето. Немаш ништо против мене, само си фан на Ендер Ти вака и Јилдиз ја нејќеше како Лејла. Не сум пристрасна, факти пишувам. И тогаш за Зејнеп без аргументи ме искара. Има нешто што сум напишала а не е точно?
Спојлер: 4-ТА СЕЗОНА Во понеделникот со емитување започна емитувањето на 4-тата сезона која што и уште се снима. Ова е нешто кратко што се случуваше: Халит има купено нова куќа покрај Босфорот. Таму живее со Зехра,Лила и Ерим. Јилдиз е во друга куќа како што разбрав со нејзината мајка и Халитџан. Јилдиз доаѓа во новата куќа како гостин (инаку таа не знае дека тоа е куќа на Халит). Кога Халит ќе и каже дека тоа е негова куќа таа многу се изненадува, бидејќи на крајот на 3-тата сезона Халит е многу сиромашен. Халит ја прашува Јилдиз дали повторно сака да се омажи за него ама таа не знае што да одговори, бидејќи изгледа има и чуства кон новиот глумец што се појавува во 3-та сезона, Керим. Ендер му станува десна рака на Халит и се во многу добри односи. Зехра ќе биде многу интересна односно ќе си ја офарба косата, поради тоа што ќе имаат најверојатно забава за новата куќа. На забавата доаѓа полиција и кај Зехра наоѓа дрога. Зехра е многу зачудена и ништо не и е јасно. Кога полицијата ќе ја земе, ја оставаат на сред патот (всушност тука се разбира дека тие не биле полицајци). Тука доаѓа и од патот ја собира Керим кој што ја враќа дома. Ендер веднаш се сомнева во Шахика дека го сторила тоа. Имаше и нешто што не го разбрав а тоа е дека на Јигит му е лошо нешто и Шахика е цело време со него. На него ќе му се слоши и таа му помага да оди во болница. Кога Ендер ќе дојде во болницата ќе и се нафрли на Шахика ама таа вели дека не е виновна. Дечки интересна е новата сезона ама да знаете не е толку драматична, можеби немале можност тоа да го направат поради ситуацијата со вирусот ама сепак секоја им чест за финалниот производ.
Ги гледав наредните две епизоди. Шахика ќе биде пијана во кафич, после тоа Јигит ќе отиде кај нега во хотелот таа ќе направи се растурено и тој кога ќе отиде таа ќе глуми и ќе плаче као демек некој од кафичот ја искористил додека била пијана (јас така сфатив) и Јигит ќе му го каже тоа на Каја а тој ќе ја врати дома. Ама секако дека тоа таа се го испланира за да се врати.
Леле не ја препознав Ајсел вака нашминкана. Шахика за прв пат ја гледам вака безнадежна и расплакана, конечно. Лејла многу "добра" девојка, навечер на газдата му плаче на телефон. Како ќе дознае дека ја наместиле?
Кога ќе треба да си замине за Измир, ќе го чуе Емир како зборува на телефон со Јилдиз и веројатно ќе разбере дека вусшност сите тие ја наместиле и после тоа ќе отиде кај Јилдиз и ќе се караат, па потоа ќе отиде кај Халит и нешто ќе зборуваат со него и после тоа ќе се врати на работа. А во меѓувреме ќе отиде и кај Шахика и изгледа ќе направат план бидејќи Лејла ќе сака да им се одмазди мислам.
Хахахахахаххахаха лелеле Ајсел со сликите. се згазив од смеење на сценава Халит нервни сломови, многу ми е смешен кога се дере и нервира.
Лелелеле Ерим и неговата девојка колку само не си одговараат Кутрата Ајселче за се ја користат АЈСЕЛ Е МАЖЕНА?