Tocno e se sto napisa Yildiz sepak ke uspee da se zbogati i ke zivee zivot na visoka noga, ama Leyla nisto nema da napravi vo zivotot Sepak Ender si e Ender drugive moze voda da i nosat i za snaodlivosta i za se
Мислам дека ова е проблем кај вас жените. Кога ќе чуете дека некоја може да има нешто со женет маж станувате како нападни лавици, тигрици Лејла не може да го украде Халит ако тој не сака и ако вистински ја цени Јилдиз. А јас не викам дека сум само за Лејла. Јас сум и за друагата страна ама еве чисто овде мислам дека таа е во право. За понатаму не зборувам затоа што не ми е гледано. Позз
Имам пропуштено не знам Дали прикажаа како се зближија Халит и Лејла? Мислам дека само сцената ја прикажаа кај што го чека Лејла на вечера облечена во жолт фустан
Па да, имам напишано дека на Ендер за интриги највеќе и фаќа ак'лот. Јилдиз и Лејла понекогаш се паметни, понекогаш неизмерно глупави. Не знам Јилдиз со кој ум испрати убава девојка на работно интервју кај Халит....Нема логика, сама си ја бараше белјата...Лејла и да седеше мирна, Халит ќе и се пушташе, Јилдиз како да не го познава. А Лејла не знае да се брани додека ја понижуваат и дојде работата да ја тепаат. Ама Јилдиз има повеќе среќа од Лејла. Минатата сезона се тоа зборуваа, колкава среќа има Јилдиз. И виде ли како се погоди трудна токму кога Халит ја избрка? Истово и јас од кога го помислив ама не ми се пишуваше.
Да, ептен како расизам дојде ова. Оти ја гледаат чудно девојката од прв момент. Уште и кога рече Џанер „Добро де дадо нема да ја зема за жена, нели“, а Јигит потврдува демек да со глава, многу глупаво. Тоа ми заличе како демек тие се Турци, муслимани, и тој нема да ја земе црнката нормално. Таква асоцијација добив во глава.
Тука се работи за другарката на Јилдиз. И таа и заби нож в грб на Јилдиз. Многу лично сфаќате. Аман серија е. Секој си има различно мислење. Ако не ти се допаѓа некое мислење, заобиколи го. Просто е
Халит и фрли око на Лејла пред да се здружи она со Шахика и баш ме интересира како ќе постапеше ако и понудеше нешто,како другарка на Јилдиз дали ќе одбиеше или за пари ќе се подадеше,со оглед на тоа дека дојде како многу наивно-напатено девојче и несакаше да прави злобни работи.. И вака како за одмазда ок што прави само да го немаше бебенцето,ама како и да е делува просто и селски па уште мисли Шахика од мерак и помага. Неможе да се снајде во ова тоа е факт. Шахика кога дојде делуваше моќно,оваа за неа мало детенце
Јилдиз, Ендер и Лејла сите три имаат (скоро) иста судбина. Едната немала татко и не ни знаела кој и е татко (а тој е убиец и цел живот во затвор), мајка и се занимавала со неубави работи и не ни беа блиски. Дури откако се породи Јилдиз мајка и и помага за бебето претходно во 2 месеци еднаш се слушаа а во 6 еднаш се гледаа. Другата од сиромашно семејство со татко (или очув не знам точно) насилник. Била малтретирана и таа и мајка и. Има полусестра која не ја ни познава. Третата израсната во дом за деца без родители. Значи сите три од мали им е обележан животот. Сите три имаат исти последици. Сите три немало кој да им пружи љубов и да ги научи дека треба да се образуваат, да работат чесно, да се омажат и створат семејство со некој кој ќе го сакаат и ќе ги сака.. Сите три од што немаат никаква поддршка, љубов, ниту смер кој пат да го фатат во животот се одлучуваат секако за најлесното а и најболнито. Да зависат од друг, да спијат со некој кој не го сакат, да изиграваат жртви, да се понижуваат самите. Значи, сите три се исти. Ниту една од нив е подобра или полоша од другите во однос на тоа. Само едно не можам да разберам. Некоја да ти го спаси животот а ти скришно да одиш на ручек со нејзиниот маж кој ти е газда/шеф Ниту една нормална личност не би го направила тоа. Ирем беше најпаметна. Рече тука сите се ненормални и си замина. Или можеби требала да му се пушта на мажот на братучедка и којзнае..
Мене невкусно ми изгледаше тоа што испаѓа како ете, црнкинка не знае да се однесува во туѓа куќа и на маса. Луѓе без основна култура има низ цел свет, не мораше баш да биде од црна раса. Некој гледајќи вакви сцени може да стекне предрасуди или да потхранува постоечки. И Јилдиз нели искоментира дека Јигит ќе најде светла девојка од Швајцарија, а веќе наредната епизода Јигит доаѓа со црнкиња, така да моментот беше нагласен....можеби сакале да бидат интересни, но не знам кој хумор е во 2020 тоа што некој донел девојка црнкиња....Ама ОК, знаат дека не снимаат во Америка или во ЕУ, па си можат.
Gi uspa za da ne se sretnat, da ne i go upropastat planot a utre ke iscenira deka se izneveruvaat megjusebno.. @Shahika kaj ti e krajot?
Чекај понатаму да видиш што ќе прави, не и беше доволно што се разведоа Халит и Јилдиз. Ќе видиш што болно створење е.