Зошто научна фантастика ? Баш спротивното го мислам. За 21 век не е чудно таков начин на збогатување. Кога можеа Кардашијанс со порничи,зошто не би можела некоја девојка со еве овој пат кашички ?
Се откажав од гледање на серијава. Се едно па исто.Една, друга, трета, четврта, петта жена.. Ми беше добра на почеток, ама многу го смени контексот како да не е истата серија.
Ама ова во Турција, преку ноќ милионерка станува жена која нема знаење, искуство, како тоа речиси за еден ден од милион? Друго е ако зборуваме за Запад, но прашање дали и таму може успех без работа. Халит искусен изгуби се за еден ден, таа па милионер стана за еден ден. Серијава изгуби секаква смисла. И не знам зошто Јилдиз се грижи за Зехра и обратно, кога нон стоп се навредуваа? Серијава е пример за тоа колку луѓето се неморални, користољубиви, лицемерни.
Па реално денес ретко кого да најдеш,а да не биде од корист,негативности... Серијата кажува дека со парите се се може,исто и фактот дека еден ден си на врвот,а другиот на дното.
Мене не ми е реално. Во Македонија какви хоштаплери гледаме, со децении трупаат гревови, ниту еден не пропаднал. Попрво сиромашните пропаѓаат подлабоко. Ова во сериите е колку да се залажува народ. Ама и Халит ќе си врати се што имаше за брзо, па може да помине приказнава. Инаку, кој е Халит, мислам од каде потекнува? Не му е проблем да земе сиромашна жена, ни кај Ситки не се шокираше....да не не е богат од раѓање.... Спомнале нешто за неговите родители, брат, сестра нема?
Мислам дека Халит не потекнува од некое многу богато семејство, на почетокот си бил најнормален човек, после тоа отвориле мала фирма со Надир и после тоа нели Надир отишол во затвор, а Халит се искачил на врвот
Да. Надир му ја изградил фирмата преку криминал и после Халит го издал, демек од страв. А Халит низ серијава соработуваше со криминалци, така што мислам дека Халит само сакал да се ослободи од Надир, да го добие неговото и нормално, процент за властите и во договор го пикнале во затвор. Мене така ми изгледа работата.
Малку ја утнаа серијава. Халит губи милиони за еден ден, Јилдиз станува милионерка за еден ден. Ако било толку едноставно... Серијава ја гледам само поради интригите кои си ги прават затоа што тоа е дел од реалниот живот. Другото ми е се дополнително зачинето.
Некој што ја гледал серијата и од четвртата сезона да ми каже во спојлер со Керим што ќе биде гледам дека е заинтересиран за Јилдиз ама изгледа Шахика е заинтересирана за него Што ќе се случи
Еве на пример една глупост, зошто Јилдис и го дава телефонот на Ендер, а не и ја прака само сликата .едноставно и просто е . Може па немаат интернет ,ама глупо е скроз
Па демек Ендер случајно ја видела сликата без Јилдиз да знае и рече одма мора да и го вратам телефонот да не примети дека јас сум го земала. За Надир да мисли дека дека Ендер работи во негова корист и му рече нели еве ти избриши ја сликата
Смешни ми се што носат јакни, капути, бунди и под нив куси ракави, тенок материјал. Многу нереална серија, прикажуваат како да се во Калифорнија. Инаку Халит предостоинствено го поднесе банкротот за да биде веродостојно се ова. Да беше бизнисмен од вистинскиот живот, одма ќе отидеше кај Јилдиз и по закана од живот ќе ја натераше да му ги отстапи петте милиони, што таа ќе го стореше, зашто такви се тие од негов калибар, опиени од моќ за да не останат без неа и деца продаваат, а не жена ќе штеди. Во серијата дури и морални се ликовиве во споредба со она што всушност се случува во реалниот свет.
Леле во новиве епизоди од 4та сезона колку лошо и стана се на Ендер, баш сите ја предадоа. Не ми се верува од силна жена стана тажна и распарчена. Очекувам да им направи јак камбек сега.