Jилдиз ми беше интересна порано, пред да затрудни, и симпатична и убавка, ама откако намерно си ја скрши ногата за да го врати Халит дома, ја отпишав. Оттогаш многу се промени, и како лик, а и физички почна да делува повозрасна од годините.
Ne se znae. Yigit ke se vrati den po svadbata na Ender i Halit i ke kaze deka oficijalno raskinale so Lila i ona ostanala vo Amerika. Ama verojatno ke se vrati za pogrebot na Halit, imase sliki deka bila na snimanje, a dali ke ostane posle toa neznam (pisuvaat deka ke ja napusti serijata)
Јилдиз на почетокот и Јилдиз сега се две различни личности и физички и психички.Јилдиз порано беше глупава не знаеше ниту како да се однесува, а сега прави интриги на многумина.
Значи три личности има во Јилдиз оти јас кога почнав да гледам беше манипулаторка, за една работа на пет места различна лага кажуваше без да се збуни, а сега наивно помага и ја лаже секој како сака. Мене ми пречи што неа и Ендер почнаа да ги претставуваат како светици спроти ликови како Шахика или Лејла, а прочитани се и Ендер и Јилдиз што правеа порано. И тие беа психопатки. Разликата е во тоа што Шахика наследила многу пари и врски од првиот маж, па има поголема моќ да поткупува и да си дозволува се на кое ќе се досети без страв дека ќе ја фатат. И си ја заслужуваат Шахика. Жал ми е што досега не им ја скрои капата.
Mislam deka Sahika ne nasledi nisto od bogatstvoto na prviot maz (toj od Svajcarija) neli kazaa deka toa i bilo planot ama ne uspeala deka imal sinovi i neznam sto, ama Sahika sorabotuvase so Nadir, ona stoese pozadi nea i celo vreme i pomagase i ja vadese od situacii, e sega po negovata smrt ona stana mokna sama po sebe
Имаше наследено дел, Шахика ништо не работеше на почеток, а пари никогаш не и недостасуваа. Откако ги отру Халит, Јилдиз и Ендер замина некаде сама да живее, па Халит ја врати за да му помогне против Надир. Кога се појави, и се јавуваа луѓе од Русија, од Португалија по тел., така да врски има низ цела Европа. Секогаш беше помоќна од Ендер.
Епа ти си остана дома каде имаш повеќе ограничувања како женско. Мораше да го слушаш мажот ти. Шахика си фати џаде по бели светови со време
Едно прашање што навистина ме интересира: Колку години сте? Не дека е нешто лично сакам да знам на која возраст сме овде публиката на Забрането јаболко? Јас имам 21 години.
Ah bee ne trebase vaka da zavrsi negovata uloga Sega serijata ke mi bide za edno nivo pomalku interesna Ke mi falat EnKay...