Otkako se pojavi Kaya, Ender ne bese istata Ender, se smeni na "podobro", tocno deka malku se se smeni kontekstot na serijata ama bese ubavo. Po pojavuvanjeto na Kaya se razjasni zosto e Ender takva kakva sto e - ledena kralica - kako sto ja vikaa (zmija, zlobna, odmazdoljubiva, ne veruva na nikoj, ne veruva vo ljubov, gi gazi site pred sebe, ne i e gajle za nikoj i samo gleda kako da stigne do svojata cel). Mislam deka bas ubavo napravija sto go vmetnaa Kaya, ama ne trebase vaka da mu ja zavrsat ulogata. Za Yigit nemam komentar, mozele poubavo da go izgradat negoviot lik. Bez Alihan i Zeynep se moze, ama bez Halit neznam bas, se se vrtese okolu nego sega vnimanieto ke se svrti kon trite glavni zenski likovi
Синоќа наместеното неверство мене ми изгледаше толку нереално. Ако двајца искрено се сакаат и имаат добра комуникација, не може една болна Шахика да ги раздели. Вусшност овде може.
Јас не знам како Каја може да верува во лажното неверство на Ендер. Таа да сака да го изневери сигурно нема да донесе дома кај Каја некој. Плус слугинката требаше сè да му раскаже на Каја, а не да ја слуша Шахика да и дава капки на Ендер. Во тој случај ако Каја ја штити Шахика не може никогаш да ја избрка од работа.
E, toa e najglupiot del. So koj pamet poveruva deka Ender go izneveruva, aj da receme se ocekuva od Ender (iako nikogas ne bi mu go storila toa na Kaya), zosto bi go viknala doma toj covek dodeka Sahika i Yigit ziveat tamu. Ne e realno, ama sto e relano vo serijava pa toa da bide
Ај лелее готово, штом вие сте плачеле сигурно и јас ќе се расплачам. Не можам вакви тажни сцени да гледам. Кога ќе ја даваат кај нас епизодава треба сама да ја гледам, да не ми се смеат моиве дека дека плачам за една серија. Ама вакви сцени секогаш ме погодуваат.
Jas nikogas ne placam na serii, kolku i da e tazno ne placam, so majka mi nekogas koga gledam taka tazni sceni ona place jas sum onaka - serija e. Ama ova so Ender i Kaya tolku mnogu me rasplaka, nemozev da gi zadrzam solzite..
Isto.. Nikad u zivot na serija i film ne sum placela, samo na eden film. Ama sinokja.. abe krokodilski solzi vodopad ne znam sto mi stana
За Ендер ни ми е жал нит ми се плаче, тражили сте гледајте сопруга на Халид ќе стане одма ако и беше мака за Каја немаше да се омажи.
Хахах, еве јас ќе признаам, си плачев и тогаш кога Халит пропадна (не дека ми беше жал за него) и пуштија тажна музика кога отидоа во маалото и се преселија кај Ситки. Абе музикава ептен ме расплака.
Jas togas ne.. Mene solzi mi nadojdoa od scenata Jildiz koga klekna pred Ender da ja moli da i pomogne za Halitcan.. toa bese.. mislam samo togas, posle toa i pred toa ne. Se do sinokja
Во таксиото кога му идеше да вресне јас го изнаплачив исто и кога Јелдиз дозна дека бебето не е нејзино не сакаше да го дои, Асуман кога и удри шлаканица и и рече оди нахрани го гладно е душиче аии
Доза хумор внесуваат Џанер и Емир и Јилдиз повремено посебно кога јадеше во ресторанчето со оние пријателите на Зехра. Јигит е алчен, се продаде за пари.
Ne deka e alcen, on dobro znae kako e bez pari i mislam deka ne bi mu bil problem i toj zivot, samo nekako go napravija glup i naiven za se i veruva na Sahika, a dobro znae kakva e i sto se mu napravi na Erim, a i na nego
Јас тоа го знам, ама мене семејството на Ендер ми е досадно и не ми е гајле за романтиките на Ендер серијата не ја загледав поради неа. Имам чувство дека многу и го форсираат ликот некако, пошто е актерката позната пејачка, па ај длабења во нејзината сторија неверојатна како теленовела од 90-те, па зошто станала злобна, па дека не е злобна во суштина (небаре Maleficent со Анџелина Џоли гледам). Е откако почнаа да се фокусираат на минатото на Ендер, серијата за мене го изгуби шармот. Сега се надевам откако ќе заминат Каја, Јигит, со тој стариот што ќе дојде ќе биде поинтересно, оти е докажан актер и добри улоги му даваат, па нека освежат малце. Колку интересни ликови ги држеа по неколку епизоди, со овие двајцата две сезони се заглави.