Реакцијата на Ендер беше претерана и некарактеристична за паметна жена како неа. Се разведе од Каја за 3 дена без збор да си кажат па сега љубомори и го исфрла бесот врз Јилдиз, а свесна е дека она нема никакво право на збор или избор со Халид. Вели дека чекала да се смири со Каја но, и самата е свесна дека не е тип на жена која би простила неверство.
Da malku pretera, ama toa bese nadvor od nejzina kontrola, ona vo momentot koga go vide Kaya so taa devojka i najdobrata drugarka so niv na masa kako se smeat, momentalno besot preovladuvase, toa bese dvojno neverstvo na nekoj nacin. Toa deka ne e zena koja bi prostila neverstvo, ne se soglasuvam. Ona tolku mnogu go saka Kaya sto bi mu brostila, vo ponatamosnite epizodi ke mu kaze na Kaya da zaboravat se i da pocnat od pocetok, deka e spremna da ostavi se i kompanijata i ambiciite i da zamine o nego vo stranstvo, ama Kaya si go napravi svoeto...
Ne, nisto nema da napravi. Ke mu se javi na Erim da go prasa kaj e, sto pravi i on ke kaze deka e na rodenden kaj Kaya, deka i Yildiz i Halit se tamu.
Значи и Халид сега па по на Ендер умот ќе ја зезне Јилдиз а оваа ни крива ни должна за ништо ќе си го обери, барем да се смуваше си Керим да не и е мака. И веќе во следната епизода еве го мисли да и го земе детето. Ај нека ја завршат таму серијата поскоро.
Халит се прави којзнае кој, ќе и покажел на Јилдиз што значи да го изневерила. Баш нашле кој да зборува за неверство, оној кој ни самиот не знае колку пати жените ги има изневерувано.
Mnogu bese glupo toa so so majka i prodavaa raboti od kukjata na Halit, iskreno koga majka i ne bese vo serijata Jildiz pravese po pametni potezi
Yildiz vo prethodnite sezoni bese popametna, glavata poveke i rabotese i za intrigi i za lagi, sega ne ja biva
Изгледав само нецел саат од епизодата, имавме мајстори дома ја чекам да искочи со превод и ќе ја изгледам цела. Од тој делот што го гледав се изнасмеав убаво, интересно беше. Старецот е смешно-манијачен, и се пушта на Ендер така дискретно, Јилдиз живее во нова зграда со тој Чагатај или како и да се вика, по грешка влезе во неговиот стан место во нејзиниот плавушата (новата глумица) се вика Фериде и е бивша жена на Хасан Али и мајка на Чагатај, ја обвини Јилдиз дека се гледа со Хасан Али После погребот Ендер, Шахика и Јилдиз отидоа кај Шахика дома и зборуваа нешто мислам дека се договорија веќе да не се гледааат толку често и никогаш повеќе да не зборуваат за тоа што се деси. После во фирмата мислам дека Метин кажуваше што оставил Халид и на кого, му оставил нешто на Ерим, и кажа нешто за Халитџан ама не разбрав, после тоа Јилдиз одма го напушти состанокот, Јилдиз се вработи негде, Хасан Али ги покани сите на вечера во куќата за добре дојде, многу беше смешно на вечерата, после следниот ден во канцеларија Ендер збореше нешто против Хасан Али, ови сите се смееја дури и Шахика, а он стоеше позади врата и ја слушаше и после влезе и овие уште повеќе се смееја а она занеме и он- мерабалааар мерабалаар и толку од мене кога ќе ја изгледам со превод ќе ви раскажам се.
Kakov Mahmut, so Hasan Ali se preubav par mi se bendisaa na vecerata i vo firmata kjuuut couple a i on kako ja gleda, kako i se smeshka, samo za nea stana da i go zeme kaputot i posvetuva vnimanie