Mene 92 epizoda malku mi nalikuva na nekoi stari epizodi. Koga yildiz bese siromasna sahika se druzi so nea, sega pak ender gi izgubi parite se zdruzija so sahika protiv hasan ali i mnogu mozno protiv yildiz
Na hasan ali mu se pogodi sto sahika i ender otidoa vo zatvor. Toj im se zakani na ender i na sahika ubeduvajki gi deka ako mu gi dadat akciite toj ke gi oslobodi od zatvor(mislam deka tuka i veti deka otkako ke mu gi dadat tie ke si ostanat pak vo firmata, demek ke ja vodat zaedno). Posle toa utredenta i ender i sahika otidoa vo firmata skockani ama ne im dadoa da vlezat(hasan ali gi izbrka). Yildiz ja pustia od zatvor bez nekoi uslovi od hasan ali poradi cagatay, megutoa posle toj dojde kaj nejze doma ( pred toa da se sluci cagatay cudno se odnesuvase so yildiz, neznam zosto) i na yildiz mislam deka i kaza da ne se gleda veke so sahika i ender i da mu gi dade akciite od firmata, taka hasan ali gi zede site akcii na firmata na halit(osven na zehra).
Hahhahahahah, pa ne svatif bash sto zboruvaa ama cagatay me iznenadi dodeka bese yildiz vo zatvor. Toj ne poveruva deka yildiz mozela da go ubie halid, duri bese mnogu nervozen i go cuvase halitcan (asuman dojde otkoga ja odnesoa yildiz od zatvor) da go zeme halidcan no cagatay i kaza deka on ke se grizi za nego( bash ispadna srcka).
Majka mu dozna za yildiz od sahika i sahika so nejzinata zloba mislam deka se obiduvase da i kaza na feride demek ona go ubila svojot poranesen maz i moze i cagatay da mu nastati(tipicna sahika). Feride mnogu se nanervira. Bese samo ednas kaj cagatay doma dodeka yildiz bese vo zatvor togas se vide so asuman se iskaraa po malku i posle go vide cagatay so halidcan i tuka nesto zboruvaa
Mene malku mi padna zal za ender, ona so caner se obiduvase da go osvoi hasan ali ama na kraj toj ja izbrka od firmata i site pari i gi zema. Ke bide interesna slednata epizoda, mislam deka sahika i ender ke se zdruzat protiv hasan ali ama mozno e i protiv yildiz, da i ja rasipat vrskata so cagatay.
A dobro ovie koga gubat akcii sekogas ostanuvaat bez pari sto e bre ovaa Aj ne e sega ziv Halit i nakitot da im go zema go imaat neka go prodadat.i nikako pari nastrana da cuvat znaci stvarno serijva e da te poludi Sekako i naednas se zbogatuvaat. Inace Yildiz i Cagataj mnogu se ubavo zaedno..bi sakala do kraj da bidat zaedno ako zlobnana Shakika i majkamu i ostavaat ma mira.. Aj da vidime ovde dali ljubovta ke pobedi. (Yildiz i Cagataj )
Sahika duso moja gledas li jas kolku sum dobra i pokraj se pak te primiv doma da ne videse Kaya ke bese mnogu srekjen
tocno mnogu nelogicnosti ima, aj im gi zemaa akciite ama pa do tolku nisko da padnat da nemozat vo nekoj hotel da odat ili vo nekoja po elitna naselba... i aj kazi mi deka seto ova sto se sluci so zatvorot ne izleze po vesnici i po internet...Kaya, Yigit, Erim ni da se javat da prasaat ni nisto, aj ne mora da prikazat razgovorot bartem Sahika da kazese brat mi se javi, ili Ender da kazese zboruvav so Erim i Yigit...gluposti
Mislam deka vo slednite epizodi ender i sahika ke pravat nekoi spletki protiv yildiz. Mozno li e noviot lik da bide nekoja sto ke proba da gi razdeli cagatay i yildiz.