Видов на инстаграм Мислам дека објавиле дека на 24 мај ќе биде крајот на 4 тата сезона. Едит: (еве ја објавата со превод што пишале)
Ааа добро е Не сакав да се разделам од серијава Само Канал 5 ме нервираат што ја прекинаа Има ли инфо кога ќе продолжат да ја даваат?
Бидете на Канал 5 и благовремено ќе бидете известени за стартот на последната фаза. Почитувани гледачи! Заради пандемијата со ковид-19, снимањето на серијата "Забрането јаболко" е со повремени прекини и тоа не' оневозможува да обезбедиме континуитет во емитувањето на серијата на нашата програма. Оттука, одлучивме најпрво да ги собереме и адаптираме за емитување сите преостанати епизоди, па потоа да ги ставиме во програмска шема понеделник - петок. Бидете на Канал 5 и благовремено ќе бидете известени за стартот на последната фаза.
Nisto cudno. Televizijata od nigde nikade ja prekina serijata bez da gi izvesti gledacite ne izvisuvaa sekoja vecer a nie okokoreni pred ekrani cekame. Ne mi e cudno da lazat btw imaat epizodi za davanje sigurno.