На турски е "Baraj" во превод Брана, ама кај нас ќе ја даваат под името "Лузни" Интересна серија со сплетки слична на Yasak Elma, ама сепак не може на мал прст да и се фати
Нели пред некое време од официјалната страна на Забрането Јаболко објавија дека некој ќе умре во 105 епизода, но таа епизода помина и никој не умре. Сега се откри дека во 105 епизода требало да умре Ендер, но сега бидејќи се врати Каја се сменил текот на настаните. Актерката Şevval сакала да си оди затоа што и здодеало од Забрането Јаболко и затоа што го упропастија ликот на Ендер. Кажуваат дека ќе има некаков пресврт ама не се знае што, фановите претпоставуваат (поточно јас и уште неколку) дека на крај од сезоната во 112 епизода Каја и Ендер ќе отидат некаде во странство и така Şevval и Barış ќе ја напуштат серијата.
Ее како Ендер да си оди? И така серијава веќе нема смисла, ако и она си отиде уште повеќе ќе се упропасти.
Така е, и онака серијата се упропасти, ама ако си оди Ендер подобро да ја завршат. Ама нема да си оди затоа и го сменија сценариото.
Канал 5 чекаат да завршат со снимање на серијата за да може да ги земат сите епизода, зошто вака они снимаат од недела за недела и Канал 5 немаат време да ги синхронизираат. Веројатно по завршување на сезната ќе почнат да ја даваат.
А на која fox tv ја гледате серијава? Турска некоја или? И во колку саат кои денови ако може да ми кажете
Што се случи со серијава,се надевам мојата следна омилена серија нема да биде на канал5,тотална дезорганизација,резил.....Толку фалење,први во регионот,нови епизоди..ахам..први во лажење....Иначе ич не мораат да ја синхронизираат,нека ја дадат без,уште поинтересна ќе ми е...
Чекаат да заврши 4тата сезона во Турција и ќе ја продолжат да ја емитуваат. Немаа доволно епизоди затоа ја прекинаа.
Имаат епизоди еден куп,во Турција серијата трае 2 саата,они ја прават пола саат со реклами,ако се сака све се може,но не сакаат,се гледа дека народот сака да ја гледа,којзнае што е работата,барем да кажеа една асална информација,тие те во понеделник,вторник,де сабота недела,де од понеделник,те ексклузивни нови епизоди,де први во регионот,абе мафтање у мозак...не мора ич да е синхронизирана,ќе си го читкаме преводот,а вака....крш