Da isto i menezmijata Zehra zasluzuva da ima nekoj decko sto kese odnesuva mn loso so nejze..ama ete Dzaner
Jas poglednav nakratko, taa Shakika ke go manipulira i na Jigit..taa ke napravi test ke doznae deka e sin na Kaja.
За Јигит ми е жал навистина. Сега на почетокот кога се појави пред Ендер, мислам дека немаше лоша намера како да се одмаздува ама мислам дека однесувањето на Ендер спрема него ќе го принуди на тоа ама ќе видиме што ќе се случи.
Bas neznam tocno,clenkata sto mi odgori podobro znae..jas samo e zamisluvam Ender facata sto bi ja napravila,zatoa sto mi e mnogu odvratna
Лоша е постапката на Елиф,да прави проблеми меѓу двајца заљубени. Точно дека Алихан и Зејнеп,не придонесоа среќа во нечии животи,и сега им се враќа(Елиф им враќа). Но не заслужија да бидат навредувани,поточно потценуни,за нивната финансиска разлика,или пак за изгледот. Ќе ви раскажам приказна слична за разликата на некој луѓе.Кој сака може да ја прочита(и има време). Спојлер: Приказна-Бокачо Си бил еден маж,убав младич.Богат.Но немал ниту жена,ниту деца.Се занимавал со пци и соколи.Многумина што го познавале,му велеле да се ожени.Но тој им рекол не,подобро да си најде сам жена.По нивно настојување,решил да земе жена,но него што ќе му се допадне.Решил да ја земе ќерката на селанецот од соседното село,која била сиромашна,и пасела овци(ја земал бидејќи подолго време ја меркал).Па така,на сите роднини им кажал дека ќе се жени,да подготват најубава свадба.Дошол денот на свадбата,ја земал од кај татко и`(таа му ветила дека секогаш ќе биде со него,ќе го слуша.....).Живееле долго и среќно(неговата раскош не ја претворило во алчна,туку во уште подобра дама). Но нејзиниот сопруг,решил да ја испитува трпеливоста на својата жена.Во меѓувреме таа затруднела,родила женско дете.Тој радосен,но спремен да ја испитува,му наредил на слугата да и` каже како ќе го погуби детето.Таа ништо не рекла и му го дала(а претходно се збогувала сo него).Подоцна родила и машко,истото го направил и со машкото.А таа збор не рекла.Но тој не ги погубувал децата,туку ги пракал на друго место,и таму учеле.Подоцна тој и рекол дека ќе сака да се разведе.Така и биднало,таа збор не рекла.Подоцна се преправал како се зима со друга(божем со ќерка му),но рекол дека само ја тестира,а тоа се нивните деца.(којшто присуствувале на "венчавката").И така живееле среќно. Многумина ќе кажат можеби е иживување,но поентата ми беше.Без разлика колку е таа сиромашна,тој ја сакал и почитувал.Ја тестирал нејзината трпеливост и таа секогаш тоа го правела,не зошто не била умна,туку посветена. Споредба со Алихан и Зејнеп,колку и да се различни се сакаат.А љубовта победува(ако е вистинска). Жално за Јигит.Детето се уништи гледајќи ги,срамота и за Ендер.Иако не знае дека тој не и` е син,не мора да се однесува со сите дрско. Лошо е тоа што таа може да му забрани на Џанер да не се гледа со Зехра(мислам нема да има ништо такво),зошто се смета за најглавна. А Каја фино и рече во најавата.
Изгледа ти не живееш во мк штом можеш да го гледаш видеово. Тука кај нас направиле да не можеме однапред да ја гледаме серијата.