Aaa, Ендер се налути значи што Зејнеп и Алихан ја однесоа Јилдиз на приемот и им наплатува. Зерин ја приметив пред некое време дека има нешто сељачко во неа, не си ги обмислува и контролира постапките, како двене сестри е во тој поглед. На Халит Јилдиз не му е прва сељанка Ендер убаво и рече кога ја зафркаваше за бегалката “отсекогаш знаев дека во тебе се крие агица, Зерин“ Ендер сите ги погаѓа, ги чита како буквар.
Шахика ја кажа вистината за Ендер, дека е никој и ништо, без образование и се знае како влегла во тој свет. Инаку, Зерин претера со брошот. Во право се што ќе си заминат Алихан и Зејнеп, инаку нема да имаат мир.
Зерин, каква глупачка. Подлегна на зборовите на Ендер. Е нешто што сум дала за подарок на некој близок и потоа да си го побарам назад, е навистина ќе ми биде срам. Па Ендер и уште вели Зејнеп можеби била добра девојка ама ништо не го менувало тоа од каде потекнува. Изгледа и таа не запамтила убаво од каде потекнува па знае само да зборува за други.
А и Џанер е за ќотек. Само пошти пренесува. Кажал на Ендер дека брошот Зерин и го дала на Зејнеп на свадбата.
Нема да даваат ниедна денес. Не верувам да биде со привилегии пред останатите кои се пред неа..Утре ќе си ги даваат..
Од 18:35 почна Ранети птици, не знам кога ќе почне Тажна жена, ама ќе има. Би требало и оваа да ја дадат.
Ако ги даваат скратено, може и ќе ја има. Ама дека емисија ќе имаат во 21и15, треба само по пола саат да даваат..
Само што ја ѕирнав програмата на Канал 5 Забрането јаболко нема да ја дадат. Можеле да ја скратат Ранети птици, па Тажна жена порано да почне и да имаше време и оваа да ја дадат.
И плус за време на Ранети птици ќе има вклучување од ДИК, така да се знаеше дека нема да ја даваат. И да денес лото плус има..
Se znase deka e maslo od Ender..kako sto dojde Yildis taka kesi zamine..ama Shakika ke i go pokaze mestoto kade i e na Ender