Досадно стана. Сите жени на Халит се од ист калап, Ендер и Шахика се разликуваат само по финеси, и Јилдиз е како нив, единствено шо е понародски чоек. Зерин сигурно Халит за наследство ја зел, инаку не е негов тип. Зехра и Џанер баш си одговараат. И двајцата се лабави карактерно, само се преправаат лоши за да не ги растргне средината.
Џанер е легенда.Дури и во озбилни момемти(за да не се разоткријат),го прашува Хакан: "А штом е местово за парови,зошто си сам" ? Сака да дознае.Ама добра душа има. Зехра се смири некако во негово присуство.Си одговараат.
Аман Зехра и со претходните беше смирена ,некако како лесна и лабилна личност ми е.На Јигит кој знае што му е намерата? Халит претера со жеништава.
Смирена беше,да.Ама рече и она самата,дека правела тие да бидат среќни и не била своја.А со Џанер,се чувствува своја.Па некако подобро и делува(изгледа).
И Јигит игра нечесно. Требаше да отиде и да и каже се, а вака ми делува лицемерен кон Каја, кој му помогна за стипендијата. Јилдиз одамна претера, а Зерин ме нервира, претера многу за брошот, ептен беше селски тоа што го направи. Шахика сакам да ја тормози Ендер, затоа што заслужи. Џанер нема лоша душа, ама прави лоши работи, и е привезок на Ендер. Неодговорни и тој и Зехра, на туѓ грб само да се живее.
Ендер само од интриги доаѓа до пари. На почетокот кога Халит се разведе од неа и не и даде ниту скршен денар, таа со Џанер живееше во една мала куќичка во едно маало, и тогаш постојано правеше нешто за да дојде до пари. Ерим не знаеше каде живее па Ендер секако му кажа во каква куќа живеела и се преку Ерим доби, тој му рече на Халит да и купи куќа и при тоа и возач и кола од фирмата. Со бракот со Алихан се знаеше дека нема да се разведе без корист, му ја зема куќата, а при тоа и зема акции од Зерин и со тоа почна да работи во фирмата. Оваа Шахика каков удар ќе и зададе со тоа што ќе ја извади вистината на виделина во врска со Јигит, е тогаш можам да ја замислам Ендер со фацата.
Кога и се пофали на Шахика дека станала деловна жена, таа во лице и се изнасмеа. Навистина станала деловна жена, ама на туѓ грб, не дека е нешто способна.
Па и Зејнеп каква е. Уште и пред Алихан ја бранеше Зерин, во врска со брошот. Е јас да бев на нејзино место ќе се налутев и навредев, а не па да ја бранам. Зерин ми е многу одвратна, еднаш се понаша добро, друг пат лошо, ни таа не знае.
И јас си помислив, да беше Јилдиз на нејзино место, ќе направеше драма, ќе кодошеше, ќе глумеше жртва. Зејнеп не сака Алихан да има грижи, додека Јилдиз сто пати пример ја навредила Зехра, па и бракот и го расипа, без да има обзир дека тоа ќе го погоди Халит, макар краткотрајно.
Yildiz vecerva mmogu me iznasmeaduri na sluginkata pocna da i zboruva na angliski..gotovo za Yildiz ke ja izbrka Halid..jas nemozam da sfatam kolku lesno pagaat na zamkine na Ender..od Halid pocnuva da mi e...zenkar
Тажна е.Дури сега ќе ја избркаат без вина. Ама што си го пика носот секаде....сега ќе го јаде стапот.
Онаа Ендер ко да му е прва, а не трета жена, е така се занесува. Таа му се пикнала на Халид, додека бил во брак со Зерин, нема ама никакво, апсолутно никакво право сега да збори или да прави сплетки. И Ендер сама му ја намести Јилдиз на Халид, нека не се прави многу паметна. Добро што се појави Шахика да и го покаже местото на Ендер и да ја потсети која е и од каде доаѓа. И дека сè што постигнала е благодарение на Халид, а не дека сè сама успеала да постигне или дека дошла од богаташка фамилија, па сега да се занесува.
Neznam dali vidovte,izgleda Shakika edojdena so namera da go unisti na Halid..vo narednata epizoda ke izlezet i drug lik..zaedno ke bidat so nejze..nekoj da ne znae koj sto e??
Шахика ми е топ освежување за серијата. Јилдиз, одамна требаше сама да се разведе, колку се понижува пред овој Халид значи, една Ендер швалер имаше најдено, оваа па млада демек друг не може да најде глупости... А, Халид, ме потсеќа на старо одвратно манијачиште.