Мене како ликови ми се интересни сите. Секојдневно има вакви дешавки по фирмите и јасно ми е дека серијата не е на памет направена. Шахика така е растена, не и нејзе ова прво убиство.Следете и го ликот како додека збори со стариов се слатко се смешка а штом ке престане и се изобличува ликот во нешто ладно и злобно. ...и мајка и на Јилдиз...бреее...ем лошо ем просто.Вчера ме изнасмеа кога и ,,баеше,, дека детето било обратно свртено, цело било на мајка му Новата Лила ми е млитава, претходната беше некако -мила. Зехра нема 2 грама ум, што очекувате од неа (како лик), па и книга напишала, Шахика вика ,,баш ме интересира што си напишала знаејќи те колку си глупа,,
Мене не ми јасно дали Јилдиз ќе знае за бебето, дали ќе си го врати, како ќе докаже дека е негово? Читам тука плачела ама не сфаќам некако. Ги гледав ноќеска на фокс, оваа Шахика дефинитивно е ментално болна, малку ме потсеќа на Ширин иако има разлика меѓу нив голема едино што и двете се болни па уништуваат животи...
Да, пред неколку години се вртеше во улицава некое време пред да се потврди дека е крадец. И од нас украде нешто. Исто онакво држење имаше.
Шахика е иста како што беше, откако се појави се читаше на лицето кога ќе останеше сама дека е психички нестабилна. Ендер и Јилдиз се пореметени како Шахика, само околината им наметнала некои ограничувања додека Шахика којзнае шо има научено кај аристократите.Се сеќавате дека Ендер сакаше да го убие нероденото дете на Јилдиз кога Јилдиз лажеше дека е бремена? Ендер на сите им го кажа планот па тие и велеа дека е претерано. Или Јилдиз кога си ја скрши ногата за да го врати Халит дома и сега тоа ако е понормално од она Шахика што го прави, нога сама себе да кршиш намерно ОК. Или она малоно Зејнеп шо исценира свадба и го полуде младоженецот. И Јилдиз слушна дека Ендер умрела ич уво не ја заболе, како никогаш да не постоела, можеше за посинокот да и падне жал како му е, така? А ќерките на Халит кога Зејнеп беше киднапирана на пр, го прашуваа татко им дали е се во ред и дали се средило иако немаа врска со тоа, па фала Богу рекоа на крај. И после зошто никој не ги сака сељанките..... затоа што немаат осет. Шахика барем глуми отменост, и Ендер донекаде, ама и тие се сељанки од маалата криминогени, сите 4....Серијата ги стереотипизира сиромашните и жените како извор на сите зла
Во право си за Ендер и Зејнеп. Ама Јилдиз ете самата се повредува никогаш не и текнало да повреди било кој друг не пак неговите деца...
Оо како така? Ќе и го замени за на крајот да испадне дека детето не е од Халит? А како ќе дознае дека тоа не е нејзиното дете, и ќе успее да си го врати нејзиното?
Јилдиз е наивна. Прави сплетки, ама само за да остане на површина и да плива и да се стекне со финансии. Нејзиниот лик не е скроен како Шахика на пример.
И мене тоа ме интересира што има врска Алихан што си отиде и Хакан изгледа веќе нема да го има. И ме интересира зошо Емир и Лила не се заедно ама изгледа никој незнае
Spoiler Па Халид нема да верува дека Шаика има врска со тоа Spoiler Прво нема да знае. Ќе прави тестови за татковство во повеќе болници, ќе мисли дека Шаика ги има поткупено болниците за лажни резултати да и вадат. На крај ќе провери ДНК со неа, ќе излезе дека не е нејзино бебето, па Ендер ќе оди во болницата каде што се породи да им се заканува за ги тестираат децата родени тој ден
Da vi priznaam pocnuva da mi se povraka od Shakika i Halid...znaci Yildiz me iznasmea..nekako kako pojaka e sega..odma se brani sto ke i rece vesterkana..mn mi e zal za Erim..
Isto i glupavana Zehra kako nekoe devojce malo ne dorasteno..koga ja napadna Erim na Yildiz taa se smeese..znaci gadna ..