Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забранет влез за мажи на Клиника по гинекологија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Билјанаозгур, 12 декември 2023.

1. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Јас кога бев на операција на ГАК 2017 година дечко ми цело време беше до мене се враќаше дома само за да дремне и пак доаѓаше кај мене. А пред две години на преглед бев тогаш беше актуелна короната не го пуштија ни во зградата да влезе.

2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.322
    Нас не спречи короната инаку планот беше да бидеме заедно. Мислам дека многу поразличен ќе ми беше пораѓајот да беше и он таму.
    Се убаво што си пишала ама ова го замислувам кај нас во државните, леле мајко. Светлосни години назад сме да се обезбедат такви услови. Тие мразат што се на работа, а не тебе престојот удобен да ти го направат.

На IRBBB, Трагедијаупмм, Lavender13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    Нормално е и во странство. Мене три ме притискаа на стомакот, па со едно ќебе ме врзуваа и го стегаа истиот, на крај мораше и вакуум.
    Среќна сум што мм беше на секој пораѓај до мене. При спонтаните пораѓаи голем дел на кавга ја вртев кога болките беа најјаки:tmi:, ама стискав рака и бев пресреќна што е со мене.

На IRBBB, јolene и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    4.527
    На државна прво нема капацитет за нешто вака, за ова ти треба секоја родилка во посебна соба, и пораѓајот да се одвива во собата а не во родилна сала! И после пораѓај престој исто во посебна соба со бебе до тебе цело време, нема потреба да ги зимаат бебињата настрана, тоа бебе откако ќе се роди биолошки е програмирано да си биде со мајката, а не некоја бабица да го бута со ад, а мајката да се молзи на другиот крај на ходникот.

На 1209, IRBBB, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.447
    Да бе да проблем се мажите т.е таткото на тоа бебе а не е ви е проблем цела фамилиј ана албанката шо иде по неа
    Ех македонче беее сам себе ке се униште од клетоштилак
    Не е проблем ништо проблем е шо неспособната наѓа држава низ сиве овие години не нашрави голема клиника за раѓање и да има посебна соба за секоја родилка да има голем капацитет и да може како сет нормален свет да функционираме

На ZAHRA, kalinaka, La-loca и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Во Чаир и Ремедика сум чекала со крварење да ме примат со цела група врз глава. Мажот ,свекрвата,сестрата,братот што ги возел до таму.
    Хорор. Сите напикани внатре.

Иначе чекалната во Чаир им е една до друга,буквално еден праг ги двои двете.
    Не ги бркаат надвор од објект,сепак се тука за било што и да треба.
    Според мене сосем ок,ниту ми е нешто затуцано,ниту па вау.
    Ми носел благо,сок,документи од кола. Без проблем.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    7.238
    Мене најсмешни ми се со ќе се онесвести и ќе му се слоши на мажот :rofl::rofl:. Ало бре, не е филм мајка му стара. Аман доста ги жалите.
    Прво жената раѓа, ок е и еднаш она и бебе да се побитни нели, а друго кога ќе те фркне адреналинот и сите придружни хормони, нит ќе се онесвести, нит па ќе има осет за нешто друго.

На spacegirl92, 1209, mssuniquee и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.134
    Допаѓања:
    180.910
    Зошто нема капацитет? Колку родилки може да се случи да се пораѓаат истовремено? И истовремено се пораѓаат во родилна сала?:?:

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    Јас кога се пораѓав на клиника беше страшна гужва, секој бокс беше зафатен. И после немаше место на одделение. Зашто и докторите чуваат по некој кревет за нивни луѓе.

Маж не смее кај боксот зошто сите се со стакло и све се гледа. (facepalm)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.134
    Допаѓања:
    180.910
    :worried:
    Добро, колку бокса постојат уствари во таа една просторија? И така е сегде на државно?

11. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    4.527
    Колку што знам од искуства на блиски, има боксови кои се во родилна сала, и тука се одвива главниот дел од пораѓајот, односно туркањето. За мене ова е траума, прво со болки те влечкаат до салата, па кај ти си исплашен уште да гледаш и слушаш како други се пораѓаат, без никој близок до тебе.
    Има многу, многу простор за подобрување.

На spacegirl92, 1209, ZAHRA и 4 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.681
    10 бокса и 3 сали за царски рез.

13. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    7.238
    Рачунај Билко дека цела мк скоро во Скопје се пораѓаат. Исток кажи и да нема родилиште. Ако загусти мора до Ск да се носат.

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.681
    Јас кога се пораѓав со помалиот имаше родилки што ги носеа од Чаир. Сестрите викаа дека таму немало место. Па затоа гледаа што побрзо да те однесат на бокс.

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.134
    Допаѓања:
    180.910
    Неверојатно:x.
    Не би да коментирам повеќе, па некој ќе скокне -шо ти е гајле- ама ова е многу пострашно отколку темата нема епидурал на државно или самата тема -мажи не пуштале. Жално.

На spacegirl92, 1209, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    Не се сеќавам точно, можеби десетина како што спомнаа погоре. Предродилна е кога се чекаат болките, немаше исто место, јас бев на кревет скоро па во ходникот, маж да не влезел, а немаше кој не помина да ме види водењакот како тече, мајстори поминуваат, кој стигне.
    И ако си среќа да си крајниот бокс има искуство по пат да собереш. :D
    Не е смешно. :x
    За греота се условите, не па да се овозможи и мажи да бидат присутни.

Чудно е само и за преглед да не смеат, не е корона веќе, па тоа да е изговор.

На 1209, Thinkerbell., Skyler и 3 други им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.681
    Уште маж ми ми фалеше. Само да се нервирам. Ама и не пуштаа мажи.

Пред некој ден имаше на тв една емисија во која се прикажуваше природен пораѓај. Ја гледаме со маж ми и он ми вика - Ти вака ги раѓаше децава? Му викам - Да. И он - Ауууу.... Сигурно ти било тешко. (facepalm) Му се згади од тоа што го виде. Ако го пуштеа внатре, ќе имаше циркуз.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    4.527
    Јас каде што сум, на милионски град има 7-8 родилишта. Кога ќе дојде време за пораѓај, одиш каде што има место. Најчесто телефонски оди цела комуникација за прием.

Ама има посебни соби за секоја родилка, и апсолутна посветеност од персоналот. Нема брзање, нема форсирање, ако треба и ден два оставаат да се одвива процесот. Ама имаш свое вц со туш/када/базенче, јадење/пиење 24/7, придружба со тебе обавезно, 2-3 бабици со тебе во соба, значи доаѓа на смена бабицава влегува кај тебе во соба и не излегува дури не и заврши смена (или дури не се породиш). Со ваков третман уште 5 ќе ги родам.
    Секоја чест за родилките во Мк, навистина ви симнувам капа. И истовремено посакувам и кај нас некогаш да се имплементира ова. Кога и да ме прашаат за пораѓајот, мене ми блеснуваат очите. Така и треба да биде за секоја родилка.

На 1209, ZAHRA, Adidas888 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    18.247
    И кај нас исто. Му реков на тој на врата , внатре во холот имаш повеќе мажи отколку жени. И навистина и беше така.
    И сакам да е мм до мене, бидејќи заедно водиме битка и сме најголема потпора еден на друг.

На Трагедијаупмм и baguf4e им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.013
    Секој за себе нека си зборува. За мене нема уопште потреба од маж на пораѓај.

На SuperGirl24, SummerGirl и Misskirova им се допаѓа ова.