Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забранет влез за мажи на Клиника по гинекологија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Билјанаозгур, 12 декември 2023.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.738
    Допаѓања:
    8.094
    Кај матичен нема проблем, на клиника е ова, на гак.

Страшно, на сите трауми уште и сама..

На kelly.r, Kala22 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.681
    Јас кога се породив со помалиот син, на една од жените (бевме 6 во соба) доаѓаше брат и. Го пуштаа затоа што работеше на некоја од Клиниките (болничар). На мене ми беше незгодно да ме гледа.

На Spidy и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.843
    Допаѓања:
    18.236
    Дап. Зошто се пикаат, дека жените незнаат македонски.
    Е кога ќе раѓа, незнам како ќе разбере што ќе и се каже, али нема везе.
    Мм му рече на тој од обезбедување, ако искочам јас, нека искочат и тие таму што се пикаат, ако не искочат они, нема ни јас. Е сега дека и тој беше албанец ги остави, остана и мм да ме чека во хол.
    Или кога правев инсеменација, му вика неможе горе. Е како бе неможе, од тебе ли сперма ќе зимам :rofl:

На baguf4e, Snowflake92, Feniksgirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    11.577
    Дали за преглед долу во гинеколошка амбуланта може да влезе сопругот со мене, соба 11 ?
    Не сум трудна друг проблем имам. Сум видела дека влегуваат мажи заедно со жените, летово бев правев анализи.
    Сега нешто сменето е?

5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    21.127
    Јас не за бременост, него само за ехо оти матичнава ме имаше пратено. И чистачкава ни 2 ни 3 си влезе од просторија кај што чекаат други пациенти, јас цела на тапет.
    И да не е бременост, не гледам причина придружбата да не седи во чекална барем, како што е сегде.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.132
    Безобразни се ,мене за на пораѓај Чаир ај шо го испратија мм да не ме чека туку и се шо имав да си земел да ми донесел сабајле. Па така останав без влошки за поспартум и без телефон... не можев ни да се јавам дека сум се породила да кажам...

7. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    1.418
    Јас кога бев на прв скрининг си влезе мм со мене у чекална, имаше и други мажи таму не беше само он, а во лабараторија си влегував сама не ни ми требаше да влезе он. Ама битно никој нишо не рече кога влеговме во болница...

8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    21.127
    Ама не идат само бремени на ГАК.
    Да идам на преглед за некоја операција, зошто да не сум со придружба што фала богу нема да ме гледа дур ме прегледуваат, ќе чека надвор.
    Идат и постари баби со придружби. Па ај пушти стара жена да се шета таму сама.

9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Тоа е заради нашите сограѓани они ти се "еден оди 100 води". Идат по 10 души со пациентката прават непотребно гужви и реметат ред.

На eliesaab, Трагедијаупмм, BellaBibi и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    13.552
    Во Чаир додека чекав ред за преглед пред пораѓај (сите жени беа над 36 недели, некои им прават и вагинален преглед), дојде девојка за преглед без термин, очигледно за нешто неповрзано со бременост. Мажот што беше со неа, мислам дека и беше татко, пробувајќи да ја пикне кај докторот, проба да влезе во собата за преглед додека друга жена беше внатре. Чуварот му рече да искочи, он нејќе, и јас му се развикав дека буквално гола жена има внатре. Он ми вика па не влегувам, само да влезе девојчето и ќе се тргнам. А реално од врата можеш меѓу нозе да ја видиш жената ако отвори врата во "прав" момент.
    Дека е Чаир во прашање, да потенцирам дека мажот беше Македонец.

Така да на овој народ што функционира со врски и "само да прашам", без упат не треба ни во ходник од болница да не пуштаат, а не внатре како придружба. Тоа не е проблем со болницата, туку со посетителите. Болницата само пробува да се справи со ситуацијата. Не дека мажот придружба дошол туѓи жени да гледа, ама на тие жени нема да им е пријатно.
    Само за споредба, исто е и со посетите на таткото во породилното одделение. На неговата жена може и треба поддршка, ама ако не е сама во собата, не може што сака да прави. Мора да се земат во предвид и другите околу нас.

На VDT2906, eliesaab, BellaBibi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.843
    Допаѓања:
    18.236
    Имаше една девојка, со крварење била неколку дена. Со неа дојдоа 5 души. И најјакото беше што , беше малолетна и мораше да ја викнат мајка и. Па се караа, се расправаа дека не била сама, еве колку сме со неа. Ама на кој да кажеш.

На VDT2906 и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.843
    Допаѓања:
    18.236
    Абе ете јас за инсеменациј бев. И му викаат на мм неможе да влезеш. Е како бе другар неможам. Кој ќе дава сперма :x

На eliesaab и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    21.127
    Ако е за гледање, па неќам ни други жени да ме гледаат гола. Се знае, доктор и сестра, и толку. Мене чистачката ми улета, ама ок, жена била, бреј.
    Ја се слагам дека на преглед треба приватност ама тоа (треба да) важи сегде подеднакво. И на гастро гол гз и меѓуножје ќе видиш при колоноскопија де. Сите болници крај крајова нека не пуштаат придружба и посетители.
    Ама нека си има и услови. А не јас да вртам по моите лани тоалетна да ми донесат оти
    Да се исере човек, нема со шо да се избришеш

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.843
    Допаѓања:
    18.236
    Ауу па тоалетот што е кај што идеме за скрининг, ни сапун нема, за раце да измиеме. Па бремени жени идат во тоалет бре. Смрди, гнасно. Со алкохол и влажни идев цело време.
    Е горе во делот после пораѓај е чисто. Тука немам замерка.

15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    21.127
    Добро јас на Градска мислев за тоалетната, не државна. И таму лежевме без гаќи и прслук под пижами, ко од поплава избацени, па само набрзина моите шмугнаа тоалетната и марамиците и си отидоа. А инаку не пуштаа посетители ама не ги ни видоа.

16. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.843
    Допаѓања:
    18.236
    И Градска ми е помината. И таму па заеднички тоалет за сите пациенти бе. Затоа си закачив еширихија таму.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CekajDaSeIsl

CekajDaSeIsl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    • Пишувај кирилица
    Gi citam porakive i imam edno prasanje do vas.. Na zapad sekade mazite se prisutni vo porodilnata sala, dali bi sakale na vas maz vi da prisustvuva i zosto tuka ne e praktika toa?
    Jas nemam deca, ama koga ke imam sakam mazot da prisustvuva.
    21vi vek sme, ne treba zenite da se krijat od mazite, pa posle se cudime koga ke ne prasaat "da ne imas dobieno?" koga sme luti :D

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    5.016
    Во право си. Треба да бидеме присутни и ние. :emo:

19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.132
    Јас многу сакав да присуствува мм ама тука на државно уште не е возможно за жал... по приватните мислам дека е.