Зебра завесите имаат опција како и останатите видови (отворени и затворени). Просторијата ја затемнуваат и на класично затворање. Имам бели (проѕирно-бели ленти) и не ги затворам целосно зашто користам и надворешна ролетна. Многу убав изглед му даваат на ентериерот.
Завесите се нови, монтирани се пред два месеца. По препорака на монтерот ги пребришувам со сува крпа. Со оглед на тоа што се бели, предност е што не се пуши и полесно може да се одржуваат. За перење мислам дека може во сервис.
Да прашам дали знаете која цена од прилика одат зебрата ролетни за прозорчe од 60x40cm. И дали се гледа од надвор, затемнуваат ли просторија, искуства?
Не затемнуваат кој знае колку, а и не штитат од светлина. Јас имам на прозор пред ѕидот со ТВ и баш на сабајле кога изгрева сонце не се гледа убаво тв било со затворени или отворени завеси. Од надвор не се гледа ако ти се затворени, за цена различни димензии различни цени. Јас ги порачав од купи завеси страната, таму можеш да си искалкулираш колку ќе те фати. Мене друго ме интересира, како ги одржувате? Моиве се поголеми и не можам во када, некој имаше пишано мислам во када дека ги чисти.
Ако имаш одвоено поголема сума за завеси, ги препорачувам Ралев компани. Може се скапи, ама има и зошто. Доаѓаат да мерат, одиш да си одбереш сам материјали од кај нив и после неколку дена си доаѓаат тие со испрани и испеглани завеси и нивни монтер да ти монтираат корнизи и завеси.
Неможам цена да кажам затоа што има многу избор и ке си бираш према џебот. Имаат примероци од завеси сложени на закачалки, си бираш сам, на секое си има цена.
Има ли поголем избор од просечна продавница? Јас бев и секаде ги имаше истите модели. Инаку само завеса ми треба.
На пластичарска можеби има избор, ама шиењето им е катастрофа (висат конци, неубави штепови, нема набор како што треба....). Плус овие се ептен профи.Ако ти виси некаде или неубаво го сошиле, си доаѓаат и си коригираат сами.
Моите супер штитат од светлина ама можеби затоа што се сиви, ако имаш бели не штитат толку. За одржување со влажна крпа ги поминувам јас и ставам средство за освежување простории, материјали. Не е препорачливо да се перат во када или било како го кажуваат тоа кога доаѓаат да ги монтираат. А и секако не прима вода материјалот истиот ефект е ко со влажна крпа само плус малтретирање и можност да ги уништиш.
Карпет трејд во Битола. Исто, земаат мерки на лице место, идат за монтажа на корнизи, ги местат завесите и ги пеглаат.
Да бели се заборавив да напишам, има врска тоа изгледа. Како мислиш освежувач? Директно на нив прскаш или?
Јас имам земено од Сладок дом и супер се...Целиот стан ми е со такви завеси,ако сакаш слика во пп ке ти пратам