Треба да ставам ролетни или завеси и се мислам. Ролетни ми се најпрактична работа, ама не сакам да се гледаат кутиите, многу ми се големи. Алуминиумските ролетни гледам се со помали кутии, но изгор скапи. Гледам некои роло завеси, дупли. Со еден прозрачен и еден затемнувачки дел. Има некој такви? Ме интересира дали е гломазен механизмот и дали се перат.
Подобра иневстиција ти е ролетни, разлика поскапи се но многу подобра заштита. Ние ставивме пред 2 месеци и презадоволни, од алуминиумските. Роло завесите според мене моментално се прескапи.
Ми оди и мене накај алуминиумски. Памтиш која беше цена дали има избор или еден тип е? И кутијата дали им е мала? Зошто со пластичниве буквлно 1/5 од прозорот ми е покриен од кутијата, со скроз отворена ролетна.
Кутијата е премала, никаде нема да ти смета. Има избор, ние земавме антрацит зошто бевме обврзани од инвеститорот за надворешен изглед. Цена знам секако ама севкупно за се зошто стававме и комарници па ни дадоа цена за се.
Дали знаете каде има закачалки за алуминиумска плафонска корниза? Јас само од малите, пластични имам сретнато...
Дали ќе можеш да ми кажеш од каде го купи тепихот и дали е квалитетен? Јас имам исто бела кујна и тиркизен бушав тепих ама катастрофа е, мора да го сменам, од пластичарска го земав. Иначе јас ставив бело сиви зебра завеси.
Сакам да купам обична завеса бела и драпери по 2. Е сега ме интересира и за обичната завеса и за драперите вкупно која димензија треба да бидат, дали дупло пошироки од корнизата или е многу толку?
Белата завеса зависи колку сакаш да ти е густа, пример јас имам 4 м прозор завесата ми е 12м а драперите по 3м од двете страни
Мерката е таа, пута 2 од ширината на корнизата, ама тоа важи за завеса. Може и повеќе, зависи колку сакаш да е прозирна завесата. За драпер мене лично ми е тоа премногу, ама пак и зависи колку е густо ткаен/дебел драперот.
Сакам завеси со драпери, ама немам корниза. И се мислам за оваа опција кој корнизи треба да земам, плафонски или тие што се местат одма над прозор?
Жени, кажете дали ви паѓа на памет нешто што добро ќе затемни соба, освен ролетна и зебра завеса во никој случај? Кај да барам и што да барам?
Купувал некој во скоро време завеси во Талија? Како се со цени за детски завеси од прилика? Или ако знаете некаде каде има убав избор на детски завеси
Ништо освен ролетна не затемнува. Евентуално против сонце добри се едни како драпери за против сонце ама не знам како се викаат на македонски, во Икеа ги има како block-out
Јас имам дома black-out драпери во спална, детска и дневна. Од Џамбо ги земав, имаше и во Базаро порано. Имам розеви, сиви и црни, сите супер вршат работа. Презадоволна сум, веќе преку 3 години ги имаме.