Jas imav temno kafeni. Ima izgled na povisoki tavani. Redovno brisev pod i nemase problemi, a plus nikoj tamu ne priogase. Da ne me razberes pogresno,tie si bea izlozeni za gledanje, namerno gi kupiv podolgi, golema e sobata nema potreba nikoj da im se priblizuva. Zaboraviv da napomenam deka tie prozori ne se otvaraat, sluzat samo svetlina da vleguva vo sobata. Pozitivna strana; imase pozadi zavesata kabli, a nesakav da upotrebuvam cable management, zavesata dobro gi krise. Vaka bese , samo paneli, prozorite ne bea pokrieni i podolgi.
Девојки каде може да најдам завеси и колку отприлика се движат цените и како да пресметам колку метри ми треба. Прв пат ќе купувам и затоа немам никакво искуство околку уредуваањето на домот.
Имаш доста продавници за завеси, ако сакаш исклучиво од продавница да купуваш (предложи за продавници нека ти дадат останатите феминки, јас ја знам само Талија, но и во JYSK имаш избор на завеси). А инаку, на Битпазар имаш прееееголем избор на материјали за завеси, плус и шиење оди во цената. Мислам дека одеше 2-3 пати повеќе материјал во однос на должината на корнизата, но од таму каде ќе купуваш исто така може д те посоветуваат.
Не сум од Скопје, ама ако сакаш да ти го направат со фалти за 2 метри ќе ти треба 6 метри, з 3 метри 9 метри.Се пресметува така што за 1 метро требаат 3 метра за убаво да се исфалтира.Е сега ако не сакаш толку убаво да ти испадне можеш за 3 метри и со 8 метри да поминеш.
Ви благодарам за советот, најверојатно ќе побарам на битпазар, а со оглед на тоа што опремуваме нов дом и ми треба завеси за сите соби т.е. според пресметките 1:3 ќе ми треба околу 50метри и плус од тие подебелите (незнам точно како се викаат) за во дневната и спалната може ќе ми дадат некој попуст . А како се движат цените на завесите и корнизите?
@Среќа Во Талија корнизите се поскапи, околу 800 ден за метар, а за во продавниците на Бит Пазар се е поевтино. Таму цената на завесите е од 200 ден. па до 700-800 ден. за метар. За корнизи можеш да разгледаш и во Веро Јамбо од оние на извлекување (399 ден. и 499 ден.)
Јас имам од тие завеси што се како конци. Многу ми се практични од причина што се ефтини и можам да ги купам во сите бои, па да си правам комбинации, никогаш да не ми биде досадно дома. Во спалната сега имам виолетово бели, во другата соба црвено бели, а во дневна беж. Овде се многу актуелни, сите ги ставаат.
Не Кикин, еве на вакви зебра завеси, баш така се викаат, роло се други. Сега барајќи ја сликава, гледам страна тепих центар merinos имаат убави ама цени никаде не пишува. Ако знае некој како се движат цените нека каже
Jas prasuvav za takvi letoska vo Klasik Bjuti Strumica od 1800 pa nagore zavisi od materijalot. Prodavackata ja poznavam pa mi kaza deka ne se bas prakticni za oddrzuvanje so tek na vreme se nasobiralo prav ( zavisi od izborot na mateijalot go ima i so dupcinja) a ne se perat. Plus mi se videa skapicki jas za 3 prozorci i 1 vrata trevase da dadam 500 e i ostaviv za dr.pat
За скапи се да. Во Струмици најефтини биле кај Ролетар Москов. Инаку ги има вујна ми. Она ги пере во када под млаз вода. Вели практични се. Ама она е тука само по три месеци во годината. Па неможам да се водам по тоа.
Овие завеси зебра или ден и ноќ не се перат,зошто ќе се уништат,само се пребришуваат.Кај што работам ги продаваат ама без монтажа се мислам беа од 17тина евра па нагоре,зависно од модел и димензија
Девојки имавте пишано дека ефтини завеси можат да се најдат на бит пазар па ме интересира на кое место, на женски пазар кај материјалите или некаде по магацините ?
Имаш од најефтини и наједноставни па до најскапи. Мери си прозорите дома (корнизи...што имаш незнам) и смо мерки кажуваш, за еден ден шијат (без надомест).
Денес видов и на фејзбук една продавница за завеси Арте имаа убави завеси на попуст за 500ден па планирам и таму да видам, иначе морам брзо да земам некакви, никакви немам голи ми се прозорите уште малце и ќе си мафтаме со комшиите