Се мислам помеѓу класични завеси или само венецијан да ставам. Какво е одржувањето на венецијанот ? Лесно оди или? Повеќе сум за нив бидејќи прозорите се заедно со балконски врати па ако ставам завеси ќе мора долги.
Девојки молам за совет. Сеуште го уредуваме спратот па ме интересира дали некоја има комбинација од зебра завеси и обични завеси во иста просторија (отворен простор е кај кујната сакам зебра завеси а на останатите прозори и балконската врата обични завеси?!
Јас се распрашував за ова бидејќи сакам сега да ставам. Повеќето ми рекоа дека ги бришат со влажни марамици (онака како редовно бришење) а ги перат под туш
Кига живеев со моите немавме завеси зошто таков беше просторот и прозорите. Сега ќе се преселам, и сакам да ставам завеса. Прво ме интересира од каде се набавува корниза, кој ја монтира?
помош. Скоро сите пластични рачки на венецијанките ни се испокршија. Ама само што се допре се меле. Не знам каков е тој квалитет. Каде можам да најдам да си купам поквалитетни и која цена се движат ако знаете? Или предложете некоја друга идеја
Ме интересира која е „нормална“ прифатлива цена за завеси? Се решив за комбинација од обична бела завеса + драпери, ама не сум баш запознаена со цените. На едно место што прашав, за обичната завеса ми рекоа 700 ден метро, нели е премногу? Исто и за драперите, тие што ги гледав беа од 1 400-2 000 ден метрото, што според мене е повеќе од што можам да си дозволам. И исто така, препорачајте продавница за завеси.
Какви завеси се тренди? Старите не ми се многу користени ама сонцето ми ги уништи и морам да ги сменам.
Пишав и во општи прашања ама мислам најдобро тука да прашам. Колку плус треба да бидат широки завесите од ширината на прозорот? Мене прозорите ми се по 166цм и сега не знам колку треба да ми биде завесата. И исто така, дали ќе одговара завеса како таа со црната лента во комбинација со кремаво розеви драпери?