Зависници од секс

Discussion in 'Секс' started by Pepi1106, Nov 1, 2017.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас мислам дека треба да побараш помош од стручно лице. Треба да се справиш со зависноста затоа што сериозно ќе го наруши твоето функционирање. Тоа што си во брак не значи дека треба постојано да имаш секс и да мислиш на секс. Животот се состои од куп други работи на кои треба да обрнеш внимание а не да ги занемариш и фрлиш во сенка барајќи само... ова. Не е зафрканција, проблем е. Како зависноста од дрога што носи последици и влијае врз општото однесување на човекот што ја конзумира, така е и со ова.

2. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Зависниците од секс одат до толку во крајност што ради секс ризикуваат да заглават и во голем проблем или опасност затоа што ниту бираат место ниту бираат време. Во состојба се по цели денови да имаат секс. Јасно дека еден партнер со нормални сексуални потреби не е во можност да ги задоволи нивните барања па често мораат да се состануваат и со други. Се случува некои да ја дефинираат својата или зголемената потреба на партнерот како зависност но сепак не станува збор за такво нешто.
    Пишувајќи, на ум ми падна песнава: :D

Lolo5 likes this.
  3. dedrade

dedrade Истакнат член

Ај не врти ко авион око крагуевца,
    туку кажи си дека бараш женска од форумот за секс,отколку да кажуваш прикаски тука!!

Avokado, sj *O*, GrevMk and 7 others like this.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па изгледа не си зависник туку имаш нормални потреби.

Зашто тој човекот што го спомнав погоре, моментално е во брак и ја изневерува жена му...и пишува на другарка ми за секс, плус виден е со други девојки... значи лом прави со кого стигне.

Жена му седи дома со негово малечко бебе, а тој оди со жени за да си ги задоволи страстите.
    Е тој нема почит ни разбирање за сопругата... Тој е прав зависник што губи контрола и се однесува според инстинкти како животно, а ти очигледно не си таков.

Biny, blackwave, sj *O* and 5 others like this.
  5. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Пробај со бром, имам слушано дека ставале во храната во Руската армија за да не се (хомо)сексаат регрутите по тоа касарните во дивина каде што нема женско битие во радиус од 1000км а служат по две години изолирани.
    Ако тоа не успее, види со Хероин, наводно после некое време тотално го убивал либидото.

6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

jas pa sum sprotivno od ova.ela nateraj me ako mozes (ama ne mozes :rofl: ) ne znam mene mi e cudno da postojat takvi lugje. jas ne gledam potreba od seks.... ili od mnogu seks

ladyySi likes this.
  7. Pepi1106

Pepi1106 Активен член

Хеехехе што има да вртам. Има други страни стрикно за секс средби. Femina нема врска со тие (ебачки) страни да се изразам. Пред се не ми доликува да се убацам туку така на некоја. А и како што нагласив имам сопруга..... само ја дадов темава и барам мислења околу тоа. ...Како што прочитав моево небило зависност. За разлика од други случаеви. Или пак Е зависност ,АМА зависност со самоконтрола максимално...;)

Ееее ти па што ме направи. После да ме остави жената оти несакаж да имам секс :D xaxaxa

Вие девојките/жените имате поразлично сваќање од нас мажите околу сексот. Вие тоа кај нас го гледате како задоволство некое и како онака демек машко ко машко. Ама не е така. Многу пореално ние мажите го гледаме сексот. Едноставно незнам како да ти опишам....

Last edited by a moderator: Nov 2, 2017
  8. elenani

elenani Нов член

Најверојатно не си зависен од секс. Моја другарка беше во врска со таков и он не функционирал нормално ако не свршел барем 3-4 пати на ден. Кога она не му давала толку пати или не му 'помагала' тогаш он се наоѓал со други женски, а не е ни некој млад, тогаш имаше 45 или 46 години. Прв пат имаа односи кога отидоа на одмор кај него во Дубаи (арап е и потекнува од Емиратите) и после ни кажа дека двете недели кои ги биле на одмор претежно ги поминале во станот. Она мислеше дека тоа е така бидејќи претходно немале односи и он демек подолго време бил без секс, но слично продолжило кога се вратиле во Германија. Арапите се рачунаат за најнапалени, не зачабе смеат да имаат повише жени :lol: но типот немал никаква контрола и со тоа може да се нарече зависен од секс. Тоа не е ни до психата, како што разбрав повише е до хормони и такви работи. Врската на крај и заради тоа заврши. Она дозна дека ја изневерува, на почеток и му опрости мислејки дека ќе се подобри, но приказната продолжи по старо и капак беше кога дозна дека ја изневери и со наша другарка...

Ти чим си способен да се воздржиш мислам дека со тебе се е во ред :)

Cecko85 and cresa-jagoda like this.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ти бе другар што ќе правиш ако женати е бремена и не смеј да има секс? :wasntme::drunk:

cresa-jagoda, sj *O* and LiliBoz like this.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Постојат зависници од секс и од машки и од женски пол . Болеста се вика нинфоманија .

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

прво не можеш од име на цел машки род да збориш, а второ чим не знаеш да го опишеш/кажеш у две реченици значи ни ти не го сфаќаш.

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Аахх...камо да бев зависна од секс а не од чоколади:(
    Немаше маки да мачам со линијава и секогаш ќе бев раскезена и светната во очињата:emo:

Biny, cresa-jagoda, Mrs.Brain and 4 others like this.
  13. Pepi1106

Pepi1106 Активен член

Хихи. Тоа ти е невозможно. Бидејки жената кога е бремена напротив треба да има секс. За полесен пораѓај ^_^

14. Dust

Dust Game Over

Кога има ризична бременост не смее..
    Ќе си дркаш како и сите други.. зависник бил, како не..
    Се ви е во главата и од неа си патите

15. Pepi1106

Pepi1106 Активен член

Страшни сте. Не нагласив дека сум. Туку кажав како што е. А со оглед на тоа дека има крајно полоши од оваа ситуација тоа ДА. ИМА.....

16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ај ке ти помине сега од ладново :D

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Не е точно :lol:

18. dedrade

dedrade Истакнат член

Сатиријаза се вика машката зависност.
    Нимфоманија е женската!;)

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

и скорбут се фаќа од двете :D

Lolo5, sj *O*, dedrade and 1 other person like this.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Во секој случај , ниту едната не е пријатна :shake: било да е сатиријаза или нимфоманија :shake:

sj *O*, dedrade and LiliBoz like this.