Па не е баш малку повеќе , туку многу повеќе . Кога веќе зборуваме за една ваква болест , не верувам дека на луѓе со ваков проблем би им било доволно 3 пати на ден секс .
Како тоа не нагласи дека си? Забрави? Тогаш сигурно не си, туку тролаш..или лажеш..тие не забораваат.
@Pepi1106 и мене никогаш не ми е доста од секс , па еве не сум зависник , се случувало некогаш поради сплет на околности да апстинирам и по повеќе од 2 недели . Ако мислиш на секс 24/7 не си зависник , ама ако го практикуваш 24/7 , тогаш ти треба помош јас мислам дека си ги измешал овие 2 работи
26... btw: sekoj so razlicno svakjanje... nekoj ova go gleda kako zavist a drigi pak kako DOBRO UTRO. Sekoj so svoeto mislenje. Spored mene do nekade mozebi e zavist. Ili pak period. Ete za drugi kako shtio procitav bilo sekojdnevie
Гледам дека најголем број од сите што пишуваат за ова "поима немаат" што значи тоа, и можеби треба да се срекни заради тоа (чим незнаат значи немаат ништо слично во близина), иако по правило треба да знаат повеке за да се заштитат себеси во иднина или да препознаат ако им се случува нив или на некој близок.Другарот од погоре дефинитивно нема проблем со тоа или "лаже" и не кажува све сто му се случува, инаку лажењето е "добро утро" во сите такви случаи. Инаку проблемот го познавам можеби до најситниот детал зашто и самиот сум заглавен во брак со таква личност. Реално сум заробен и нема ни напред ни назад, ни нагоре ни надоле, но иако за жал неможам да си помогнам себеси , сакам и ке бидам срекен да му помогнам секому кој има проблем со ова.Оние што имаат вистински проблем знаат за илјадниците прашалници во нивните глави и знаат за што зборувам. Поздрав до сите добронамерни, а поздрав и до сите "сеирџии" на форумов со еден совет до нив: според процентуалната застапеност,постои голема веројатност најмалку кај 2-3 од вас "да игра мечката и во вашиот двор" па затоа внимавајте да не биде "од играчка-плачка"
Јас сум зависен.... не како од Хероин, ама многу повеќе од шопинг, диско и тенис... Прашање: Кој не е зависен од секс бре? Људи зар сте луди ?
И јас не сум зависник од секс. Нормално дека сакам секс, но зависна да сум од него не, не до тој степен.
Скоро секој жив човек над и до одредена возраст има потреба од секс, но оној момент кога сексот ке ви стане опсесија тогаш треба да дигнете рачни и да си кажете, чекај што правам јас? Според мене опседнатоста со сексот се случува кај емотивно незрели особи кои мислат дека на тој начин ќе бидат важни и ќе го привлечат вниманието на другите. Опседнатоста со сексот и неговото прекумерно конзумирање доведува до губење на моментот на уживање во него, туку се претвора во бркање бројки, што воопшто не е добро. Мене посебно ми е одвратно(се извинувам што користам груб збор) кога ќе прочитам дека некоја девојка за себе вели дека е зависна од секс. Сексот е уживање и како надополна на некоја емотивна врска со саканата личност, а не да се сведе на просто парење како кај животните. Па дури и тие тоа го прават само кога имаат вистинса потреба за тоа, за да ја продолжат нивната врста. Мој соет ако тоа смеам да си го дозволам би бил, сексот користете го како десерт односно како круна на вашата емотивна врска а не како главно јадење кое ќе го конзумирате со било кој.
Ова не е зависност од секс, ова е типично неверство. Зависниците од секс не ја концентрираат целата своја енергија не еден, не им е битно кој е партнерот, а и не се врзуваат емотивно.
Те цитирам тебе, но важи и за други коментари. Ова што вие го зборувате овде, нема никаква врска со зависност од секс. Зависноста од секс е иста како било која друга: дрога, цигари, алкохол, коцка. Не е зафрканција и е сериозно пореметување. Меѓу другото, поради тоа што зависниците од секс се доведуваат многу повеќе во опасност, како секс со непознати, незаштитен секс итн Ова често е последица на ментално или навролошко пореметување. Сега, ако некој има сериозен коментар, продолжете, ако не, воздржете се.