Зависност од алкохол

Discussion in 'Општи дискусии' started by danidani, Apr 24, 2010.

1. angelche16

angelche16 Популарен член

Јас не сакам алхохол.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Некогаш девојките готвеа како мајките, сега пијат како татковците.
    Да, грозно ми е кога ќе видам девојка пијана како се влече по улици. И јас некогаш пијам алкохол но не се доведувам себеси во таква ситуација. Јас си имам поставено граница кога и колку алкохол треба да испијам. Мислам дека девојка завиник од алкохол е една од најодвратните нешта.

3. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

скоро цела година како не сум чепнал капка алкохол, пред тоа беше може да кажам лудило, седнување и не знаење колку е доста со друштвото, скоро секојдневно, рутина беше пола кило водка или коњак, ми се имаше десено цел месец ни ден да не пропуштам... Последните денови пред да баталам испив нешто помалку од кило водка, сабајлето не беше ништо премногу страшно, мамурлук тежок но пројде, али решив да ставам точка и дека ке си го сјебам животот само така. Сеа уживам уз кока кола и кафенце :mm:

4. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

До пред година дена бев тежок алкохоличар за дечко на 22 години кој што треба да шета, да си најде девојче и да си го живее правилно животот, почнав на 18, од по едно пиво дојде до немај каде, дојде до пола литро водка пред спиење секоја вечер, стотици часови изгубени кои можев да ги искористам на нешто корисно за мене и мојот живот, многу сра*а ми се десија додека пиев, несвесен бев, се затварав у соба и тепав литарска флаша водка како од шала... , се тоа влијаеше на моето здравје поготово што и бев тежок пушач...
    Без број проблеми дома си направив и со моите блиски...
    И кога цело друштво не пиеа јас морав својата доза да ја завршам, памтам имав цел месец не пропуштено ни ден без да не бидам пијан...
    Година дена немам помирисано алкохол, се каам за секој момент што го изгубив за време на мојата зависност од алкохол....
    Сега сум многу среќен, што некако се откачив од тоа го*но, не знам зашто пишувам баш сега за ова ама ме удрија емоциите, и сакам порака да дадам до секој кој што ја дружи чашката малце повеќе, немојте, ве молам, несвесно ќе си го уништите животот !!!! ....

5. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Не пијам алкохол.

cresa-jagoda likes this.
  6. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Ужасно нешто. На најдобар другар му се има случено, дневно по литро водка пиеше. Лошо за гледање, а уште полошо беше што знаев дека има сериозни здравствени проблеми поради алкохол на само 19 години. Сега не е веќе како порано со алкохолот, но, за жал се префрли на многу посилни наркотици.

7. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Јас си пијам ама умерено.

8. Queen8

Queen8 Популарен член

Не сум љубител на алкохол.

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Не сакам воопшто алкохол. Не ни имам пробано многу пијалоци, а највеќе што имам испиено е пола чаша пиво дека дома имаше останато и тато ме натера за да не се фрлело. Никој не е љубител на алкохол кај нас.
    Си обожавам безалкохолни коктели само, а алкохолен имам пробано и ни тоа не можам да поднесам, ми го уништува вкусот. Тотален хејтер сум на алкохолот.

saki13, Moon.Girl and MysteriousQueen like this.