Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зависност од Facebook

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од meredith, 18 април 2010.

1. Forever18

Forever18 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Кај го измислија , :( кај не запустеаа :envy:

2. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    700
    Глупост стана.
    Еден куп глупости, непотребни статуси, само се присликуваат и молат за лајкови. -.-
    Не сум зависна, го користам ако треба нешто да се договорам и за игрички така за тепање време.
    И како што прочитав ќе го отстранеле четот.
    (таман ќе се навикне човек на некоја измена, ете пак глупости).

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Според мене најголемата глупост што можеше да се измисли на почетокот интересно беше пред неколку години сега жива катастрофа секој чекор што го прават луѓето слика вадат од тоа никаква приватност сие граници се поминати...UZAS

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Значи поголема глупост од фб неможело да се измисли, значи тоа би можело да биде само обичен вид на κомуниκација, но сега е многу повеќе од тоа. Сега фејсбуκот на луѓето е животна потρеба κаκо што е одење до WC и пиење вода LOL, сега фб е одличен начин да ја изгубите пρиватноста тоталκа, одличен начин да ве изоговаρа пола Сκопје зошто сте имале 30 лајκови на слиκа и сте биле гρда т.е неноρмална ваκва таκва, деκа сте се слиκлале натρтено за сите да ви го видат гзот па тогаш пола сκопје деκа си малце оρ****ја. Немам пρетстава за тоа до κолκу наρодов ги пρејде гρаниците на интимност па долзволува дρуг да му буρичκа низ животот :swear: Ја на фб исκρено се палам еднаш-двапати во месец и тоа заρади неκоја потρеба а не да си ги бρојам лајκчињата. За неκои може сум луда што до сега ниеднаш од 2011 па наваму отκаκо го имам фејзбуκот немам ставено статус или ставам само по една слиκа од мене. Епа луѓе тоа сум јас не си ја пρодавам пρиватноста толκу лесно!

5. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Зависна сум кога има со кого да си пишувам. :)

6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Порано бев опседната со Фејсбук. По цели денови се допишував.
    Но, ми здосади. Сега ретко се вклучувам.

7. martine

martine Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.607
    се вклучувам само заради дечко ми, зошто е далеку од мене и морам некако да комуницирам.. инаку онака не седам

8. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    се вклучувам на ФБ заради фармата ке ја ископам нивата и ако се договараме за излегување повеќе седам тука :lol:

9. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Порано бев зависна ама сега веќе не се поретко и поретко се уклучувам некогаш дури и заборавам да се уклучам.Стана досаден. Не го деактивирам само поради групите од факултет каде што следам што се случува. ;)

10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Порано бев зависна од фб и тоа многу, опседната бев, но сега не сум ич, не го користам воопшто, слики не објавувам - ептен ретко ако сум нешто расположена, а песни па уште поретко, ако ептен не се заразам со некоја.
    Ме нервира фб, не е веќе тоа што беше, или мене не ми е веќе по ќејф, едноставно го уклучувам од досада, да видам кој што како, трач партија ми е тоа, но повеќе од 15 минути не можам да седам, ме фаќа нерва.
    Информатор број 1 е, кој со кој е во врска, кој раскинале, кој каде бил на одмор/зимување, некои групи, вести што како се случува и нешто слично, тоа е тоа.
    Се мислев да го деактивирам, ама имам 2-3 битни групи, па само заради нив не го бришам, а и за чатот, едноставно само преку фб контактирам со некои личности па повеќе ми е како месенџер.

11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Не сумз ависна од фејсбук, повеќе сум на фемина отколку на фејсбук. Глупост е но врши работи ако треба да отидам до некаде да не одам па и пишам на девојчето. :D

12. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    Уопште не сум зависна од фб, али затоа порано бев :D

13. Love16

Love16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    54
    Не сум зависна од фб го деактивирав па ке видам до каде ке можам да издржам :D

14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Можеби малку претерано барање, но сепак видеово треба да нè подзамисли кога е во прашање виртуелниот vs. реалниот живот (во дадениот пример Фејсбук)

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
    Јас имав ама го деактивирав, затоа што ме исмејуваа заради една слика, а на сликата бев нормална.
    Глупости.

16. AmericanGirl05

AmericanGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    5
    јас паѓам во депресија зашто кога ќе поставам слика само женски ми лајкуваат,а машки во општо не.Многу ми ја расипува мојата самодоверба.Зарем сум толку грда што имам по 20-30 лајка и тоа се од женски?Многу сум депресивна...се чувствувам ужасно зашто на никого не му се допаѓам,но не сум грда!!Гледам слики од други девојчиња со по 100-500 лајка а се мн.погрди од мене.Не разбирам!!!! ПОМОШ!!!

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    А јас да ти кажам дека се замараш со глупости!!!
    Јас на едниот фб имам 4050 пријатели. И колку што приметив по 500 лајка имаат само разголени девојки, во кратки фустани, деколте и незнам што. И таквите најчесто се навредувани со погрдни зборови. Се надевам дека ја откри формулата за да имаш 400 и 500 лајка. А ако лајковите ти се поважни од некои други работи (да не кажувам кои оти ќе бидам погрешно сфатена) нема проблем.

На Tumblr.123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    И самата велиш дека не си грда, тогаш зошто се замараш. Hекои навистина убави девојки немаат лајкови ниту од женски, не пак од машки, а навистина убави девојки.

Лајковите според мене не зависат од убавината, туку од тоа со кого како се слагаш. На пример некоја девојка не е многу убава но има многу лајкови. Лајковите ги собира од некои нејзини другари и другарки, со кого си живее и со кого се дружи. Ако има познаници од секаде, тие нормално ќе и стават лајк без разлика каква е сликата, затоа што таа е нивна другарка или познаничка. :^)

Според мене, лајковите воопшто не се битни. Фејсбукот е место каде можеш да ставаш слики и статуси за твоето моменатлно расположение, а не место каде можеш да брои лакови и да се замараш на кого колку му вредиш. :)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Дојде такво време што лајкот значи МНОГУ СИ УБАВА.
    Јас ќе ти кажам не е се во лајкот.
    Поработи малце на својата самодоверба и не се замарај.

20. H.O.P.E.

H.O.P.E. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    93
    Толку многу значат лајковите? :^)
    Не гледај според лајковите дали си убава или не. Машките не ставаат лајкови поради убавина. Тие ставаат лајкови кога ќе видат полугола девојка, со напрчени усни. ;) Некои дури молат за лајкови, а мене ова ми е многу глупаво. :|