Сеќавај се на таа случка со среќа не со тага... Никогаш Ама баш никогаш немој да ги забораваш првите работи... Бидејќи тие те прават повозрасни.. Бидејќи тие ти донеле ново искуство во твојот живот.. Бидејќи тие треба да останат запаметени.. ЗАСЕКОГАШ.... Можеби и јас не сакам да се сеќавам на мојот прв дечко кој си играше кур со мене.. Но се сеќавам и тоа не со тага туку со среќа затоа што знам дека некогаш таму постоело љубов која денес не можам да ја чувствувам.. By the way... Немој погрешно да сватите немам имано Sex...
Види, сепак сама знаеш што е најдобро за тебе, од ова што го кажуваш јасно е дека сакаш пак да се видиш со типот и така да расчистиш и да сватиш што точно сакаш... Јас само ти кажав што ми се случи на мене, што немора да значи дека ке ти се случи и тебе и дека ке се разочараш Може па и ке ти тргне на подобро, само најважно е дали го сакаш СЕГАШНИОТДЕЧКО и дали милиш дека вреди и да ризикуваш да расипеш тоа што го имаш со него...
mmm, :? bas sum zbuneta ama se trudam da nemislam tolku mnogu na toa sto mi se slucilo i mislam deka sega za sega dobro se drzam,a nesakam povtorno da go pobaram bivsiot zasto mislam deka nevredi da se vrakam na nesto pominato, i da bidam uste poveke povredena,pa mesto eden problem da si sozdadam uste eden dodaten .Se nadevam deka ke uspeam vo mojata namera da zaboravam se,i da si prodolzam ponatamu.....
И јас те поддржувам да не го бараш бившиот дечко,разбирам дека ти бил прв и дека не можеш да го заборавиш,но јасно е и дека сте биле многу млади и тоа што сте го почнале не функционирало,јас мислам дека тоа ти останато како некој вид траума од минатото а не дека сеуште имаш чуства за него.И освен тоа и тој сигурно има продолжено со животот понатаму,не ни кажа дали има девојка или што прави во животот ама во секој случај малку е глупо од никаде да му се појавиш....јас мисалм дека треба да уживаш во оваа врска во која си,сигурно ти е убаво сонего штом сте толку време заедно.Поздрав
Fala mila89 na sovetot posle dolgo razmisluvanje resiv da ne mislam na nego i da ne go baram zasto ne vredi tolku mnogu za da si ja rasipam vrskata,a za toa dali on ima devojka neznam zasto nikogas i ne mi teknalo da se rasprasam ama kolku sto gledam na statusot na FB pisuva deka e komplicirano,pa neznam toj i taka sekogas si gi komlicirase rabotite pa i ne me cudi i sega da e vo nekoja komplicirana vrska
2 god sum so decko mi i ne mi e prv. Dosega dva pati se ima sluceno da mi rece deka glupo mu e sto sum bila pred nego so drug.I ke pocne da me isprasuva se za nego..Kolku god ima,kaj ucel,dali ima zenska,kolku god i se po red.. :/ i sekogas koga ke pocneme da zboruvame na taa tema mene mn tesko mi paga i se custvuvam vinovna na nekoja nacin..mi doagja da se ubijam na momenti zosto premnogu go sakam decko mi, ama koga ke me zbreca za bivsiot nemozam da podnesam.. mi se place togas kazete mi sto da napravam??
А ти него демек прва му си? Такви прашања и подбуцнувања според мене се многу.....не ми иди некој соодветен збор за да го кажам тоа што ми е на ум ГЛУПОСТ НЕВИДЕНА Зарем има уште некој што гледа на тоа дали бил прв или втор БОГ ДА ЧУВА Ако одговорот на прашањето погоре е негативен па тогаш и ти него подбуцнувај го, а ако пак е позитивен тогаш седни го и одржи му една лекција "момче јас сум таква и тоа со подбуцнување или со пражување нема да се смени или ме прифаќаш како таква или не и чао пријатно" Jас би го направила тоа Нема потреба тебе тешко да ти паѓа и да се чуствуваш виновна па тоа е сосем природна работа само некој НЕИЖИВЕАНИ (извини за ова,ама така е) како твојот дечко тоа го сваќаат како нешто страшно ама тоа е сосем нормално. Не знам колку ќе ти помогнам со мојот совет но би ти кажала уште дека секое искуство плус во животот е секогаш добродојдено
види вака прво сакам да ти кажам дека мораш да ја решиш ситуацијата одма за во иднина да немаш проблем,дечкото те сака затоа е себичен ,не плаши се дека ке го изгубиш ако му се спротивставиш едноставно застани пред него и кажи му ,,jaс сум таа што сум ,прифати ја мојата љубов или да не се измачуваме,, бидејки ти неможеш да ја вратиш твојата невиност и со тоа да му докажеш дека го сакаш среди го ова на време,бидејки тоа ке биде измацување за тебе ....и еден мој совет биди тоа што си и нека те сакаат таква каква што си ,ако не слободно замини си .....се надевам ти помогнав.поз