1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Задолжителна пракса

Дискусија во 'Образование' започната од angel92, 15 септември 2011.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    4.297
    Со новиот закон на министерството за образование, на сите студенти им е задолжително да одат на пракса. Дали вие бевте летово? Дали сте за или против задолжителната пракса? Споделете го искуството :)

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Задолжителна Пракса

Јас одев на пракса а учам во медицинско училиште.Бев на пракса во болница и бев задолжена да им ставам сигнатури на шишињата со инфузии, а потоа истите да ги редам во магацинот. Интересно беше и се осеќав многу паметно посебно кога една постара жена ми рече Докторке тука се чека? хахахаах.Исто бев на пракса во аптека таму одев пет дена :) :) :) :)

3. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Одев на пракса 2 недели во еден хотел и го замразив хотелското работење засекогаш. |(

4. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    548
    Мислам дека баш е ОК оваа,бидејќи нас школството ни се состои од теорија,а од пракса ни п!
    Јас сум фармација,и лето одам на пракса во аптека.Интересно е,и многу полесно ги учам лековите во аптека отколку да ги учам еден по еден од учебник на памет! Ја подржувам оваа одлука и би требало да се спроведее за сите струки! :!:

5. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Во секој случај сум ЗА задолжителна пракса за студентите. Јас годинава почнувам на факултет и знам дека во лето ти препорачуваат место за пракса или сам си бираш, но мора на крајот да имаш потпис. Повозрасни од мене ми кажуваат дека е интересно и ако си заинтересиран полесно се учи струката, а и повреден и покорисен се чувствуваш. :) :) И јас одвај чекам да се "пицосам" во некое кошулче и да бркам некоја работа :)

6. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Па да праксата е потребна и еден месец да е пак ќе стекнеш некое искуство и ќе научиш некои работи.

7. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Јас немам задолжителна пракса туку практична настава на која ни покажуват што треба да правиме :D
    Мислам сега во 3-та год. ќе имаме неколку дена пракса :?:

8. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Јас треба да одам на пракса 10 дена некаде да најдам треба.. Ама секаде е зафатено иначе на информатика сум средно. И на нас ни бараат пракса. Другар ми кажа дека се се учи на пракса. Тој ни половина незнаел од тоа што го научил на пракса додека одевме на школо и учевме од учебници. Најважно е само потпис да има дека сум била некои и така даваат потврда без да одиш на пракса.

9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    32.396
    Бев на пракса летото 1ва за 2 година на факултет. Одев 1 месец во основен суд и сум задоволна, бидејки праксата е многу потребна ( не е само теорија, научи и готово ). А оваа година не бев на пракса од оправдани причини

10. MerriS

MerriS Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ги ставив студиите на мирување во период од една година. Сега треба да запишам година но немам реализирано пракса. Ќе може ли да се земе само потпис за реализарана пракса од некоја фирма или ќе прават проблем?

11. little.doll

little.doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Има ли некој одено на платена пракса во Арцелор Миттал во Скопје ?

12. Blue.Sky

Blue.Sky Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    11.403
    Некој да предложи пракса каде што бил/а?