Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закопани богатства

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Responsible, 20 јули 2011.

1. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    954
    Uf sakam da najdam :D
    mnogu nerealni mi se ovie prikazni ne znam dali stvarno postojat takvi mesta,
    ali ako e nekoj za i ima idea kaj moze da se krie zlato ajde da ideme da kopame. :rofl:
    U kletvi ne veruvam taka da samo da go najdam:smirk:

2. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.263
    Денес тешко, мислам дека државата има прекопано и собрано речиси се, исто и диви копачи. А познавам фамилија што нашла злато во 70-те, со тие пари и се доселиле во градов. Водат неколку бизниси, откако ги памтам убаво живеат ко за луѓе кои не се функционери.

Последна измена: 14 април 2023
    На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.517
    Детектор камо? :D

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sweet dreams **

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    954
    slabi se tie detektori a i skapi ne znam kolku se isplati, mora samo informacija kaj ima tocno pa da se ide da se proveri :D
    ili mozda imas soznanija za odredena lokacija? :D

5. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.517
    Можеби имам, ама за сигурноста тешко да се потврди. Плус ретко кој знае каде точно има, па уште и да кажи на рајко, петко, трајко...

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sweet dreams **

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    954
    pa ako imas organiziraj se so nekoj od doverba odite kopajte sto znaes mozda ke najdes osven ako e na epten golema povrsina pa da ne znaes od kaj da pocnes da kopas...:D

7. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.517
    Женска големи филозофии се овие ;)

8. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Ама многу ги имаат истите мапи од некои места.Некое место пример од кога е ископано и извадено луѓето уште одат да бараат на истото.Треба и познавање на знаците, па и брашно да се земе со себе ако е клето богатството каква жртва ќе барало:worried:.

9. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.990
    хахах кога ќе прочитам закопани богатсва/злато секогаш ми текнува на миленко на времето пред неколку години кога во една емисија глумеше дека најде злато ,со детектори, мерења,кажувања.. со све.:rofl:

На sweet dreams ** и ZAHRA им се допаѓа ова.
  10. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.444
    За тоа со брашното имам слушано и јас. Каква стапалка ќе се појави, таква жртва треба да оставиш. Ако се појави човечка стапалка, бегај.

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Егеецот

Егеецот Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    107
    Слична приказна како онаа на дедо ми во село, сонувал неколку пати како му доаѓа жена на сон и му вели оди таму на тој рид на тоа и тоа место има закопано злато, тој сонот го игнорирал неколку пати, на крај се решиле неколку души од селото да одат на тоа место , од далечина кога иделе накај ридот виделе жена која стои таму баш на тоа место каде наводно било златото, кога стигнале таму жената ја немало, имало само ископана дупка, мислам дека немало ни грне дури, само празна, свежо ископана дупка.

Друга приказна слична пак од истото село, комшија исто така сонувал за некое закопано злато и го раскажал сонот во селото, али од страв не се одлучил да оди да го бара богатството, па отишол некој друг, човекот стварно нашол злато али потоа мислам дека неговата фамилија цел живот ја следеле несреќи, не се сеќавам какви точно, дали почнале да се самоубиваат или така нешто , одамна ми е слушан разговорот не сум сигурен.
    (втората случка мислам дека се случила после првата, веројатно после втората никој веќе не се осудувал да иде да бара злато, логично.)

На ZAHRA и Polyincognito им се допаѓа ова.
  12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Да тоа е проколнато злато што го чуваат демони (џини), змии, може да е и демон во облик на змија на некои може да има и римски стапици.

13. Егеецот

Егеецот Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    107
    Истото го помислив кога прв пат ја слушав приказната, само луѓето не веруваат во такви работи додека не им се случат, иначе постојат такви сили.

14. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Вистина е се.Тие го чуваат тоа проколнато злато предците кога го проколнувале само да може да го земе од нивните поколенија, ако дојде некој друг они напаѓаат и со молитви да го тргнат демонот некои успеваат, некои тешко, ги има и што ќе земат ама после се проколнати само несреќа ги прати.Можат и златото да го направи сега го гледаш и станува земја прав, можат и да го преместуваат богатството.Знам многу вакви приказни :$.

На Егеецот му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.517
    @ZAHRA те молам пиши ми, секако доколу сакаш :)