Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Честито миличка и со лесно бременоста.
    Ич немај мака и не паничи за џабе.
    Јас имав две школски- сестри кои учеа во ист клас и беа разлика 11 месеци. А бидејки беа од едно село каде се учи до 4 одд морале во исто време да почнат во школо ( постарата со помалата не обратно) зошто за првата сестра немало други деца и само таа била.

На Girl-Rabbit и IgotID им се допаѓа ова.
  2. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Породена сум спонтано и исечена доле. Во болница мислев дека е нормално па не обрнав внимание. Мнооогу болки имам кај опашката кај задникот. Еве 10 дена како сум породена, ѕвезди бројам кога седнувам и станувам. Раната доле си поминува, воопшто не е проблем, ама ова со опашката луѓе, полудувам. Можно ли е од напон? Има ли некој слично искуство?

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas imav isti takvi bolki, ama minat poleka poleka.. Ke se sredi :) Mislam deka e normalno, sepak se naponi toa ;)

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.130
    Допаѓања:
    135.529
    Se vrakaat koskite na mesto. I mene me bolea opavceto i karlicata.

5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.262
    Lele i jas sakav isto da ve prasam -10 dena imam mnogu bolki vo polovinata i kaj butot pa po koskata na nogata nadolu...odam kako nekoj invalid i placev zatoa sto nemozev da si go zemam deteto od bolka.Pijam brufen ama ke pomine malku pa posle pak boli...znaci tie se normalni bolki ?!
    Edvaj cekam da pominat oti otkako dojdov od bolnica prvo mnogu me bolese ranata ,ispukale konci ,pa posle rebrata ,pa nemozev da se izdisam a sega i ovaa bolka :(i se prepisuvame na poragajot i bremenosta ama boli bre ne se izdrzuva :(

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Од позади по ногата те боли? Тоа може и нервот да е воспален, а секако дека е пропратна појава од бременоста. Ако можеш прави си вежби по дома за истегнување.

7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.262
    Da pozadi od kaj so pocnuva koskata na zadnikot pa nadolu po nogata...pa za vezbi ne mi teknalo a inaku celo vreme sum vo dvizenje (osobeno sega sama sum doma so malava ine sednuvam )..

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Напиши на нет "sciatica exercises" и погледни вежби. Не се толку захтевни, ќе најдеш време, а помагаат. Јас уште пред бременоста имав проблем со едниот ишијадичен нерв, сега сум бетер. Ако состојбава ти потрае подолго, можеби паметно е и снимка да направиш.

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.262
    Ke gi vidam vezbite ,fala ti.A si mislam i jas ako ne pomine mora da idam da se snimam(samo da najdam malku vreme ).

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.262
    Jas se slusnav so doktorkata mi rece spored simptomite verojatno stanuva zbor za isijas.Citav i na net -istite simptomi i obicno pri bremenost/poragaj se javuva.Taka da popladne ke odam kaj doktorkata i da vidam ako moze da me bocnat nesto protiv bolki pa ke odam verojatno da pravam snimka i mi spomnaa i fizikalna tetapija...pa ke vidime

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.262
    I uste nesto da prasam-neznam dali za ovde prasanjevo,ama ke prasam.
    Po poragaj na stomakot okolu papokot kozata mi e potemneta,kako isprljana .a i pod miskite pred poragaj mi se pojavi kako krug kafeav i kako fleka stoi.Dali nekoja majka imala vaka i dali ima nrsto da se macka da pomine ?

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.453
    Допаѓања:
    38.504
    @flower30 таков ми е папокот и мене, со ништо не го мачкам. Од зголемена пигментација би требало да е.

13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @flower30 Isto mi bese i mene okolu papokot nadolu po stomakot potemna kozata no posle 4/5 meseci se sredi samo bez mackanje so nisto osven mleko za telo sto si koristam :)

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.262
    @Mi-Ma E znaci da si cekam:)Mm vika daj prasaj na femina da ti kupam nesto da se mackas da ne odis vakva kako nebanjata:D
    @kristina.k a uste ti stoi taka,ne pocnalo da bledee ,da pominuva??

15. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Hahah me iznasmea :) nemaj galje ke pomine ;) Ti od koga si porodena?

16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.262
    Pred 1mesec(na 8 mart:inlove:)

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Незнаев каде да го постирам мислењево па ај тука.
    Девојки, за време на престојот во болница кога се пораѓав, на местото што ми беше уклучена инфузијата ми се појави како топче како згрутчена крв. Не му обрнав внимание ама еве веќе неколку дена ме боли и се прошири.Долж цената едно 10 цм е како згрутчено,тврдо и црвено како плилче. Јас малата кога ја дојам баш на тоа место ми легнува со главчето па можеби и од тоа се прошири. Утре ке појдам на лекар. Паничарка сум голема. Многу ми е страв. :(

18. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Neka e zivo i zdravo i uzivkaj si so maloto :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kolku vreme posle poragjaj ke krvaram od prilika?

20. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    1 месец до 40 дена, иако може и пократко, но и подолго, во секој случај се помалце и помалце ќе крвариш и немој да те изненади ако мислиш дека ти завршило, па одеднаш повторно да видиш свежа крв.

На Kaetana и Mariangel им се допаѓа ова.