Обидувајте се што почесто тоа мора да помине. И да вежбаш пак тие потези при односи не ги правиш исто ти се фаќа брзо се средува нормално првите 3-4пати нема да ти биде нешто вау ама после се враќа се нормално.
Женски 22 ден од пораѓај цела недела имав темен исцедок, од вчера болки менструалними свежа крв денес... нормално е или???
3 месеци после пораѓај (царски) ми течи како жолто, како вода е не е густо и има слаба миризба, плус ме чеша долу и ми е малку црвено, од вчера ми е така, понеделник ќе одам кај матичен ама веќе се загрижив бидејки нон стоп течи, чешањето почна од ко ставив миризлива секојдневна влошка вака се дочистуваше матката последните дена, скоро до 2 месеци ама ова е веќе нервозно бидејќи чеша. Некој слично искуство?
Од влошката може да е, мене така ми се јавува од омекнувачи, парфимирани влошки и парфимирана тоалетна хартија.
Здраво феминки каде бевте на преглед по 40 дена од породување? Кај матичниот гинеколог или во болницата каде што се породивте? Што опфаќа овој преглед?
Бев кај гинекологот што ме породи спаѓаше во пакетот за породување, дали е во ред матка, јајници тоа се гледа.
Мајки дали сте имале болки после царски кај раната? 4 месеци поминаа, сега деновиве како да ме сече доле кај раната. Бев на контрола на нецели 2 медеци после царски, др ми рече супер зараснало, дури и да вежбам ми дозволи, ама ме плаши болкава овие денови
До кога имавте болки после природен пораѓај (епизиотомија) и колку време земавте аналгетици? Не можам да функционирам уште нема 10 дена, ако не се напијам нешто. Плачам се грчам, во депресија запаѓам ради колку се осеќам онеспособено. Ја третирам раната како што треба, супер е на изглед нема проблеми. Болките сепак се друга работа. Или имам низок праг на толеранција или нешто не е во ред со мене.
Ме болеше цел месец се додека не ми паднаа конците и потоа одеднаш ме опушти. За среќа издржував ни во болница ни дома не земав апчиња. Се миев буквално после секое одење во вц. Ставав бетадине некогаш навечер или кантарионово масло.
Девојки, на 12 Јануари ќе правам 2 мес.откако се породив природно.Пред 2 недели скрос ми беа чисти влошкоте немав никаков исцедок. Последнава недела повторно бри бришење кафеав исцедок приметувам и пак секојдневни влошки. На преглед бев точно на 1 мес , на 2 мислења ми рекоа се е во ред , уште се чисти матката. Ама ова ме загрижи скоро 2 мес. и повторно благи болки и слабо кафеав исцедок. Со првото 2, 3 недели само ми траеше. Гинекологот споил за празниците, задутре ќе одам пак. Дали на некого му се случило да се чисти до 2 мес?
Дали доиш? Од доењето се прават контракции на матката и може болките да ти се од тоа. Кај мене имаше исцедок сигурно 40-50 дена.
Девојки некоја со болка како топлина и пулсирање на рбетот лај боцнат епидурал дали е нормално и ќе помине или само ќе прави повеќе мака? Таа не знам зошто не можеше да погоди 5мин ме боцкаше неколку пати меѓу кои еднаш осетив неубава болка по должина на 'рбет дали е од тоа или нормално така боли?
Devojki tie sto imavte pokacen pritisok vo bremenost posle kolku vreme vi se normalizira? Jas se porodiv pred 3 meseci a pritisokot se uste ne mi e vraten vo normala, samo sto merev I mi e 142:96