Lele lugje jas od nigde nikade cel den imam visok pritisok 160/100 .Dvapati bev na lekar i eve sega piev Diazepam 5mg.i cekam da vidam dali ke se spusti. Neznam ,vie ste imale li vakov problem (1mesec) po poragaj ??
Да. Мене така ми беше. Пропратено со огромни отоци на стапалата. Пијам метилдопа и за неколку денови ми дојде во нормала. Отоци додуша уште имам. Внимавај со диазепамот. Незнам дали смееш додека доиш, ако доиш. Како и да е ништо не земај бев консултација на лекар.
Jas ne dojam ,taka da ne smeta diazepamot,ama ne bi da go pijam cesto .Za otoci ne mi tekna,jas mnogu malku imam na stapalata.A tebe ginekolog ti gi prepisa ili opst lekar? I doktorive samo gledat radi reda da ne pregledaat i posle ne daj boze ako bide nesto togas trcat ..mene nesto sega kako malku mi trpnat prstite na ednata raka,a ne mi e visok sega pritisokot.Mm vika moze od diazepamot mi trpnat ama neznam..Gospod neka ne cuva
Ми ги препорача гинекологот метилдопата. Не бев на прглед зошто ептен тазе бев породена ама се слушнавме на телефон и плус уште еден доктор од чаир што приватно го познавам ми ги препорача. Е ти зошто не доиш сигурно имаш и повеќе избор. Како и да е да у право си за тоа со докториве. Мене ми се воспали вената од инфузијата во болница, матичната само ме исповади од памет. :/
Pa da ,posle doktorite se lutat sto citame po internet ili forumi ...a ne posvetuvaat ic vnimanie.jas sega pijam Redergin oti nemozam jas da se trujam so diazepami i da nemozam da funkcioniram po cel den.Pa ke vidime .
Mislev bar hemoroidi nema da dobijam, ama ete i toa mi se sluchi.. Se prashuvam ushte shto ima Ima li spas od chudovo ili neshto shto bi mi bilo od pomosh? Mnogu e bolno bre
Ако ти се само сега појавени од пораѓајот ,највероватно ќе се повлечат.Сепак земи некаква маст за ублажување на болките или чепчиња ако се посилни болките.
Majkicki vie tuka ste mu iskusni, pred 3-4 dena na pregled vide doktorkata vrvkata na bebus e ednas okolu vrat, imam uste nekoe vreme do poragaj ama mi fufka imate vakvo iskustvo ??
Pa relativno brzo mi pominaa bolkite vo koskite, za dva-tri dena.Isto za nekolku dena mozev ubavo da si sednam na gazot.Ranata sto raspukav me bolese 4 nedeli,ama ne e tolku strasno,poleka zarasna. Tuku drugo me maci stanav inkontinentna.I se e poloso i poloso.Minaa dva meseci i uste se podmocanuvam bajgitimi vo gaki.Doktorot mi vika da odam na kurs za postporodilni vezbi...ama nemam vreme Vo kraen slucaj ke zavrse rabota Pampersot i kaj mene
37 ma sum vo Plodnost odam @iloveyou29 na sam poragaj vidoa i resivte carski? Jas se tesam deka ke se odmota ) hihihi
Јас сум во добра состојба, освен мака што мачам со хемороиди. Земав маст, ама некако не помага, ужасно ме боли, ми се плаче кога ми се оди во вц. Се мислам со чепчиња да пробам. @Mariangel да не најде некое чаре, ти како си?
Mi dadoa nekoja mast, ama ne dojde red da ja probam od shto nemam vreme.. Poposle ke ja probam pa ke vidam denovive dali ke ima reakcija nekakva i podobruvanje Inaku kjuti ne zboruvaj za bolki, trpam ne odam vo wc od shto znam shto me cheka
Mene od bolnica ne me pustaa od mnogu hemoroidi sto mi izlegoa, q cela bremenost nemav nisto, ni maka. Mi rekoa od naponot bile pri poroduvanjeto. Ako ti e za uteha vo wc odam so vareni suvi slivi i pola litro balans (i sudni maki se razbira) Eve pomina edna godina od poroduvanjeto, tie nitu me napustija nitu se namalija. Uzasno e, i nisto ne pomaga, ni masti ni nisto. Ako najdete lek kazete
Девојки со што ги негувате раните после царски, мене не ме печеше до сега и еве денес ме корне ,одкако ме премачкаа со тие средствата во болница ,и како се миете не сум пробала од стомак нагоре веќе неколку дена ми е страв да не ми лути иако ми кажаа дека можи (само се одмивам како бабите некад)
kaj mene vidoa ednas zamotana bese vrvcata pocetok na 37 nedela. Za tri dena mi zkazaa carski ama kaj mene sekako ke bese carski. So lesno