Ќе се повлечат можеби не сите и не веднаш сепак после пораѓај телото не може да е 100% исто како пред. Мене дури после 2 години ми се врати во нормала телото со првата бременост со вторава потешко е се.
Fala ti za odg, bitno mi bese toa dali treba nekoja proverka ili ispituvanje da pravam ama stom ke se povlecat nema problem kolku vreme ke potrae
Fala ti, a dali znaes koga se povlekuva kafeavata linija na stomak? Inace mene mnogu crni vlakna mi sr pojavija na stomak
После пораѓај не сме истите, то е ко гума истишена, ако забележиш некоја болка провери си циркулација.
Таа си стоеше па уште 1 година сигурно со второво немав линија. кај мене промена околу влакната само на нозете али поеите на влакната се големи и како точкасти цели. Плус на цела кожа имам ситни кафени дамки.
Породена сум пред 2 месеци царски, но вчера и денес имам чудна болка во стомакот , ме боли на допир во делот над раната и чувствувам постојана внатрешна болка, дали има некој со слично искуство и дали да направам некое испитување. На ехо 6 Нед по породување се беше во ред.
И мене ме болеше така ама пројде после 2 месеци. Сепак консултирај се со гинеколог кај мене се беше во ред.
Надворешно раната може подолго време така чудно да ја осеќаш... а внатре што те боли да не е овулација или да не добиваш... Јас со двете добив одма по 40дена, 2м...
Posle kolku vreme od priroden porajgaj pocnaa koncite da vi pagjaat? Kaj mene e cetvrta nedela i aber nemaat
Мајки ,дали е нормално година и пол после царски ,да имам стомак ??? Повеќе ми е како подуен цело време . Почнува да ми прави нервоза,не можам да се погледнам. Ми делува на психата реално. Немам качено килажа ,можеби кило или две ,ама стомакот подуен ,дури некни ми искоментираа да не сум трудна .... Нормално е ? Ќе се среди ? Или некоја болест е у прашање ? Да напоменам ,извадена ми е жолчка после пораѓај. И да, не вежбам.... .
Провери диастаз да не имаш т.е. абдоминална сепарација на мускулите се случува кај повеќето бремени жени. Кај мене со првото после 2 год се среди, а со второво еве и после 7 месеци само тој стои да напоменам кога не внесувам млечни работи стомакот го нема. Млеко,кашкавал,јогурт,сирење на една недела престанав да внесувам стомакот си стана нормален.
Денес бев на преглед. Имам дијастаза да, ми рече од бременоста ти е, а и полна сум гасови. Ми даде да правам интолеранција и мноогуу вежбање ми рече. А и да ,млеко пијам многу ,со нес кафе.