Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Па мене долго време ми беше така по 2 капки дневно, до 40 дена сигурно со дневни влошки бев при крај веќе

2. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    26
    Колку време после природен пораѓај ви поминале менструалните болки?
    И болките во кичма и грб од епидурал?

3. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Не знам дали прашањето е за тука, можеби некоја била во слична ситуација па ќе знае да ми одговори. Породена со царски рез пред 2ипол месеци, на првиот преглед по месец имав некаква течност во дагласовиот простор со големина 0.79, вчера бев повторно течноста наместо да се намали е зголема на 2.32. Се консултирав со двајца доткори викаат дека не е ништо страшно демек се случувало таков излив после пораѓај. Дали некоја имала ваков проблем до сега?

4. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    10
    Здраво дали некоја од вас имала висок крвен притисок после порагај и за колку време сте го стабилизирале?

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    13.383
    Менструалните болки постојано што ги осеќав поминаа после една недела, ама пак ги имаше при доење до 1 месец (со доењето се ствараат контракции за побрзо да се врати матката во првобитна големина). Болки во кичма и грб од епидуралот немав, знам дека многу се жалат ама јас немав ништо од тоа, многу лесно поминав со боцкањето. Ама после пораѓај имав огромни проблеми со хемороиди, искрено и да ме болела кичма немало да приметам зошто цела недела не можев да стојам од хемороидите.

На goldenjanuary и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    8.322
    Јас имав, при крај на бременоста и откако се породив, пиев метилдопа цело време, препишано од доктор како терапија, за околу 2 месеци (може и нешто помалце да беше) се среди притисокот.

7. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    Здраво Породена сум пред месец и пол и сеуште крварам, минатата недела престана крварењето пред тоа беше како кафеаво и сега по неколку дена пак крварам од синоќа обилно како менструација. Можно е одма едно по друго да биде? Да ми дојде?

8. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.258
    Мене ми беше така , само што заврши крварењето после една недела веднаш ми дојде .

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.316
    Допаѓања:
    8.231
    Јас бев со притисок и терапија цела бременост, се стабилизира после 2 3 недели од пораѓај

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    8.322
    Да можно е ода да си добила менструација, кај мене беше така со двете деца после 40 дена одма добив, и со двајцата исто, исто ги доев и двајцата.

11. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    Јас денес бев на прва контрола после пораѓај поминати повеќе од 40 дена, докторот ми даде капки затоа што вчера и ден пред тоа имав обилно крварење.Денес на контрола немаше крварење на влошката а во матка рече има малку крв што не било страшно и се било во ред. Е сега малку ме чуди што ми земаше пап брис и тоа за време на крварење :|:?: а ми кажа се е во ред.
    Дали и вас така ви земаа пап за време на првата контрола по пораѓај?

12. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    76
    И мене ми дојде точно еден месец после породување, многу обилно крварење две недели траеше и јас пиев капки за да престане крварењето. За пап ми рекоа после шест месеци, првата контрола ми беше само ехо.

13. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    Мене искрено не ми кажа дека е менстроација рече дека е крв и дека се е во ред..

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.242
    Јас така одма добивав и со првите две, а осеќам и со третово ќе е така.

Мене ме чуди што баш малку крварев сега. Во болница тие 5 дена ко менструација (обилно не беше никогаш), дома уште 4,5 дена она нормално прочистување црвено жолтко водлесто и веќе 3,4 дена немам крварење, чисти влошки. Чат-пат на цицање знае да ми протече мн малку. Нормално е и волку брзо да прекине? 14 дена од пораѓај (царски).

15. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Мене ми рече за брисеви и пап да одам за 4-5 месеци односно пред нова година, а ако имам болки при односи или слично и порано да се провери

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.316
    Допаѓања:
    8.231
    Брисеви и пап ми рече после 2 циклуси.

17. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    76
    Мене ми кажа докторката дека е менструација веднаш штом ме виде ма ехо. Крварењето беше различно од она после пораѓајот и многу пообилно. Ете мене и шест месеци после пораѓај циклусот ми е обилен и ми трае една недела, што претходно така не беше. За секој случај ако сакаш побарај да те види и друг доктор, да си раат дека се е во ред.

18. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    И јас тоа се размислував да одам кај матичниот и тој да ме види. Само ме чуди ова со пап за време на крварење пап тест ми направи а читам овде на никој не му правеле :|

На Coldheart му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    13.383
    Јас сум правела пап одма после спонтан, само што заврши крварењето. И баш прашав дали е нешто проблем, гинекологот ми рече нема врска за пап зошто надворешно од матката се зема примерок, а крварењето доаѓа од внатре од матката, плус јас во моментот веќе само малку кафено имав, јакото крварење беше завршено.

20. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.796
    Се плашам дека си направив проблем:sweat:пред неколку дена два три пати кренав тешко (од кои еднаш и транспортерот со син ми, вкупно тежи некои 6/7кг со се него), и од пред два дена ме боли левата страна баш кај раната од царскиот рез а веќе се ми беше поминато немав болки, болката ми е при легнување и станување, поминати се скоро два месеци:| совет некој, да одам ли на контрола пак?