Значи кај и да е ке заврши... Според ова ваљда и кај мене се ближи крај. Секаде читам дека до кај 8 недели било нормално...
Сменет ли ви е циклусот после пораѓај? После првиот царски ист ми беше како пред бременост. Сега, 4 месеци после втор царски, два пати добив, на втор ден локви крв течат, никогаш не сум имала обилен циклус, паковање улошки 3 месеци ми траеше, сега по 2 ми идат.
Жени вие што сте скоро породени, до 40 дена колку се движевте? Имам чувство дека ептен сум раздвижена, по дома работам, раскревам, шетам надвор. Не знам дали се препорачува или треба мирување? Ама цела бременост мирував и бев на патолошка и сега едвај чекам да си завршувам сама обврски. Па сега имам грижа на совест да не претерувам
Природно, како се осеќаш така правиш. Јас после 1 саат од пораѓај сакав сама да станам (не ми дадоа), после 4-5 часа шетав и поминував 3 ходници да си го видам бебето. Веќе дома кога бев работев се нормално (се спремав за бебето генералка се правеше зошто ништо немавме спремно предвреме дојде), ја кревав постарата 13кг е. На преглед пред испуштање го прашав истото, јас се осеќам со енергија без болки, дали треба на нешто да пазам?! -не. Имам поголемо дете дали сум ограничена нешто?-не, се е во ред на ехо како се осеќаш така прави.
Не нагласив дека сум со царски, со природно знам е побрзо закрепнувањето. Ма да мене веќе после еден ден ме натераа да станам и ми извадија катетер. Прво се бунев, многу беше тешко, но веќе третиот ден сама се туширав во болница, ми направија услуга што веднаш ме натераа да се раздвижам.
Жена породена со царски рез не смее да крева ништо потешко од бебето особено не во првите 40 дена. За се друго функционирај си како тебе ти е убаво и мислиш дека можеш.
5ти ден дома царски, чистев вц. Не дека е правилно де ама таја се осеќав после лежење 9месеци. Со беба се чувавме од старт скроз сами, само препорака инав да не дигам ништо тешко
Ne preteruvaj I tesko nikako osnovni raboti samo. Подобро е да оздравиш. Ако си помлада побрзо ќе заздравиш но рана е тоа сечено, операција. Организмот е силен, се друго е нормално затоа имаш сила и тежината ти се намалила, но барем во првите 40 шетање и по дома, другото малку по малку. Особено не пазарење многу работи
И ова ме интересира, на почетокот на бременоста имав знам хемороиди, бидејќи многу ме чешаа, но не ми крвавеа воопшто и после и прекинаа да чешаат, веројатно ги снема. Е сега после породувањево имав еден ден тврда столица и нспрегнав посилно и од тогаш на секое празнење при бришење имам крв. Не знам дали е алармантно? Прво мислев ми е од доле крвта зошто уште крварев после породувањето, но сега гледам дека е анално. Дали на некоја и се десило? Не знам дали е за на доктор работава или да не трчам и онака со бебево не можам да мрднам
Јас се сама терав, со 3 деца башка сум и да сакам нема седење Многу лесно се опоравив и затоа си терав како што се чувствувам. Само не кревам тешко. Со хемороиди немам искуство..
Мене и после двете породувања ми се појавија хемороиди. После вториот и со крварење. Пробав со факту маст и хеморин, имав подобрување минимално. После случајно ги најдов на Фб старопланински мелем и ми дојде подобро. И сега чим осетам чешање, ставам и ми поминува. Пробај, мислам ќе ти помогне.
Оффф да не те лажам, не знам. Јас стварно имав многу мака и не ни помислив на тоа, ја доев на почеток и ставав. Сега веќе не ја дојам. Можеш да си прашаш. Гледам и српска официјална страна имаат, па види може пишува нешто.
Ај тука да прашам. После колку време добивте? На 13 ти , беа 40 дена. Неколку дена пред тоа немав ништо. Еве два дена како кафеаво, сега гледам како за добивање ми е.
Јас после 5 месеци, исто после 40тиот ден ми потече така некој ден ко кафено на контрола докторот рече не гледам дека за брзо ќе добиеш