Јас одма после циклусот отидов на гинеколог, ме прегледа се убаво, ми кажа дека се активирани јајници, ми зема нов пап (правев 1м пред да забременам) ама сакав да си направам да си бидам сигурна. И така, ич не ме остаи раат циклусот, ме шараше ептен на почетокот сега се стабилизира, редовен ми е на 28, 29 дена.
А што убаво ми беше што не се замарав со добиено 9 месеции… И јас сакам комплет преглед да си направам. Ама ќе почекам. И за пап ме чека др. од Гак, за раничката да видиме што како е што ја имав. Да заведам во календар нова ера на добиено
И јас имам раничка, затоа и одам секоја година, сега направија на 3г да е бесплатен патот ама ќе си го плаќам за 1 годишно, само да ми е раат главата. Раната си е ок, си е мирна, имунитет гледам да јачам секогаш. Да родам уште едно па ќе ја горам, да ја средам и неа
Мене матичната ми рече штом се си е во ред и до сега штом ниту еднаш не сум имала ништо, да не ја пипам, да ми биде добар имунитетот, она ми рече прво да завршам со раѓање а после тоа да ја горам. Така да, за горење размисли убаво, ако треба и со второ мислење оди.
Ова со горењево беше муабет кај предходната др. што ми беше матична. Ама целиот разговор го тераше, да ја горам кај неа, на Гак немало да ме пипнат. Па кога и реков ќе оставам сега, прво да родам љута беше. Мислам како да не, кога 6000 ки би платила кај неа. Сега и др . што ме водеше на Гак, ми кажа те чекам со резултати од пап, дека и спомнав за време на прегледи за раната. Ако она каже да не чепкаме ќе ја послушам. Стручност и е оваа тематика на неа.
Сега најново е дека не е добро горењето Ова е од синот на ДрТаше кажано некни Има вагиналети нео пенотран јас со нив ја средив ама да знаете процедура е две години заздравуваше Мојата беше голема колку 5 денарка
Абе како викаат, не дирај лава док спава. Матичната затоа ми вика, штом е се во ред, нема чачкање сега за сега. Само еден пап ми дојде со промени во овие 10тина години, 2 пати правев типизација, немаше ништо, така да, нека седи, само да е мирна.
Добро до кога трае крвавењево? Веќе ќе правам 40 дена, таман последниве неколку дена беше жолта течност, претходно розева, викам веќе готово денес пак малку црвена крв. Ми се смачи од улошкиве веќе. До кога вас ви траеше?
До некој ден пред 40 ми преќина. Па немав една недела ништо. И после добив. Ќе ти преќине кај и да е.
Здраво ,не знаев за каде е прашањево па се решив овде да прашам ако некоја има искуство,породена сум царски рез пред 7 недели ,вчера имавме прв пат односи од кога сум породена денес крварам но не обилно ,од што би можело да е има ли простор за паника (деновите планирам да отидам на гинеколог)...
Некоја мајка да знае апчиња/чепчиња за запек што можам да ги земам додека дојам? На природна база ништо не помага, една недела како сум породена немам отидено во wc.
Мене многу ми помогнаа суви сливи, односно водата од суви сливи. На 200мл вода три суви сливи ставав и варев. Ја пиев водата, но сливите не ги јадев не ми беа убави. Неварени каснував...