Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.289

Mene i rekoa dodeka mi e konecot samo so voda da se mijam vo toj predel za da ne me pece,luti(od sredstva za kapenje).Taka i praktikuvav,posle 10 dena mi go izvadija konecot i se tusirav najnormalno.A ranata so nisto ne ja tretirav super zazdrave.

2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Што и да ставиш ќе помине само моментално, доколку не пиеш течности и јадеш течна храна.
    Некаде читав дека помага, ама бремени жени не знам дали може да користат.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.134
    @eleni27 ептен ме утеши. :D Јадам јас течна храна, не сум без два литра течности поради доењето, столицата не ми е нешто тврда, ама ете, пак боли страшно. Ќе се консултирам пак со лекар зашто вака стварно не оди.

4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Би ти препорачала почести прегледи. Сепак, превентивно.
    Не знам колку често одиш на цтг, ама инсистирај да е почесто.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Само со вода со ништо посебно.веке на месец дена и нешто само како линија црвена имам и не ме боли ни на допир

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    И мене ми се појави хемороид од пораѓајот ама не ме боли воопшто. Кога имам потврда столица тогаш се појавува ама не боли. Туку јас мака мачам уште со опашката. И после 5 недели ме боли и тоа најмногу кога сум во полуседната положба. Искрено иако спонтан пораѓај господ у пижами го видов, никако да се опоравам. Ако некогаш имам второ дете никогаш не би се породила спонтано.

7. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Eve mesec dena pomina otkako se porodiv.fizicki odlicno pominav ovaj pat.so ogled shto me "iskasapija"dolu t.e mi ptavea revizija i dva pati me shiea so ranata pominav dobro.po nekoj den cinam ne beshe ni nedela dena pominato jas sedev normalno.krvta mi beshe mn slaba pa mi davaa krv i primam terapija i od vreme na vreme sum kako zamaena kokoshka.Ic ne si go gledam zdravjeto.Apetit nemam voopshto
    Krvaram seushte.Eden den imam kapka krv na vloshkata,a naredniot kako cheshma da teci.
    Traumite od poragjajot ushte mi se svezi i znam deka psihicki mn pobavno ke se oporavam.Pomina.Shto e tuka e.

8. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    И јас сум сечена намички и тоа бааѓи салам расцепено дури сега можев да ги раширан нозете убаво и да видам што има таму доле.... еве 9ти ден мене ме боле раната и неможам да седам. Одоколу е како ризовко мевце зараснува или?нема оток нена црвенило.Ми рекоа измивање само со вода.слушам добри критики за кантарионот на влошка имате ли некое искуство? Сакам да ми зарасне неможам сама да си го местам бебчето за доење не способна сум друго се си е ок.ааа да и хемороидите неизбежни се ги имав и предтоа но сеа скрос излегоа,не ги третиран со ништо баш ради раната

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Тие што сте тазе породени (помалку од 2 месеци) не се секирајте, телото тотално се опоравува и се враќа во нормала, после шестиот месец се' ќе биде како порано. И јас мака мачев со хемороид првите неколку месеци, мачкав и маст, но еве фала богу не се појави повеќе. На пораѓајот нема ни да се сеќавате убаво после 6 месеци :)

@bella24 розева боја значи зараснува како што треба. Следи си ги препораките иако и јас имам слушнато дека кантарион помагал. Нека зарасне убаво раната барем уште десет дена, па тогаш почни со креми за хемороиди.

На irenadaniel и bella24 им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Јас по вториов пораѓај мислам дека не ми ни требаше закрепнување. Закрепната бев уште од вториот ден. Уште во болница слободно си одев, си седев. Два дена имав мака со контракции на матката и толку. Дента кога нѐ пуштија дома пешачев едно десетина минути, а следниот ден излегов да го прошетам поголемиот со количка до паркче.

На Kaetana, Kitten, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    140.258
    Mene doktorkata mi rece kantarion m
    mene doktorkata mi rece kantarion posle 40dena,otkako ubavo ke zarasne ranata.Vo megjuvreme mienje samo si voda,promivki so fizioloski rastvor i 1 vo denot na vloska da stavam Acidi Borici i prskav Bivacin sprej
    P.s.ama mene porano mi puknalo edno konce i malku bese podotvorena ranata pa moze i zatoa rece pokasno kantarion.

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    Ај ве молам нека пише некоја членка после колку време ви паднаа конците од епизотомијата више се мрднавввв:doh:(facepalm)

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Posle 10tina dena

На ece1279 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.472
    После една недела

На ece1279 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.319
    Допаѓања:
    76.418
    Jas nikade ne primetiv konci :D i posle ja prasav maticnata i mi rece deka se topele, da ne sum ocekuvala bas konci konci :D

16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    @Annath ќе се самоцитирам.

Овде сум ако нешто те интересира.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.617
    Допаѓања:
    201.947
    Ич не ми текнa нa тебе, a знaев декa имaше уште некoјa штo се пoрoдилa прирoднo сo втoрo, пoсле првo сo цaрски.
    Инaче, кaј мене е мoжнo дa биде сепaк сo цaрски, пoштo, кaкo штo пишaв вчерa вo труднички, мaлиoв се свртел кaрличнo. Сегa се мoлaм дo крaј пaк дa се сврти, не зa другo, пoлеснo е кoгa глaвaтa првa излегувa. Амa кaкo штo требa дa биде, ќе биде.

18. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zeni pogore pisav deka se porodiv prirodno, e sega imam problem so ranata mn me boli I pece, dr vika deka se e vo red I deka ranata e super a jas si imam problem. Edvaj stanuvam, nemozam da sedam, mn me pece, tesko se dvizam... spodelete vase iskustvo I eventualno sovet kako da postapam sto ponatamu

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Кaкo штo минувa времетo бoлкaтa ќе се нaмaлувa, сегa мoрa дa бoли :) јaс се измивaв сo чистa вoдa пoсле секoе oдење вo тoaлет, oвa ми беше препoрaкa oд сестрите и aкушеркaтa, a кoгa пoчнa дa зaздрaвувa и ужaснo дa чешa стaвaв и мaслo oд кaнтaриoн нa влoшкaтa. И влoшки сaмo oд пaмук сo мрежичкa кoристи, другo не. Инaку oсеќaв бoлкa тoчнo две недели.

На Girl-Rabbit, LadyC, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Vloski takvi so mrezicka koristam no koga se odmivam nemozam da go dopram mestoto nez do koga vaka ne se izdrzuva ova stanuvam nervozna...