Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    7.485
    Не ми е висок притисоков, ама холестеролот исто 6.79… ја прашав матичната уште се регулира од бременоста. Да направам за месец пак крвна слика. А триглицеридите па беа супер,

2. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    83
    Исто триглицеридите ми беа ок,јас наредна недела сум на контролна крвна слика...во меѓувреме сум на Метилдопа ..:|
    Колку раат да не сум да неможе човек да се опушти асално :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    9.154
    Денес точно месец дена од породувањето (со царски) и почна да ми течи жолтеникав исцедок со непријатен мирис.:tmi:
    Малку и ме чеша/пече надворешно. Се сомневам дека можно е да биде некоја инфекција :|

Некоја со ваков симптом? :?:

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.412
    Допаѓања:
    38.373
    Lochia alba се вика исцедокот и е обично последното крварење по пораѓај, после првичното. Има три фази крварењето. Ама се случува и после жолтото да се врати пак крварење, ако не е доисчистено (или ако се добие одма циклус). Само измивај се почесто, ќе помине чешањето, да не е во контакт со кожата многу. Мирисот е таков.

Ве гушкам :hug::hug:

На P.S.love и Bettina23 им се допаѓа ова.
  5. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.419
    Допаѓања:
    1.155
    Stom te cesa kandida e stavi kanesten vaginaleta

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    7.485
    Јас имав жолт ама немаше мирис нит ме чешаше. И како што пиша членката, како ми заврши после неколку дена имав како сукрвица која на гинеколог ми потврдија дека е добиено. Не треба да чеша и да мириса. Посети гинеколог.

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.412
    Допаѓања:
    38.373
    Мириса исто како циклус. Мене исто ме чешаше.

Ако е кандида ќе е побело и погуст исцедокот.
    Ако е така даваат вагиналети секако.
    Јас имав проблем со сувост после вториот царски и ми правеше нелагодност, како затегнатост и ми препиша гинекологот спреј.

8. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    7.485
    Ја чеша и ја пече. Не пиша дека мириса на добиено. Затоа најубаво до гинеколог да се консултира. Јас имав жолто ама не беше со мирис и чешање, па помина за неколку дена, и како што кажа добив после тоа. Не е класично добиено, ама на преглед се потврди дека е менструација.

На kristina.k и P.S.love им се допаѓа ова.
  9. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    9.154
    @kristina.k @Feniksgirl @снежана2023
    Фала ви женски за одговорите :) :l:
    Да, читав дека жолт исцедок е нормално при крајот на чистењето, но сумлив ми е мирисот и чешањето. Се намачкав Антифунгол, малку смири. Друго ништо не можам овде да купам без рецепт од гинеколог, а на преглед ќе одам дури по 2 недели. Не знам како ќе издржам дотогаш. :|

Првпат осетив нелагодност пред 1 недела, си реков ок, од многу влошки менување, крварење, хормони и слично, но ете си продолжи, т.е. се влоши.
    Ќе пробам да измивам почесто...што можам да користам во домашни услови? Одамна не сум имала кандида, заборавив што сум користела освен вагиналети.
    Не ме плаши кандидата воопшто, туку да не е некоја друга инфекција :tmi:

На Feniksgirl и kristina.k им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    179.333
    Па не може да чекаш 2 недели за акутен случај. Ако не работи матичниот со акутни случаи, оди на болница..
    Ваљда имаат разбирање за итност, особено кај тазе породена жена.

11. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    9.154
    Да, во право си. Ќе се јавам во понеделник кај матичниот да ме прими(ако си нема споено за празниците :^)) Ако не, во амбулантата на гинекологија ќе си одам.

12. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    9.154
    Апдејт: Денес ни жолто, ни чешање, туку крв, прво ко розева, па сега гледам капи малку потемна. Дали се врати крварењето или менструација, не знам. :?: Ќе видиме на прегледот.

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.412
    Допаѓања:
    38.373
    Исто беше и кај мене идентично.
    На преглед две недели од тогаш имав овулација, докторката рече дека сум добила веројатно, ама после тоа прво добивање цела година немав циклус за време на доењето. Нема правила :) и мене кратко ми траеше чешањето и баш тука прашав тогаш, и кај други членки беше исто.

14. мацка64

мацка64 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    106
    Дали некоја се соочила со чешање околу вагиналниот отвор после породување, веќе 2 месеци како сум породена, на почеток мислев дека е од раната ама сега гледам дека не е, бев на матичен, ми даде само бетадин вагиналети заради доењето неможело ништо друго дами даде, не се издржува секојден ми се чини се повеќе чеша, крварењето ми запре кога правеше бебето 40 дена од тогаш имам жолт секрет понекогаш пак со малце крв.