Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    920
    Извинете за гадниве муабети, така осетив нешто кога пишав.. Синоќа и сабајлево ја лепам влошката до нос, го нема тој мирис.

Исто сфаќам дека и самите вир влошки имаат некој мирис уште неупотребени, и може ми се испомешало.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    2.867
    Дали сте имале грчеви проследени со гасови.
    Завчера мислам ќе забегав од тие гасови.
    После бев во вц и се смирија ама денес пак почнаа...

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.696
    Допаѓања:
    23.987
    Нормално е. Ќе помине за некој ден. Се враќаат органите сега полека, се враќаат цревата. Штом имаш гасови, функционираат цревата , тоа е најбитно.
    Прткај си и уживај :D:D:D

На bbwowww му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.875
    Допаѓања:
    12.887
    Ехее, си прдкавме со цимерката заедно.:rofl:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    2.867
    Абе боли ,инаку немаше проблем :D

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.696
    Допаѓања:
    23.987
    Ќе помине :D

7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    3.942
    Цинџер јас сум породена 9дена и јас од пред некој ден одеќаммповремено по некоја болка во матка, претпоставувам ти дадоа тебе ерготрил? Инску и за мирисот и мене ми се појави од вчера завчера истуширана и пак го осеќам ама гледам и крвта е покафена значи веќе истекува и некоја постара крв веровстно се чисти организмот, сакам да кажам и кај мене се истите работи се надевам не е ништо заборавено да не мислиме на тоа … за епизиотомијата и вчера и денес ме боли баш… од препораки тука денес ќе го земам тој виаплекс спрејот да продолжам со него да ја сушам раната. Ќе боли рече докторката што ме породи 2-3недели најмногу кога ја прашав. Мо рече во втора фаза може да наболува повеќе зошто се затегнува местото веќе се суши и не е така меко како на почеток и мазно зашиено ама тоа е патот до зараснување исто кско корупка на кожа како деца кога сме паѓале и сме имале рана па затега како се суши…

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    920
    Бејби јас се јавив кај докторот овде, му ги опишав симптомите и ми рече обавезно да одам на преглед, дека не е вообичаено да боли така и најсигурно е да ме прегледа.

Ептен беше непријатен прегледот, и психички ми засили болка, физички се подразбира, па и со крварењето уште толку...

Матката уште не ми е вратена, бешиката си беше уредна, нема пролапси, нема остаток од постелка што беше најважно. Ама после мокрење уште си ме наболува. За секој случај направив крвна слика, црп, урина и уринокултура, се беше во ред.

Ќе си боли додека не си се врати се на свое место, ќе си истрпиме. А за мирисот баш така и туширана тазе, тука е. А капките ергометрил ги примав три дена, по три пати на ден, одма после пораѓај.

Како сте вие, која докторка те породи?

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    3.942
    Др Ирена Шуплиноска ме породи бидејќи мојата докторка замина на одмор … замислував дека уште некој ден ќе почека бебка за да ме породи она ама си дојде точно на 39та недела. Иначе денес немсм болки во матка, само епизиотомијата ме боли ќе си истрпам тоа е патот… инсче земав упат за крвна слика и ја … еден месец важи планирав наредна недела да отидам да ме боцнат чисто контролно онака да видам вредности по пороѓај.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    920
    Важно е дека супер поминавте, сите доктори им се одлични.

Кај мене брзо се нормализирале вредностите, цела бременост хемоглобин, еритроцити и хематокрит беа малку пониски од долна референтна граница, и тогаш и сега бев без терапија, ни во Систина не ми дадоа, супер за кратко време.

Ама добро е да си провериш секако, да си сигурна.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    101
    Здраво женски, сакам да прашам колку КГ изгубивте после пораѓај?

јас сум моментално 31 недела и +16КГ
    Почнав со 83 сега сум 98-99

12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.466
    Не знам кај да пишам поќе, кажвајте лек за главоболки од анестезија, не се издржва ќе си ја сечам главата, 5 ден откако сум породена не помагаат ни кафетини ни инфузии, течности пијам, кофеин пијам не врви ;(
    Денес не пуштаат од болница а јас од кревет не можам да станам, само легната не боли

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    19.145
    Сигурна си дека ти е од тоа, ти потврди доктор? Да не е железо во прашање, крварењето и слично? Барај испитувања..јас не би си одела од болница на твое место дури не се испита.
    Јас бев со епидурална глава не ме болело и куп луѓе со спинално, епидурални, црлосни никој не сум чула 5 дена со такви тешки болки какви што опишуваш да сечеш глава. Како паталец од мигрени можам само да замислам како ти е... пак ќе кажам во која болница и да си барај преглед од стручен невролог, анестезиолог...и сл.не може безобразни бебе добро и ајде ќе ги испуштиме. На мајката сите забораваат

На Puffy2019, fragaria, Cherry333 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    3.942
    Не заминувај без целосна крвна слика да направат и преглед. Дома ќе си сама со бебе, најважно е да бидеш ти добра!

На Трагедијаупмм, Puffy2019 и Mila0000 им се допаѓа ова.
  15. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    677
    Јас бев со целосна анестезија па немав никакви главоболки ама пријателка со спинална исто вака се жалеше од ептен страшни мигрени и во болница (Ремедика) и рекле дека ретко кај некои жени има таква последица од спиналната. Чаре не знам ама прашај убаво персоналот нека ти кажат совет

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    986
    Душо кафетин во инфузијата ли ти го стават или апче пиеш?
    Јас сум голем паталец на главоболки, кои траат без престан по 3 дена, кога не се издржливи често завршувам во болница и обично ми пуштат инфузија со кетонал или пак аналгин и ме опуштала главоболката.
    Досега никогаш кафетин ми немат давано за голема главоболка, а убаво една членка ти пишала, можеби треба да побараш и невролог, таа да ти направи комбинација за главоболките.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.466
    Крвната слика е перфектна, притисок одличен, болките се само во исправена положба, нус појава од анестезијата, разговарано е со анестезиолог вика се случува треба време да се исфрли анестезијата
    Читав низ темиве има примери како мојот, некои ги држи и по две недели, ќе скренам

На Mila0000, fragaria и Baby warrior им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    19.145
    Цц многу ми е жал тогаш нема што анестезиологот најдобро ќе ти каже едино да им бараш да идеш на дневна болница за инфузии

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Пиј многу течности, многу мочај, најважно е течности да примаш за да ја исфрлиш. Тоа е. Мислам дека смееш бруфен, ако не прашај, ќесичка бруфен за растварање мене највише ми помага.

На Трагедијаупмм, Puffy2019 и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.358
    По две на ден и фала ќе ми кажеш :)
    Од невролог препорака

Прикачени фајлови:

На Mila0000, Puffy2019 и Cvetce_ им се допаѓа ова.