Извинете за гадниве муабети, така осетив нешто кога пишав.. Синоќа и сабајлево ја лепам влошката до нос, го нема тој мирис. Исто сфаќам дека и самите вир влошки имаат некој мирис уште неупотребени, и може ми се испомешало.
Дали сте имале грчеви проследени со гасови. Завчера мислам ќе забегав од тие гасови. После бев во вц и се смирија ама денес пак почнаа...
Нормално е. Ќе помине за некој ден. Се враќаат органите сега полека, се враќаат цревата. Штом имаш гасови, функционираат цревата , тоа е најбитно. Прткај си и уживај
Цинџер јас сум породена 9дена и јас од пред некој ден одеќаммповремено по некоја болка во матка, претпоставувам ти дадоа тебе ерготрил? Инску и за мирисот и мене ми се појави од вчера завчера истуширана и пак го осеќам ама гледам и крвта е покафена значи веќе истекува и некоја постара крв веровстно се чисти организмот, сакам да кажам и кај мене се истите работи се надевам не е ништо заборавено да не мислиме на тоа … за епизиотомијата и вчера и денес ме боли баш… од препораки тука денес ќе го земам тој виаплекс спрејот да продолжам со него да ја сушам раната. Ќе боли рече докторката што ме породи 2-3недели најмногу кога ја прашав. Мо рече во втора фаза може да наболува повеќе зошто се затегнува местото веќе се суши и не е така меко како на почеток и мазно зашиено ама тоа е патот до зараснување исто кско корупка на кожа како деца кога сме паѓале и сме имале рана па затега како се суши…
Бејби јас се јавив кај докторот овде, му ги опишав симптомите и ми рече обавезно да одам на преглед, дека не е вообичаено да боли така и најсигурно е да ме прегледа. Ептен беше непријатен прегледот, и психички ми засили болка, физички се подразбира, па и со крварењето уште толку... Матката уште не ми е вратена, бешиката си беше уредна, нема пролапси, нема остаток од постелка што беше најважно. Ама после мокрење уште си ме наболува. За секој случај направив крвна слика, црп, урина и уринокултура, се беше во ред. Ќе си боли додека не си се врати се на свое место, ќе си истрпиме. А за мирисот баш така и туширана тазе, тука е. А капките ергометрил ги примав три дена, по три пати на ден, одма после пораѓај. Како сте вие, која докторка те породи?
Др Ирена Шуплиноска ме породи бидејќи мојата докторка замина на одмор … замислував дека уште некој ден ќе почека бебка за да ме породи она ама си дојде точно на 39та недела. Иначе денес немсм болки во матка, само епизиотомијата ме боли ќе си истрпам тоа е патот… инсче земав упат за крвна слика и ја … еден месец важи планирав наредна недела да отидам да ме боцнат чисто контролно онака да видам вредности по пороѓај.
Важно е дека супер поминавте, сите доктори им се одлични. Кај мене брзо се нормализирале вредностите, цела бременост хемоглобин, еритроцити и хематокрит беа малку пониски од долна референтна граница, и тогаш и сега бев без терапија, ни во Систина не ми дадоа, супер за кратко време. Ама добро е да си провериш секако, да си сигурна.
Здраво женски, сакам да прашам колку КГ изгубивте после пораѓај? јас сум моментално 31 недела и +16КГ Почнав со 83 сега сум 98-99