Мамички , породена сум на 21 август. Крварев сугурно две недели- две ипол макс. Потоа немав воопшто крварење. Вчера ме заболе стомак и имав кафена крв. Денес цел ден крварам нормална крв. Можно ли е да е менструација или де дочистувам?
Зарем е можно месец дена после породување да ми дојде ? До пред неколку дена крварев, до вчера жолтеникав исцедок, денес гледам свежа крв ама се осеќам како менструација да е... не е обилно ама секој пат кога одам во тоалет имам свежа крв. На ексклузивно доење сме, со првото исто бев ама ми дојде после 8 месеци..
Можно е, ама обично 40 дена трае чистењето на матката и лохиите. Може и да е се уште крварење, а можно е и менструација, јас со двете деца одма после 40 ден добив менструација најнормална, и редовна до ден денес. И двете деца се доени, така да тоа немаше врска, и не ме поштеди мене.
Иста ситуација, и јас помислив дека е менструација ама појдов на гинеколот и испадна дека се дочистувало. Ми траеше уште некои 4-5 дена, па продолжи жолтеникаво уште ден, два и пак престана.
Па да, ептен слаби, повеќе како нелагодност. Ама морам да напоменам дека јас општо немам болни менструации, туку повеќе само како нелагодност во стомакот и нозете.
Мене ми дојде околу 35 ден после пораѓај. Исто како што опишуваш ти беше и кај мене... Крварење, жолто, кафенкасто, па свежа крв. Мислев се дочистувам ама менструација беше си траеше 6 дена и следниот циклус беше на 28 дена.