Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    113
    На страната на haakaa го има IMG_6970.png

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    860
  3. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Јас на своја рака си наоравив крвна слика после пораѓај 4 дена црпто ми е 43 над граница и гранулоцитите другото е добро дали некој со ова се соочил страв ме фаќа. Плус како одминуваат деновиве повеќе ме боли ранава... ;(

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    На испис не ти дадоа антибиотик?
    Не те проверија таму?
    Можно е да имаш и некоја инфекција кај што си шиена.
    Слушни се со гинеколог.

5. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Не ми дадоа ништо. Сеа дури се слушнав со гинекологот ако немам температура немало потреба од антибиптик. Инаку сеа си ја гледав и раната не знам дали е така од искачање или сеа како топченца на тоа кај што е сечено имам не се бели не се со гној можно е и изгледа како вишок кожа па преклопена... Ме боли поише ранава некако денес ама јас од излагање цело време сум со памучни улошки крварењето ми се потстиши и сува е улошката кога идам во вц на ссекое се одмивав со вода ама кога ќе се засушеше ми се лепеше на раната и едвај со маки ја вадев, болеше уште повеќе и да седнам и да легнам и кога стојам.. Сеа земав always улошка стаив и мислам поарно ми е одма... Што мачкавте доле вие? И какви улошки носевте ?

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    Топчиња имав и јас. Тоа од конецот што е стегнат.
    Земи Виоплекс спреј. Ќе се средиш за 3 дена макс. Носев памучни од Жито ги зимав. Премеки и преубави беа. Always малце како најлонски ми се. Овие ептен убави памучни се. Одмивање на секое и спрејот.

7. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    702
    Мене раната ми е супер од болница кога си дојдов веднаш нова лепенка си исчистив со јод и прскав геокортон.... Како дс не сум шиена!! Инаку двапати само дома ја залепив со нова лепенка еве петти ден оставам да се суши!!! Секој втор ден туширање, со нежно сушење на раната!

8. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    А како успеа да ги пукнеш? Јас вчера понагло станав и нешто осетив пау и ми олесна одма на раната ама chat gpt го прашав и ми кажа што и како може да има после пукање на конец па гледав немаше ништо такво ни конци на улошка ни ништо .. Си ја гледав раната надворешно во ред си беше е сега за внатрешно не знам

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    Па си земав ,,сила” дека природно породена и не застанував. Клекни стани. Седнував директ на раната. Никој не ме поучи да внимавам.
    Мене надворешно ми беше пукната раната, па пак шиење, строго лежење.

10. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Алал да ви е да ви кажам на сите капа ви симнувам што така како ништо да не ви е после пораѓај си функционирате. Јас уште лебдам со главата дал сум тука дал не сум хахахха поарно ми е веќе 5 дена сум ама уште не е како што треба

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    Функционирав, па после една недела не мрднав од кревет .
    Хемоглобинот ми беше паднат тогаш ептен. Сакаа да ме држат уште еден ден во болница, ама среќа имав докторка и ме пушти да си одам.
    Да ти кажам искрено, будала бев што летав за се. Место да си одмарам и уживам, јас како да не сум породена пред 4-5 дена се понашав.
    За второ тој луксуз , тешко дека ќе го имам хахахх

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    702
    Јас вториот ден станав.. Четвртиот дома не пуштија се качив средив кревети, направив за јадење... Другиот ден метев џогирав слегов до град да купам некои работи.. Мораш за тоа мало чудо.. Сега еве секое утро станувам јас средувам ја носам долу кај свекрва ми јас одам на инфузии (уште денес) ... Еве веќе 15ден сме .... Мака мачиме само со мешето... И какањето

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Многу ми е страв со ранава доле да не сум закачила некоја инфекција... До вчера имав многу јаки болки појаки и од првите денови сменив улошки сега ставам обични и ми се потсмири земав и спреј да прскам. Ама нешто од ноќеска осеќам како кај газот да ми тече нешто и подзамирисува а од вагината што тече не мириса... Не ме боли веќе така раната во ред е

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    Имаш и црп покачено. Слушни се за антибиотик некој да ти дадат. Црп од ништо не се качува.

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.758
    Допаѓања:
    15.258
    Оди нека те прегледаат, за да си мирна, ама не ти е ништо од тоа мислам дека, нормално е така да боли раната од шиењето. Јас бев со 30 црп, не пиев антибиотик, не ми беше ништо, многу ме болеше со првото дете, јас не се осмелив ни да се видам, ни да се допрам, додека не ми заздраве, седев и лежев на страна, едвај одев, ама за 10 дена некаде сосема се смири.

16. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Во болница кога бев имаше една после 5 дена од пораѓај и беше 100ка црпто и докторката рече дека било нормално и дека не проверувале црп после пораѓај исто како и за седиментацијата. Гинекологот рече од градите е најверојатно, ако не качам температура не треба да пијам антибиотик.

17. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Еве и мене веќе ми се смири, спреј прскам Инаку може и да ми се поти тој дел па затоа така не знам... Јас на мајка ми и реков да ме види вика нема гној нема ништо... Не ми се остава бебево дома....

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    1.338
    И мене ми беше црп покачено накај 30 и нешто мислам. Матичната ми рече декс е делумно нормално после пораѓај особено дека јас бев царски, голем шок за телото. После 2 месеци ми се среди

На mama11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Зошто ми с екачува притисоков? Цела брмееност низок, сега пред 3 дена се качи еднаш се симна бргу, вчера пак ми се качи ама после пола саат се симна... Гинекологот ми рече од градите дека би требало да е да пијам само магнезиум

20. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Јас пак дали имавте нонстоп болки тапи доле кај матката 10 дена од пораѓај? Со првото не се сеќавам како ми беше со ова на почетоток ми ссе правеа контракции се дуеше матката и ме болеше денес и вчера константна болка. Си крварам уште умерено, некогаш и мноху малку темна е крвта више накај кафена нема мирис