Ме болело доле не можев да седам 10 дена ако мислеше на тоа. Испукав бев шиена. А за притисокот што има врска доењето и млекото, некако чудно ми е со висок притисок нема заебанции не ќе умираме од млекото и доењето... Да одиш да си се провериш ти најдобро , не само на гинеколог туку на интернист екг и притисок да ти видат
Не ме боли више доле епизотомијата ми помина. Доле ме боли кај матката бешиката појма неам што е кога седам и кога стојам највеќе. Ама и бебево цело време на цицка ми е и на стомак ми лежи може и од тоа нешто...Ми се смири притисокот... Качував кога ќе ми се стврднеа премногу градите како да ќе ми прснат препуни со млеко рекоа од собрани течности у телото и млекото било течност.
Магнезиум пиеш? Матката сега ти се враќа во првобитна состојба. Ако болката е постојана, секојдневна и неиздржлива, отиди си на едно ехо кај матичен гинеколог, нека те ѕирне. За мирна глава.
не пијам магнезиум, постојана е денеска, се надевам до утре ќе помине ако не ќе одам на лекар... Само Господ да не чува
Како си помогнавте да го прифатите телото со плус килограми ? Поради лежењето се здебелив 26 симнав 10 и застана вагата . Очајно се осеќам, пробав да вежбам ама не сум спремна . Имам некоја психолошка криза, што кога станувам навечер млеко да направам, јас јадам , а не сум гладна. Дури тоа што беше вишок вода и се во тие 10 кг се осеќам како да ги враќам. Ужас.
Ми рекоа прво да направам уринокултура да видиме како е па после да дојдам на контрола. Само со Господ напред
На 5 дена од пораѓај тромбоцитите ми беа 319 сеа се качени после 11 дена од пораѓај 479. Црпто ми се симнало... Некој со вакво искуство? До денес слабо крварев денеска ми искочи парче колку нокт ме фати страв
Парче колку нокт? Мене како јајце цело парче ми падна негде баш околу 10-11 ден. Примаш ли клексани? Ти текоа нешто за тоа?
Не примам ништо. И пратив крвна слика ми рече се си е во ред и уринокултурата беше чиста.. и што ти рекоа тогаш за парчето? нормално е ?
Којзнае. Јас си проверив сама после пораѓај ми беа 2200. Со првото ми беа 3500 и ми рече др Јани дека нема потреба од ништо
Јас бев на лекар прееска ми искочи парче колку голф топче. Ми рекоа сум имала згрутчена крв во матката ми дадоа капки. Постелка рече нема вака чисто изгледало
јас бев на 12 дена од пораѓај зошто ми искочи големо парче колку мала тупаница иначе треба после 6 недели