Стомакот ќе се намалува уште, но ни приближно како пред бременост, јас сум 4ти месец после породување, сеуште повремено чувствувам нелагодност во делот кај раната и над раната.
Само јас сум исклучок И со првото и со второто уште одма на бокс ми го снема Само кај пупакот малку внатре ми е пропаднат од кожата ама еве се средува веќе како пред бременост
Даа, тоа стегањето во градите, уффф.. ама поминува брзо... Мене ми се врти често, а 4 месеци поминаа од породување, направив анализи ништо немаш ми рече докторот. Можеби од умор, често сум сама.
Јас правам вежби од јутуб. Абе и мене ми е вдлабнато кај папокот. Веќе една недела правам и не знам дали делува искрено, ќе пишам за некоја недела. Јас појас носев после пораѓај ама пак ете имам, и стомакот не ми е толку слаб ко што ми викаа дека одма се тргал стомакот..
Дали имаше некој болки во желудник? Вчера мислам ќе повратев дури од болка. И крварењето некој ден го нема некој ден светла крв, некој ден темна. Денес крв и жолтникаво, розевкасто како слуз мало ситно парченце искочи
Лохии се тоа, бледо жолтеникави, се чисти матката уште, може и после месец дена да ти е вака. Не препишувај се на ова, желудникот може од храна те заболел, стрес, нервоза, неспиење... немој одма на лошо да мислиш, ако те виделе на ехо и нема останато парчиња од плацентата, ич не се секирај. Пополека ќе се опоравиш.
Што земате како суплементи после породување, што помага за емоционалната стабилизација после падот на естрогенот и прогестеронот?
Значи не знам што е кога идам по голема нужда смрт ми е такви болкииии страшни значи појаќи и од пораѓај мисла ми се расцепува цела кожа како со нож да ме боде нешто од внатре денеска точка крв имав кога се бришев.... Што може да е има некој вакво искуство??
Запек имаш или нормална столица ама со болки не те разбрав... Леле ти ептен се изнамачи и во бременост и на пораѓај и после
Јас имам хемороид, после пораѓај сум катастрофа, ама овие 3 дена мислам мамето ми се расплака, тоа болки како срчи да какам да извиниш, крв тече дури и после вц. И цели денови ме боли. Страв ми е утре како ќе одам во вц уште од сега. Вака по малце почна ама сега е ескалирано. Мислам дека ти е зачеток на хемороиод. Пробај јади потечно зошто мене ова од тврда столица ми ескалира. Не сум имала до сега вака и не сум лечела, ама денес ќе почнам некои чепчиња и крема почнав, мм е искусен хемороидаш, он ми кажува терапија. Прегадна работа . Мене од бременост ми почна ама некако со магнезиум цитрат (лаксативен ефект има) се потсредив, сега не пиев редовно и еве... катастрофа е Едит: со тоалетна никако бришење. Најубаво туш после вц или нешто влажна тоалетна или влажни марамчиња ама без мириси чуда
Не знам дали се хемороиди чичко чат џпт вика фистула. Ау ќе цркнам смрт ми е абе како искача така боли бетер од пораѓај ко со нож некој да ме боде доле, како кожата да ми пука да се кине како излага така повеќе боли. Секој ден си идам немам запек не знам што е работава
Леле истооооо. Како срчи баш така и јас овие два дена имам тврда столица леле ми се слошува дури додека изалага и на пола пат викам а да станам не можам јас ова
И мене ми рече фистула и јас бев убедена дека е тоа. Денес ме корне боли викам на мм ајде види што имам. Хемороид. Само полошо станува, јас тоа викам погадно од пораѓај е кога треба да се искакаш
Ако имаш тврда столица, Ефекол ќесички земи. Јас сега дури бев трудна таков проблем имав со тврда столица , ме спасија