Форумџика на годината

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    3.805
    @mama11
    Девојки, пробајте со ладен туш. Скроз на ладно водата и тушот дирек на хемороидите неколку минути, од ова најмногу ми помагало мене. Обично со едно две вакви туширања се повлекувале одма. И секако пазете на исхрана.

На Mumoftwo30, Cherry333 и mama11 им се допаѓа ова.
  2. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    645
    мене од внатре ми се, од надвор ништо немам баш се гледав :rofl:

3. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    3.805
    Ооо, тогаш чепчиња обавезно земи факту ги имам користено јас, ако има некој со подобро искуство нека сподели лек. Прелоша работа се хемороидите. Со секоја бременост од хормоните и јас мака си мачам со нив…

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.988
    Сок или чај од слива, да ти омекне столицата .

5. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    706
    Мене ми рекоа никакви лекарства ни чепчиња, ни чаеви, ни таблети додека не родам... Со хронични болки од хемороиди кои ги имам од раѓање.. И по два дена од кревет неможам да станам од болки... Е сега пробајте по две Глицерински чепчиња, клизма, Алкатекс чај ... Незнам лошо е така и знам како боли еве породена сум скоро месец и половина вчера да е здрава и жива свекрва ми од кревет неможев да станам.. Се изналежав малата ми ја почува.. Од толку болки што имав..знам

6. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    645
    40 дена направивме мене уште ми потекува некој ден жолто бело (не мириса ништо) може е и бело прање зошто сум си склона кон тоа цел живот имам… Не сум отишла уште на преглед планирам утре да отидам…

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.619
    Допаѓања:
    19.552
    Јас пиев ефекол за тврда столица, многу ми помогна. Можеш во бременост тоа илк Ваја од јаболко како сируп е. Ама ефеколот подобри ми се покажаа, иако составот е ист. Не знам зошто те оставиле така

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    706
    Тоа е сега се породив и пак сегс ќе се мачиме ама ќе пробам барем редовно можеби ќе ги празнам цревата.. Во бременоста од 7ми месец па до пороѓај многу ми делуваше наутро кафе и двапати да тргнам од цигарата некогаш делуваше тоа некогаш турско кафе со млеко... Јас поради некоја реакција на кожата неможев да ја дојам малата па 5дена инфузии примав и ми прекина (не целосно уште имам по некоја капка) млекото си ја продолжив на адаптирано.. Еве од вчера добив и менструација па здравје Боже да заврши ќе одам на контрола... Ќе прашам за сирупот а и нешто за слабеење како на пр: Апуретин Слим ило Л-карнитин дали смеам да земам... Малку да ослабам можеби и тоа влијае врз хемороидите..

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.619
    Допаѓања:
    19.552
    Само храна, од хормоните ти било. Ефекол прашок во топла вода се раствара ќе се препородиш.

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.