@mama11 Девојки, пробајте со ладен туш. Скроз на ладно водата и тушот дирек на хемороидите неколку минути, од ова најмногу ми помагало мене. Обично со едно две вакви туширања се повлекувале одма. И секако пазете на исхрана.
Ооо, тогаш чепчиња обавезно земи факту ги имам користено јас, ако има некој со подобро искуство нека сподели лек. Прелоша работа се хемороидите. Со секоја бременост од хормоните и јас мака си мачам со нив…
Мене ми рекоа никакви лекарства ни чепчиња, ни чаеви, ни таблети додека не родам... Со хронични болки од хемороиди кои ги имам од раѓање.. И по два дена од кревет неможам да станам од болки... Е сега пробајте по две Глицерински чепчиња, клизма, Алкатекс чај ... Незнам лошо е така и знам како боли еве породена сум скоро месец и половина вчера да е здрава и жива свекрва ми од кревет неможев да станам.. Се изналежав малата ми ја почува.. Од толку болки што имав..знам
40 дена направивме мене уште ми потекува некој ден жолто бело (не мириса ништо) може е и бело прање зошто сум си склона кон тоа цел живот имам… Не сум отишла уште на преглед планирам утре да отидам…
Јас пиев ефекол за тврда столица, многу ми помогна. Можеш во бременост тоа илк Ваја од јаболко како сируп е. Ама ефеколот подобри ми се покажаа, иако составот е ист. Не знам зошто те оставиле така
Тоа е сега се породив и пак сегс ќе се мачиме ама ќе пробам барем редовно можеби ќе ги празнам цревата.. Во бременоста од 7ми месец па до пороѓај многу ми делуваше наутро кафе и двапати да тргнам од цигарата некогаш делуваше тоа некогаш турско кафе со млеко... Јас поради некоја реакција на кожата неможев да ја дојам малата па 5дена инфузии примав и ми прекина (не целосно уште имам по некоја капка) млекото си ја продолжив на адаптирано.. Еве од вчера добив и менструација па здравје Боже да заврши ќе одам на контрола... Ќе прашам за сирупот а и нешто за слабеење како на пр: Апуретин Слим ило Л-карнитин дали смеам да земам... Малку да ослабам можеби и тоа влијае врз хемороидите..